Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz 80hun #93291 üzenetére

    Ja igen, azt el is felejtettem a tipphez írni, hogy IBIS-t ki kell kapcsolni és érdemes elektronikus zárral fotózni.

    Szóval mindkettőnek a bal oldala volt gyenge és először a Panát emiatt nem is vittem szervizbe, a gépet és az objektívet vittem vissza, ahol kijött az, hogy a géppel semmi baj sincsen, az objektívet viszont javították.

    Onnan tudtam, hogy a gép tuti jó, hogy a 25-ös zuiko az első szerviz után ugyanolyan mértékben decenteres maradt, viszont akkor a jobb oldala lett gyenge. Így volt egy bal oldalas panám és egy jobb oldalas zuikom és volt egy olyan objektívem, ami viszont jó. Hozzáteszem, hogy a Pana is jó 20mm felett, viszont 12mm-en botrányos...

    Ezek objektív hibák, azóta a Zuiko sokat javult, igazából még néhány tesztképet lövök, egyenlőre csak 100% nézetben láttam enyhén gyengébbnek a jobb oldalt, nem tudom, hogy teljesen tökéletesnek kell-e lennie, megéri-e újra szervizbe küldeni, lehet, hogy ennél rosszabb állapotban kapom vissza. Még nézegetek képeket netszerte is, hogy mit kéne tudnia a 25/1.8-nak, ha valakinek van, esetleg megnézhetné, hogy 100%-os nézetben teljesen egyforma-e a két oldal?

Új hozzászólás Aktív témák