Új hozzászólás Aktív témák

  • DeniL

    tag

    válasz 2thletme2day #10017 üzenetére

    Hello,

    2 napot szántam rá Izisz kollégával, mire rájöttünk a dolgokra Ugyan ezekkel küzdöttem, csak közben sikeresen megöltem két db TMC-t is a Gen-L-ben.

    Ha minden jumper kiszedsz a driver foglalat alól, akkor SpreadCycle módban fognak menni a TMC-k, azaz van elég nyomaték, cserébe nem a legcsendesebb. Mivel 12 V-ról működteted szerintem, ezért van meg a cincogás-vinnyogás. Bár ha pár hozzászólással feljebb tekersz, amit nem tettél meg, ugyan ez volt a kérdésem és a jelenségről is linkeltem videót, csak nem fejtette meg a problémát senki.

    SpreadCycle módban a CFG1,2,3 gnd-open-open-vannak. Vagy elfogadod ezt és használod így, vagy 18+V-al táplálod magát a boardot, vagy külön a drivereket. Ha 24V-al kínálnád meg a lapot, valószínűleg megszűnne a jelenség.

    A másik lehetőség, amit Én is bejárok, maradok 12V-on, és csendesebb módban használom (StealChop), ellenben nyomatékvesztés léphet fel, de a hangja nem zavaró, nincs vinnyogó zúgás. Ehhez a módhoz a CFG-ket open-open-openbe kell tenni. Vagy kivágod a TMC-k megfelelő lábait, vagy levágod szikével az MKS GEN-L alaplapon a motorvezérlő foglalatoknál a nagy szürke kondi alatti két db smd ellenállást. Ezután berakva a TMC-ket, megfelelő Vref és hűtés után csendben dolgoznak.

    Vigyázz ne járj úgy mint Én, ne matass áram alatt (usbről táplálva a board is számít), és nagyon figyelj a driverek irányára, mikor behelyezed.

Új hozzászólás Aktív témák