Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atithunder
csendes tag
ISZONYATOSAN VÁROM
Amúgy mindent elmond a cikk első mondata, hogy a mai napig milyen leszarom módon kezelik a VR-t, egy gamer portálon így kezdi a cikket oriic:
"Amíg nagyon sokan egy új, teljes értékű Metro játékra várunk..." döbbenet.
Ez egy teljes értékű Metro játék lesz, csak mivel VR-ra fog megjelenni, a gamer sajtó máris úgy érzi , hogy akkor már nem is lehet teljes értékű. Annyira szomorú ez, könyörgöm, lassan 10 éve lesz, hogy a VR létezik. Még mindig itt tartunk, hogy ami VR, az nem is lehet teljes értékű?Oriic, nézzél már utána: "The studio worked in close collaboration with Dmitry Glukhovsky, who served as the game's lore consultant.[3] The team felt that Glukhovsky had written a very "personal" and "emotional" story for Awakening, and therefore, changed the overall game direction to a more story-driven one."
Annyira nem teljes értékű, hogy az eredeti Metro írója dolgozik a sztorin, és egy olyan személyes és érzelemdús sztorit írt az awakeningnek, hogy a játékot is ehhez igazították, hogy story-driven legyen. Akik már hands on tesztelték, már azt rebesgetik, hogy ez lehet a következő Half Life Alyx. Minden gamer újságíró szégyellje magát, akik ilyen félretájékoztatást tolnak, mint ez, hogy nem teljes értékű játék. Miattatok sem fejlődik a VR ágazat, mert így tartjátok vissza a fejlődését. Szégyen!
[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
válasz Atithunder #1 üzenetére
Azt, hogy mennyire teljes erteku es hogy mennyire "erzelmes" es "szemelyes" a sztori majd azutan mondjuk meg, miutan megjelent a jatek es tudunk tapasztalatok alapjan velemenyt alkotni rola. Nyilvan nem fogjak azt mondani a fejlesztok, hogy lapos a tortenete es hogy nem teljes erteku.
Ertem en, amit mondani akarsz, nyilvan nem tesz jot a VR-nak, ha minden le van fitymalva, de az se segit amit sok fanatikustol latok, hogy minden kozepszeru kuka jatekot az egekbe hype-olnak es dicsernek. Reszemrol a teljes erteku VR jatek azt jelenti, hogy "flatscreen-re" atultetve is megallna a helyet. Egy csomo VR jatek, amit redditen pl. rongyosra ajnaroznak rendes konzolos jatekkent a taplaleklanc legaljan lenne a szemettel.
Szemelyes tapasztalataim szerint osszesen 2 cimet tudok emliteni VR-ra, ami nem meglevo konzolos/PC-s jatek atirata es nagyjabol teljes ertekunek mondhato: a Half Life Alyx es az AC Nexus. Ezek is VR-on kiemelkedoek, ha TV-n lehetne oket jatszani kurblival, akkor az elmegy kategoriat erositenek.
Ne erts felre, szeretem a VR-t, de epito kritika nelkul nem varhatunk erdemi fejlodest es a jelen allapoptokat tekintve ugyan pozitiv az irany, de meg mindig nem utik a VR jatekok a rendes konzolos jatekok szintjet.
Szerintem teljesen jogos, hogy a szerzo szkeptikus a jatek teljes ertekusegevel kapcsolatban, mert az eddigi VR exkluzivokbol kiindulva en is kevesebbet varok ettol a resztol, mint amit az eddigi Metro jatekok nyujtottak.Termeszetesen kivancsian varom milyen lesz, es remelem, hogy ramcafolnak es valoban teljes ertekunek mondhato reszt kapunk.
-
McW1
tag
válasz Felesbandi #2 üzenetére
Ezzel így kereken biza egyet kell értsek
Azt hiszed, hogy mit gondolsz?
-
Predatorr
őstag
válasz Atithunder #1 üzenetére
Magad is írod, hogy csak VR, azaz nyilvánvalóan nem TELJES értékű játék, hiszen kizárja a nem VR használatot. A szavak jelentését nem ártana ismerni, de hát látszik, hogy eleve nem megy a magyar. Legföljebb a történet nevezhető teljes értékűnek.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Atithunder
csendes tag
Mi a teljes játék definíciója nálad? A te eszmefuttatásod szerint az, ami mindenen játszható. Akkor például a The Legend of Zelda: Breath of the Wild sem teljes értékű játék, mert csak Nintendo Switch-en játszható? Az alapján amit írsz, ez a helyzet. Ne röhögtess már. Találj már ki valami rendes kifogást, hogy te miért nem tartod teljesnek, mert ez a bullshit próbálkozásnak is harmat gyenge volt. Mással személyeskedsz, de egy korrekt érved nincs. Felesbandi érdekes értelmesen tudott válaszolni. De te is megpróbáltad legalább, nem sikerült, ügyes vagy, két kekszet érdemelsz.
-
Atithunder
csendes tag
válasz Felesbandi #2 üzenetére
"Azt, hogy mennyire teljes erteku es hogy mennyire "erzelmes" es "szemelyes" a sztori majd azutan mondjuk meg, miutan megjelent a jatek es tudunk tapasztalatok alapjan velemenyt alkotni rola." - pontosan azt nehezményeztem, hogy ELŐRE alkotnak róla véleményt és nem miután megjelent, esélyt se adva neki. Szerintem ez gáz.
"nyilvan nem tesz jot a VR-nak, ha minden le van fitymalva, de az se segit amit sok fanatikustol latok, hogy minden kozepszeru kuka jatekot az egekbe hype-olnak es dicsernek" - igen, sajnos tényleg van, hogy sok középszerű játékot dicsérnek agyon a fanatikusok, de én meg tudom érteni, hogy miért, mert a két folyamat összefügg sajnos. Ha nem kapna a VR annyi fikát, nem kéne a kedvelőinek ennyire kardoskodni mellette (szélsőséges barmok úgy is lennének, de azok alapján megítélni egy egyre növekvő réteget nem szép dolog, mindenhol vannak szélsőségek, nem ők képviselik az átlagnak az igényeit és véleményét). Te is írod, hogy nem tesz jót a VR-nak, hogy le van fitymálva, és nem is akármennyire van lefitymálva. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a flat gémerek miért nem tudnak mellette békességben élni, miért kell toxikusan pusztító hadjáratot folytatni ellene. Ezt viszont nem csak a szélsőséges VR hater-ek teszik ez a bajom, hanem népszerű, nagy követő bázissal rendelkező "szak"irányú átlag gamer újságírók, influencer-ek vagy Youtuber-ek is. Ha nekik nem jön be, ne vegyenek róla tudomást, vagy csak simán létezzenek vele együtt. Oriic egyáltalán miért ír a Metro Awakening-ről? Ennél az is jobb, ha nem írna róla semmit. Akit érdeket és rákattint, azért teszi mert érdekli a VR tartalom, és már megörül, hogy jé ezzel foglalkozik a cikk, és az első mondattal pofán vág a valóság, hogy nem méltató cikk, hanem olyan hangvételű amilyen. Aki a headline-ból látja, hogy VR tartalom és nem érdekli, miért megy oda, hogy beírja, hogy a "VR egy fos".. stb.? Én ha olyan cikket látok, ami nem érdekel, rá se kattintok.
"szeretem a VR-t, de epito kritika nelkul nem varhatunk erdemi fejlodest es a jelen allapoptokat tekintve ugyan pozitiv az irany, de meg mindig nem utik a VR jatekok a rendes konzolos jatekok szintjet" - ami gyűlölt irányul a VR iránt, az minden, csak nem építő kritika. Egy teljesen új szegmense a gaming-nek ami gyerekcipőben jár. 10 év kellet ahhoz, hogy eljussunk oda, hogy a középszerű szarok mellett legyen Batman Arkham Shadow, vagy Resident Evil 4 és 7-8 és hasonló TELJES ÉRTÉKŰ játékok. Hol tartana vajon, ha megfelelő supportot kapna? Próbálkozások nélkül nincs fejlődés, a sok közpészerű szaron át vezetne az út az AAA felé.
"Szerintem teljesen jogos, hogy a szerzo szkeptikus a jatek teljes ertekusegevel kapcsolatban, mert az eddigi VR exkluzivokbol kiindulva en is kevesebbet varok ettol a resztol" szerintem addig volt jogos a szkepticizmus, amíg semmit sem tudtunk a játékról. Az idő előrehaladtával, ahogy jöttek a hands on-ok és az infók, mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy VÉLHETŐEN a jobban sikerül címeket fogja erősíteni. Szerintem aki gaming újságírással foglalkozik, kutya kötelessége ezekkel képben lennie és a saját szubjektív véleményén FELÜL az odjektív tényeket is megfelelően kéne tálalnia, és akkor talán, TALÁN olyan is megfontolná a beszerzését, aki ezeknek a gamer újságíróknak a tartalmait rendszeresen fogyasztja. De korrekt tájékoztatás hiányában, csak azt látják, hogy vélhetően egy középszerű kuka játék lesz, és már mennek is tovább.
