Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz MPowerPH #29363 üzenetére

    Számolgassunk csak. A lakott/nem lakott terület aránya általában 20-80 és rajtad kívül nincs senki az úton. A lakott területen ugye 50-nel mehetsz (nincsenek lámpák, nem ugrik eléd gyalogos), vagyis ha 100 km-t veszünk alapul, akkor ilyen területen 20 km-t fogsz megtenni, amihez ebben a tempóban 24 percre van szükséged.

    Első változat: lakott területen kívül 80 km-t kell megtenned, ami 90 km/h-val 53 perc. Második változat: ha feltételezzük, hogy ezt a 80 km-t végig egy 70-nel haladó mögött kell megtenned, mert nem tudsz előzni, akkor úgy 68 percedbe kerül. A 100 km megtételéhez tehát első esetben 77 perc, a második esetben 92 percre van szükséged, tehát negyed órát buktál. Ez 780 kilométeren is csak 2 óra és egy iszonyatosan életszerűtlen, sarkított számítást végeztünk. Mert vannak közlekedési lámpák, biciklis nyugdíjasok, zebrák, egyre több helyen 30-as táblák a városközpontokban és még sorolhatnám.

    Csűrheted, csavarhatod, de a szabályos előzésekkel egyszerűen nem buksz annyi időt amennyit szeretnél itt megmagyarázni. Folyamatos gyorshajtás nélkül ennyi időt nem lehet nyerni egy ilyen útszakaszon.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák