Új hozzászólás Aktív témák

  • Depression

    veterán

    válasz jjeahh #20047 üzenetére

    Igen, tényleg a háttérmosás volt az, ami nagyon tetszik a dslr-ekben.
    Bennem még az él, hogy egy erős vakunak nagy méret kell. De nem szeretnék külön állványt vakuval, hanem legyen rajta a gépen. Egy milc-en ezt nem tudom elképzelni.
    Amire én vágyom, az az, hogy pl. egy szalonnasütésen vagy beltéri kép is tiszta legyen, mert eddig ilyen alkalmakkor inkább már elő sem vettem a fényképezőgépet.

    Néha szeretnék nagyon nagy zoommal is képeket készíteni. Pl. egy koncerten, ahol a "lábzoom" nem megoldható.

    Az anyagi keret inkább azért áll, mert ez az az összeg, amit nem sajnálok egy számomra ismeretlen területre. Tehát ha megtetszik, és akár hobbi is lesz, akkor szívesen áldozok majd rá, vagy megismerem azt, hogy mi az, amire tényleg használni akarom.
    Van kompakt gépem, tehát az sem lényeg, hogy nagy és nehéz a dslr. Csak az a vágyam, hogy amikor kell, akkor értékelhető képeket készítsek.

    Amit pedig végképp nem tudok, az az, hogy melyik márkához kaphatóak "olcsó" obik. Talán ha ebben is tudtok segíteni, hogy egyáltalán mit kell nézni azon, hogy pl. egy sigma obi jó-e rá, és működik az autofocus is.
    Szeretnék ebbe belemélyedni, de azt sem tudom, hogy az alapokat honnan szerezzem be, a gugli nem igazán a barátom.
    Láttam olyan obit, ahova írták, hogy a D3100-zal nem megy az autofocus, míg egy másik nikonnal igen, de hogy miért, azt elképzelni sem tudom.

    Tényleg köszönöm minden eddigi és ezutáni választ.

    Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

Új hozzászólás Aktív témák