Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
5 nap késéssel lehozni a hírt.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
csaba951
addikt
Do Kwont időközben kiadták az USA-nak. Sőt, már meg is történt az átszállítása.
A Binance meg minden gond nélkül átvészelte a rohamot. Nem úgy nézz ki, hogy napokon belül bedőlne.
[ Szerkesztve ]
-
kis.zsolt
junior tag
Ha egy cikk címe kérdőjelre végződik, nagyon ritkán veszem komolyan.
Az időutazás létezik! Csak még nem tudtok róla...
-
dgt_
újonc
Legkésőbb az FTX összeomlás után remélhetőleg a többségnek egyértelművé vált, hogy CEX-en nem tartunk komolyabb összeget.
-
devast
addikt
Ha igaz is, hogy ügyfelek "kárára" arbitrázsoltak, attól miért durranna ki? Ezek a tőzsdék attól pukkannak, hogy nincs meg a crypto amit az emberek betettek, mert ellopták/elvesztették/stb. Ha megvan, akkor max ilyen vádakkal lehet csesztetni. Do kwon-t meg jól karóba kéne húzni a cftc-vel együtt, mert már évekkel ezelőtt sokan tudták, hogy csalás az egész. Ezek a barmok meg vártak vele amíg rengeteg buta ember elveszíti minden pénzét és bedől az egész, csak utána léptek...
Különben érdemes megnézni a netflixes Bernie Madoff filmet. Azt lehet levonni abból is, hogy a cftc/sec, az egész bagázs úgy ahogy van totálisan inkompetensek, ráadásul nagyon durván korruptak is.
[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
tag
Kontroll nélküli bűn segédanyag összeomlik? Nahát....
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
L4mie
veterán
meg a dur meg a lufi
SVB ről is volt cikk? Nem találom. durr SVB lufi.....
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
"bűnözők pénze kriptoval a kp mozgás 100% osan lekövethető"
Hmm, lehet kellett volna fizetnem pár kriptofillért annak a kedves email-írónak aki azóta állítólag komplett home-videósorozatot csinált az asztali gépemmel, vagy a másiknak, aki savval leöntéssel fenyegetett
?
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
tomcat78
őstag
válasz
t72killer #16 üzenetére
Mindenképp. Hisz mint tudjuk, teljesen átlátható a rendszer. Csak ezek a hülye zsarolók nem tudják, hogy esélyük sincs elbújni. Nem is értelek.... Hisz azzal, hogy nem fizettél, segítettél neki továbbra is megbújni
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
-
Dr. Akula
nagyúr
Helyes, menjen csak csődbe minden bitcoinos hely, semmi szükség ezekre a videokártya elhappoló, energiaégető pénzmosodákra.
-
ANW2
tag
Én csak azt nem értem miért egy normális kryprtotőzsdét szívatnak? Inkább azokat kéne akik elloptak egy csomó Dogecoin-omat (HitBTC).
-
tomcat78
őstag
Nem úgy volt, hogy ez biztonságos, meg jövő, meg le a hatalommal, felügyelettel, stb?
Gondolom kártalanítani is fognak, ahogy az a szar normál rendszerben kb lenni szokott. Ha mégsem.... Vedd úgy, hogy támogattad a rendszert és annak fejlődését. Lopásra fel! Nincs itt semmi látnivaló kérem....
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
-
Rosszabb. A vga-piacon keresztül felzabálták a memóriachipeket így a telefonoktól kezdve rakás fontos dolog drágult extrém tempóban, most meg sír a szájuk, hogy mindenki őket mentse. Nagy szabadságharcosok persze a mentésre+"rendőrség" üzemeltetésére szolgáló biztosítási rendszer árát már nem akarták megfizetni.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
addikt
válasz
t72killer #27 üzenetére
Pontosan. Mikor drága volt a VGA akkor egyik bányász sem akarta kárpótolni az embereket. Privatizálnák a hasznot, a szar meg a baj meg legyen mindenkié.
De már 2020-ban elmondtam, hogy ez egy baromság (2009-ben már találkoztam a bitcoinnal, akkor sem tudta nekem senki hitelt érdemlően elmagyarázni, hogy ez miért jó), és nem lenne szabad vele foglalkozni. A sok önjelölt wallstreet farkasa meg megmondta nekem, hogy ez a jövő és én hülye vagyok ha nem így látom, sőt! volt aki javasolta, hogy kössem fel magam ha ennyi idősen nincs párszáz ezrem ebbe beleugrani (volt csak nem akartam), írta mindezt albérletben nyomorogva a kriptótól a csodát várva, olvastam mindezt saját tehermentes családi házamban.Tágabb ismeretségi körben egy éve kezdtek el bedőlni ezek a "nagy befektetések" és pár százezrestől több milliós megtakarításokig úszott el minden, miközben kajak elhitték, hogy ebből lesz majd Ferrari meg luxus jacht.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Én "csak" a 60ezres btc-nél lettem keresztbe-hosszába lehülyézve, hogy miért nem nyomok házat-kocsit-asszonyt zálogosítva all-in kriprót. A muki azzal is büszkélkedett, hogy az ő kriptója bizony kamatozik, a Celsius-nál
. Mostanában nagy a csend, nem hallottam róla...
-
janos666
nagyúr
válasz
t72killer #27 üzenetére
Ahogy én láttam, pont hogy a hülye negyedmillós, telefonnak nevezett mini-táblagépek zabálták fel a RAM és NAND memóriákat, mert ezekből több kell a Facebook-kioskba, mint egy középkategóriás munka-laptopba, így drágultak a desktop és laptop memóriák/SSD-k, és talán még a videokártyák is. Bár a VGA-kra inkább GDDR RAM megy, de lehet, hogy a gyártókapacitáson mindenféle RAM osztozik.
Mert ugye Facebook-ot lapozni és "selfy" fotót csinálni több és gyorsabb RAM kell, mint CAD szoftvert, vagy valami compilert futtatni...Mondjuk való igaz, hogy már ~400Mb-ot foglal egy Andorid Facebook app. 8Gb tárhelyű telefonon már kétszer meg lehet gondolni.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
KROK640
addikt
válasz
t72killer #30 üzenetére
na igen, ismert motivumok ezek.
Viszont a legnagyobb kriptoláz kellős közepén a legnagyobb bányászok sem tudták elmagyarázni nekem, hogy miért jó ez, és miért nem egy átverés? És mire használták a kriptót? Amire való, átverni vele az embereket.
A sok büszke kriptószakértő meg hallgat/kölcsönkéreget.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Ez abszolúte része a problémának.14éve 128MB RAM-mal különösebb gond nélkül böngésztem, cseteltem, navigáltam és emaileztem. Ma a júzerek 95%-a nem csinál ennél semmivel se többet, a telefon mégis szétlaggolja-akadozza magát már 2GB-nál is, de mostanság már a 4gb-os s7e-m is meg-megbiccen.
#32: piramisjáték, csak azt ugye játszani is tudni kell. A játszani tudásnak pedig ugye fontos eleme, hogy tisztában legyünk egyáltalán a játék piramis jellegével...
Ódákat zengtek a válságállóságról, hogy majd ez lesz ám az érték, a fiat meg lemegy pengőbe: kicsikét megbiccent a világgazdaság, és hopp, btc-nek még az übergagyi állíccsukmegbrüsszelt forintot is sikerült alulmúlnia...
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz
t72killer #33 üzenetére
Az előző gondolatom folytatva: miközben a telefonokba egyre több RAM ment (az én szemeben irracionálisan sok), az nV VGA-k pont, hogy viszonylag kevés RAM-al jöttek a bányászláz alatt. Itt van pl. a 10Gb-os RTX3080-am. Már lengetik felette a vészharangot, hogy újabb játékokban hamarabb fog elfogyni a RAM, mint a GPU. Az S9-emben 4Gb RAM van, az azonos évű HP Envy laptop-omban 8Gb. Ezek közül a VGA volt a legdrágább.
Mondjuk van egy léghűtéses RTX3090--em is egy dobozban "rohasztva" (bányásztam vele, és nem adtam el időben, most pedig már a kutyának sem kell a 4000-res széria után). Azon tényleg van 24Gb VRAM, de ~2x annyiba került, mint a vízhűtős RTX3080 10Gb (és alig gyorsabb, ha nem fogy el a VRAM).
Szóval nem látom, hogy pont a VGA-k szipuzták volna el a RAM-ot a telefonok elől, mert sokkal nagyobb a telefonok piaca, mint a felső kategóriás VGA-ké (ezeket leginkább csak a "PC Master Race Gamer" veszi, a telefont viszont boldog-boldogtalan, olyan is, aki fél bekapcsolni egy PC-t).
A telefon "ingyen" van (mint az első adag heroin), csak a telefonszámla marha sok olyankor is, ha nem is beszélget az ember, mert a 24 hónap és a THM már apróbetű.
(Ezt diplomás emberekkel is el lehet játszani.) VGA-t így nem adsz el...
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz
t72killer #33 üzenetére
November óta (tehát pár hónap leforgása alatt) közel duplájára emelkedett a BTC árfolyama. Jövőre pedig itt a következő "felezés", kíváncsi leszek, hol lesz a teteje. Tippelni nincs túl sok értelme, de azért kíváncsi lennék, hogy ki milyen csúcsárfolyamra számít.
A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak. STOP putin! STOP war! STOP fidesz!
