Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    Sziasztok!

    Még csak két napja van meg életem első fejhallgatója, mivel eddig csak hangfalakon és fülhallgatóval (munkába ingázáskor) hallgattam zenét.
    Panelbe lakom, szomszédok és lakótárs miatt, esti időszakra kellett a fejes. Meghallgattam párat a fejhallgató topikban ajánlottak közöl (AKG 550,551,545,K242HD; Beyerdynamic DT770; Shure SRH840), de számomra mégis egy (sajna) drágább típus Beyerdinamic DT880 pro (250Ω) hangja volt megfelelő. És nagy hezitálás (az ár miatt) után, végül is ezt vettem meg.
    Van egy kínai koppintott/hamisított :) fejhallgató erősítőm, ami egyenlőre jól működik (mondjuk a hallgatási idővel arányosan melegszik, ezért kicsit féltem). Erről alább mellékelek egy fotót.
    A fejest próbáltam a fejes erősítővel, sima DVD lejátszó analógjáról CD-t hallgatva. A sima asztali DVD lejátszó analógja, ahogy számítottam, tényleg ramaty, ilyet nem hallgatnék.
    A telefon zenelejátszójáról és a kimenetét felerősítve. Ez már sokkal jobb, hallgatható.
    A fejest natúrba a házimozi erősítőbe bedugva (a dvd lejátszóval cd-t lejátszva és digitálisan becsatlakozva a HK265-be). Ez is simán hallgatható, nincs különösebb bajom vele.
    Ami viszont meglepett, hogy ezek után a DT880, a fejhallgató erősítőt használva, a PC-m alaplapi integrált hangkártyájáról jobb minőséget produkált az előzőeknél, sőt azt is mondhatom, hogy számomra jó minőségben szólt (winamppal a pc cd lejátszójával és mp3-mal egyaránt).
    A kérdésem, így a felvezető után az lenne, hogy szerintetek érdemes-e hangkártyát venni a számítógépembe, hogy esetleg még jobb minőségben élvezhessem a zenehallgatást.
    Ha igen, akkor szerintetek az olcsóbb kategóriába (számomra ez 15k-25k) tartozóak közül is van-e értelme beszereznem egyet. Egy ilyen árkategóriájúval is hallható lenne minőségjavulás (feltételezve hogy legalább átlagos zenei hallással rendelkezem)?
    Nyugodtam mondhattok több tippet is, akár drágábbakat is megemlítve.
    Gondolom egy Asus Essence ST már biztos jobb volna (mondjuk az azért drágább is). Viszont azt például nem tudom, hogy pl. egy Asus Xonar DX is hallható különbséget hozna-e. Vagy hogy egyáltalán tényleg hallhatóan jobb-e egy essence st egy dx+a mostani fejhallgató erősítőm párosánál. Nekem most, egy essence st-be vagy phoebus solo-ba épített fejes erősítőre talán nincs akkora szükségem, mert lehet a kínai másolatom is ér annyit, de őszintén szólva nem tudom. Persze az nem kizáró ok, ha erősítő rész is van a kártyába.
    Nagyon örülnék szakértő tanácsaitoknak.

    Köszönettel

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák