Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spgabor

    aktív tag

    Sziasztok!
    Használt nagykeres brand gépet nézegetek, ezzel kapcsolatban kérnék tanácsot, hogy kicsit jobban leszűkítsem a kört, mivel a választék hasonló teljesítményből elég nagy.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Munka. Irodai szoftverek, illetve CAD-es szerkesztésre.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    csere, minden új
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    csak a gép
    4. Mennyi a kereted rá?
    60-70 nettó között jó lenne tartani az árat, ebbe a szoftver licence nincs beleszámolva
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    max 1920 x 1080, dvi d-sub elég
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    i3-4160-as Dell Optiplex 3020-ak vannak és régebbi kétmagos HP-k. Mind a kettővel meg vagyok elégedve megbízhatóságban. Mivel munkára kell, így olyat szeretnék, ami hosszú távon megbízható. HP-k helyére keresek legalább a Dell-nek megfelelő teljesítményű gépet cserére, ami pár évig kiszolgálja a feladatát. CPU-ban ennél erősebb nem nagyon kell, max i5 negyedik generáció, vagy i3 ötödik. VGA a gyenge pont, mert aki CAD-es programon is dolgozik, neki az integrált Intel HD4400 elég akadós néha. Az ideális egy erősebb integrált VGA-val rendelkező, akár CPU-ba integrált gép lenne. Külső vga driverekkel nem akarok szórakozni, kivéve ha az ár azzal lényegesen jobb. Illetve HDD helyett SSD inkább, de ez utólag is orvosolható. Ház kialakítása nem lényeg.

    Néztem Dell Optiplexeket, HP Elite- és ProDesk-et, Lenovo-t ls Fuji-t. Elsősorban a két első márkát ismerem, így azok szimpatikusabban, de ha szerintetek a a másik kettő, vagy egyéb márkával sem lesz problémám, akkor szívesen fogadom az ajánlásokat.

    Köszönöm előre is!

    Üdv:
    spgabor

Új hozzászólás Aktív témák