Nem tartom magam VR fanatikusnak! 41 vagyok, kb. 7 éves koromban lett meg az első Commodore 64, aztán szépen jött a NES, majd a SNES, aztán a PS1-től egészen az 5-ig. Szeretem a flat gémeket, de így 40 felett már azt vettem észre, hogy az utóbbi 10 évben már kb. rutinból játszom és nem érzem azt az élvezet faktort, mint régen. Szinte már herótom van az open world játékoktól, hogy 100+ órákat rohangáljak a szabadon bejárható óriási térképeken és ugyan azokat az ismétlődő side quest-eket csináljam egymás után, mert különben a játék main quest vonalát amúgy 20 óra alatt teljesíteném és hát ugye az botrány, ha egy játék tartalmilag csak 20 óra, tömjük tele még több szár óra plusz szarral. Néha már már kifejezetten felüdülés egy lineáris történetvezetésű játék. azt vettem észre, hogy egyre kevesebbet játszom, mert nincs már semmi újdonság, csak évről évre nő a pixel szám meg az FPS. Semmi újat nem tudott már nyújtani a gaming, amiért gyerekkoromban rajongtam érte. De aztán jött a VR. És újra azt éreztem, mint anno a SNES után a PS1-el, hogy ez most egy olyan nagy lépés, ami újra lázba hoz és tud újat mutatni, amit nekem a flat gaming már nem tudott.
És igen, jobban el voltam a "pakolgassuk a kockákat a dobozba" és más középszerű kuka VR játékokkal, mint a 10. Assassin's Creed-del, ahol tök ugyan azt csináltam 10 éve, csak mindig más setting-ben. Egy teljesen friss és üdítő élmény volt végre mást csinálni egy teljesen új szemszögböl. És ahogy a középszerű kuka VR játékok mellett elkezdtek jönni az egyre jobb minőségű és több tartalommal megtöltött VR játékok, nekem egyértelművé vált, hogy igazi fejlődést csak így érhet el a gaming. Más különben milyet újdonságot tartalmaz még a flat gaming? Egyre növekvő felbontást és egyre nagyobb FSP számot és jobb ray tracing-et. Semmi mást, ezeken felül a flat gaming elérte a plafonját.
Továbbra is játszom flat game-ekkel, van mindenféle konzolom és nem vagyok az a VR fanatikus, aki azt akarja, hogy minden játék VR legyen, de igazi új élményt, mint amikor igazán szerettem gémelni, már csak a VR tud adni. NEKEM
A normális VR közösség csak azt szeretné, hogy legyen akkora bázisa, hogy a fejlesztőknek megérje VÁLASZTHATÓ VR MÓDOT tenni MINDEN játékba (ahol persze van is értelme) és te dönthesd el, hogy így vagy úgy szeretnéd játszani. Nem értem, hogy miért ne férhetne meg a kettő egymás mellet. -
Predatorr
őstag
válasz Atithunder #5 üzenetére
A szavak bírnak magyar jelentéssel, komoly probléma, ha nálad ez személytől függ. Tényeket írtam, nem személyeskedtem (veled ellentétben), de úgy látszik, ez sem tiszta. PC-s játék, ugye, nem switches, de ezt már meg sem próbálom elmagyarázni.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Atithunder
csendes tag
Nem személyeskedtél? "A szavak jelentését nem ártana ismerni, de hát látszik, hogy eleve nem megy a magyar." - ez felénk személyeskedésnek számít. A legjobb az egészben, hogy a szavak jelentéséről papolsz, miközben képtelen vagy értelmezni, amit írtam. A Switch-es Zelda csak egy példa volt arra, hogy szerinted csak az a játék teljes értékű, ami nem csak egy platformra jelenik meg (ez esetben nem csak VR-ra), hisz ezt írtad más szavakkal. De hát az nem lehet, hogy valaki fogást találjon azon, amit mondtál, gyorsan írsz még valami okosat. Szóval szerintem nem nálam vannak szövegértelmezési problémák, és te akarsz nekem elmagyarázni bármit? Légyszi taníts mesterem
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Robotporszívók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest