Új hozzászólás Aktív témák

  • LazaCCC

    tag

    Olvasgattam a topicot, de azért egyben tenném fel a kérdésem, mert már megírtam máshol :)

    Szóval a lényeg, hogy szeretnék valami normálisabb gépet, most egy Samsung WB600-asom van. MILC-re gondoltam, mert szeretnék DoF-os (defókuszos) képeket is csinálni (a kompaktok általában nem feltétlen tudnak oda fókuszálni ahová kéne, az enyém tuti nem), meg úgy egyébként jobb minőségűeket, gyereket is fotóznék, úgyhogy a gyors záridő is számít, na meg h gyorsan lehessen képeket csinálni ... és ami még fontos, vagy legalábbis jó lenne - mert emiatt kezdtem el új gépen filózni - az a Wifi/NFC, amivel androidos telóról lehetne távkioldani, mert most a családdal magunkat fotózni a 10mp-es késleltetéssel horror, főleg ha a gyerek is ott van :)
    Alapjában véve onnan indultam, hogy egy Pana TZ40-et kéne venni ... most meg tartok itt :)

    Szóval hasonló bevezető után nekem a Sony A3000-et ajánlották, de az óriási, nehéz, és szolgáltatás terén sem feltétlen az amire gondoltam.
    Persze 80k, de én jelenleg rászánnék 120 ... maximum indokolt esetben 150k-t ... mert egyet akarok venni és egy jót, lehetőleg ami kiszolgál.

    Amiket nézegettem: Sony A5000, Sony NEX-5T, Sony NEX-3N, Nikon 1 Jx vagy Vx (bár ezek drágák) ... nézegette a Samukat is, pl NX300, de az nem tetszett, egyáltalán nem azt csinálta amit akartam, nem oda fókuszált.

    Ha nem kéne Wifi/NFC már 100k alatt tudnék mazsolázgatni, de ami jelenleg ezt is tudja, még az értékhatáron belül van és kis nyomkodás után tetszik is, az a Sony A5000 :) ez közelre, távolra azt csinálta amit akartam, ott volt a fókusz, baromira tetszett.

    Ti mit ajánlanátok?
    Bármilyen tanácsot megfogadok, baromira nem vagyok profi fotós ... csak évente 5000+ képet készítek (szegény kis Samuban benne van már 15000 :))

Új hozzászólás Aktív témák