Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Kotomicuki #45724 üzenetére

    TLC-vel nincs baj önmagában. Átlag felhasználó nem szokott annyit írni, hogy számítson, hogy planár TLC, 3D TLC, vagy MLC, nálam a Crucial MX300 8 hónapos, és még csak most értem el írásmennyiségben az 1 TiB-ot, még 159 TB van vissza a garilimitből, és olyan 299 TB a tényleges cellaélettartamból. Nyilván az árat is nézni kell, mert a TLC meglétét a gyártónak árban is kompenzálnia kell, vagy hosszabb garival ellensúlyozni. Meg a leggagyibb Kingfast csodával sincs akkora baj, régi/retró gépbe még az is jó, csak túl sokat nem szabad érte adni, arra mindig figyelni kell, ha valamiben gyengébb, az árban is bőven kompenzálva legyen.

    A gagyi/OEM SSD-kkel nem az a baj, hogy TLC-sek, hanem már a gyártó sem ad hozzá semmilyen támogatást, nem ismeri őket fel semmilyen szoftver, nincs hozzá gyártói program, nem lehet rajta firmware-t frissíteni, ha szükségessé válik, meg a vezérlő szereti bemondani az unalmast (ez nincs összefüggésben azzal, hogy TLC, vagy hogy mennyire fáradtak a cellák) jóval idő előtt.

    A Samu, Crucial csak azért jobb gyártók, mert rendesen támogatott termékeik vannak, van a termékeikhez rendszeresen új firmware, gyári információs tool, a meghajtóik elterjedtek, minden program felismeri, sok felhasználó veszi, kevés panasz érkezik rájuk, több rá a jótállás, emiatt jobban lehet bennük bízni. Tehát inkább a gyártói hozzáállás jobb, mint maga a tényleges termék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák