Új hozzászólás Aktív témák

  • ALFA

    senior tag

    Keresek valami támpontot, ami alapján lehet dönteni.
    Jelenleg egy 2000 pontos proci és 200 pontos GPU-s notit használok, 4-8000 pontos gépeket láttam, webezésnél nem volt lényeges különbség, nyilván, mert ott külső tényezőktől függ a "sebesség". SSD-nek láttam az előnyét, lényegesen gyorsabban indultak el a programok.
    Ha fényképezőgéphez keresel objektívet, akkor vannak tesztek, ugyan azokat a témákat ugyan azokkal a beállításokkal fényképeznek és láthatod, hogy mi a különbség a készített képek között.
    Procinál nem tudom, mi az érzékelhető különbség, hogy hagyod, vagy magasabb órajelen járatod azon kívül, hogy elégedettség érzése tölt el, hogy a tiéd gyorsabban pörög.
    Ahogy írtad, a procik és GPU-k párosítása is külön téma, nem lehet csak a benchmark pontszámok alapján összepárosítani őket.
    Ehhez jön az ártényező, egymástól kicsit eltérő pontszámú elemek között lényeges árkülönbségek vannak, ezért jó lenne valami támpont, mi az, ami valóban jó döntés, nem csak jobb érzést ad.
    Jó lenne látni egy objektív tesztet, hogy pl. ugyan az a videó fájl átkonvertálása különböző procikkal mennyi ideig tart, stb. hogy a gyakorlatban mit jelent a pontszámok közti kükönbség.

    Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

Új hozzászólás Aktív témák