-
válasz
Scorp2011 #36 üzenetére
Bármi lehet. Hideg fejjel ez pontosan uolyan eszköz, mint a többszörös áttéttel játszó forex vagy tőzsdei certlik. A kockázat arról szól, hogy vagy sokat nyer az ember, vagy sokat veszít.
Most medvepiaci rally van egyelőre - aztán makd kiderül lesz-e belőle énekes halott. A fundák (=kínai gazdaságban termelődő többletpénz nagy falon történő átpumpálása) gyengülőben, a lelkesedés nyitott kérdés: egy biztos, az emberek viccre eltapsolható pénztömege a tavalyi inflával hirtelen 20-30%-ot csökkent, szóval olyan rengeteg beszálló nem várható.Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
KROK640
addikt
válasz
t72killer #33 üzenetére
Hát 2009-ben azért már a 128MB RAM eléggé kevés volt, ha abból indulok ki, hogy nekem akkor 2GB RAMom volt de akadtak már 4GB-osok is; vagy ha abból idulok ki, hogy már 2006-ban 1GB RAMom volt (128MB konkrétan sosem volt, de 2001-től 192MB RAMom volt).
Ettől még a böngészés az egyik legjobban növekvő gépigényű tevékenység, elég ha arra gondolok hogy 2002-ben az 1700-as Celeronom 640MB RAMmal mindenre is jó volt, 2015-ben ugyanannak a procinak egy feljavított változatával (Dothan Celeron 1MB L2-vel 128KB helyett) és 768MB RAMmal két tab-al már embert próbáló volt a böngészés, de egyetlen tabhoz (és semmi más nem volt megnyitva) is türelem kellett.így van, egy piramis játék. Sokan elhitték az ígéretet és ami mögötte volt, de tulajdonképpen az egész arról szólt, hogy páran nagyon megszedték magukat a többiek értelemszerűen buktak. Jó sokan, jó sokat.
Válságállóság meg egy túrót, magától is tudott volatilis lenni, válság se kellett hozzá.Egyébként szerintem az egész ott van eleve halálra téle, hogy egynél többféle coin is lehetett. Ha egyetlen egy coin lenne, amögött állna az egész világ, semmi féle alternatív fork nem lenne stb, akkor még látnám is értelmét. Természetesen POS vagy valami más alapon, semmiképp sem bányászós coin.
#34 Scorp2011 : Oh, én sem használtam másra, kétszer nyerészkedtem belőle kicsiben, mert tudtam, hogy csodák nem léteznek. A helyén kell kezelni.
-
EG0
aktív tag
Sajnálom, hogy kimaradtál a az elmúlt 8-10 éves kripto hozamból.
Sajnálom, hogy ki fogsz maradni a következő 8-10 évesből is.
Ellenben utóbbiért már lesz okod haragudni magadra.
Addig viszont minél kevesebb embernek magyarázod a piramisjáték-elméleted, annál kevesebb kárt fogsz okozni nekik.A Prohardveren meg azért vicces kripto híreket olvasni, mert mindig jön egy rakás gyerek és gyermeklelkű felnőtt, aki azért haragszik a modernkori pénzügyi történelem legfontosabb eszközére, mert megdrágult a VGA, hogy az épp aktuális csim-bumm, piff-puff játékszofverét futassa.
Kár haragudni a vízre, mert nedves leszel tőle. -
janos666
nagyúr
Nem olyan nehéz kritóban nyerészkedni. Én pl. az utolsó percekben utaltam be 1000 EUR-t Mt.Gox-ra, és vettem belőle 8 BTC-t, mielőtt végleg leállt. Hosszú és fájdalmas történet, hogy hogyan, de ~2 éve elvesztettem. Ha az nem történt volna meg, 1-2 éven belül nagyon jól jártam volna azzal a ~2 BTC-vel, amit majd egyszer visszaadtak volna. Bár ez csak a legszebb gyöngyszem, ami olyanoknak is tetszik, akik azt mondhatják, hogy "na ugye". Ami nem így végződik, az "titok".
-
KROK640
addikt
Sajnálom, hogy nem megy az értő olvasás (első mondatoddal bebizonyítottad, hiszen azzal jössz hogy kimaradtam a hozamból).
Sajnálom, hogy még mindig ott tartasz, hogy " a modernkori pénzügyi történelem legfontosabb eszköze", mert ez az jelenti, hogy te leszel aki a következő körben is be fog ugrani a vízbe, hiába tapasztalja, hogy nedves lesz tőle.
Sajnálom, hogy azt hiszed beadhatod nekem ezt a mesét, hogy te sajnálod, pedig nem, magasról teszel rá, ahogy arra is, hogy konkrétan pénzt húzol ki az emberek zsebéből (VGA áremelkedés) csak azért, hogy gyárthasd a játékpénzed.Mivel több ismerősöm is elismerte mikor bukott a cripton, hogy rám kellett volna hallgatnia, meg hülyeség az egész, azt hiszem a "piramisjáték elmélet"em terjesztése hasznos.
És hiába van három bányászásra is alkalmas VGA-m (ebből az egyik konkrétan bányasztár volt), remélem a bányászósdi sosem tér vissza. És nem csak azért, hogy az "épp aktuális csim-bumm, piff-puff játékszofver"emet futassam, mert alkalmanként azt is teszem, de sok más értelmes dologra is tudom használni a VGA-m kapacitását.Nagylelkűen elfeledkezel az energiaigényéről és az ezzel járó környezetszennyezésről, pedig a VGA árak emeleése mellett ez volt a másik "nagyszerű" dolog ebben a critoban. Az a legrosszabb, hogy itt az is megszívja aki nem száll be (VGA árak, energiaárak, környezetszennyezés stb. )
És leírtam, és leírtom megint : Ha csak egyetlen féle coin létezne, egyetlen szálon (nem lennének forkok) akkor még talán hajlanék is arra, hogy esetleg valamiféle történelem írodik erttől, de ez így ebben a formában csak egy újabb átverés.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
BaLee
addikt
"De már 2020-ban elmondtam, hogy ez egy baromság (2009-ben már találkoztam a bitcoinnal, akkor sem tudta nekem senki hitelt érdemlően elmagyarázni, hogy ez miért jó), és nem lenne szabad vele foglalkozni."
Ha 2009-ben amikor hallottál róla ($0.00099 volt egy Bitcoin) vettél volna 1000Ft-ért bitcoint akkor most 2,83 milliárd Ft-ot érne. Végülis tényleg nem jó semmire.Tudom, én is nyomtam ezt az agyhalott dumát egy darabig, hogy a kripto nem jó semmire, mert nincs mögötte semmi, aztán ha elkezd foglalkozni vele az ember rájön, hogy nem úgy van. Aki időben jön rá kereshet is vele nem is keveset. Ha másra nem is erre mindenképpen jó. Persze bukni is lehet vele senki nem mondta, hogy nem, de szerintem aki hosszútávon gondolkodik az nem fog bukni.
-
És milyen érdekes AKKOR senki se pofázta teli szájjal, hogy vegyünk kriptót és tartsuk ezerrel. Na pont ezt kéne megérteni, hogy ez nem egy csoda varázsszer ami milliárdossá tesz, hanem egy randon pénzpiaci termék, amit ha elkezdenek tukmálni, akkor annak a közelébe se szabad nézni egy darabig. Az eurojackpot is kidob kb havi 1db milliárdost, mégse rohanok minden pénzem belelapátolni.
A másik, hogy az ember a valóságban él és valós határidőkkel SZÜKSÉGE van a megtakarításaira. De persze sokan nagyon jól elmagyarázták mostanság az asszonynak, hogy a felezett/ellopott kriptóból istenbizony jövőre lesz valami, addig ellakunk albiban a beígért lábon forgó kacsa helyett
.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz
t72killer #45 üzenetére
Pontosan így van.
Akik tapasztaltak pontosan tudták az 50k+-os btc árfolyamnál, hogy valamikor most kell kiszállni. Mindenki ezt hypeolta, mindenki erről beszélt. Milyen érdekes, hogy az első csúcs után a nagy para hullámban a legtöbb ember szórta el a bitcoinját 30-35 ezer dolláros árfolyamon. Eltelt pár hónap aztán 60k+ volt megint...
Meg lesz is még majd ha idén nem is, jövőre nagy eséllyel.
Amúgy aki a kriptot megtakarításként vesz az tévúton jár. Ez nem arra való, hogy ha bármikor kell ki tudod venni. Pontosabban ki tudod csak lehet ordas nagy bukóval.
-
A befektetések igen fontos mérőszáma, hogy mekkora a beszálló és a kiszálló időablak. És itt most azokat a propaganda marhaságokat érdemes elfelejteni, hogy #végesszámúcoinvan, meg #eztneminfláljaelsenki. Pontosan a kripto közösség inflálja el azzal, hogy naponta új coinokat gründolnak, tehát a ki-beszálló ablakok hossza tisztán piacfüggő.
-
KROK640
addikt
Hát igen, ha akkor tudtam volna, most gazdag lennék. De nem tudtam, sőt, mivel senki nem tudta elmagyarázni, hogy miért jó ez energiapazarláson kívül, ezért nem is foglalkoztam vele. Van egy haverom ő neki több bitcoinja is volt, akkor adogatta el mikor 8000ft volt már egy darab, és ott örült magának, hogy az évszázad üzletét csinálta.
Nem tudhattuk. Sokszor az embernek sajnos sokszor a teljes kép ismerete nélkül kell dönteni.
Egy időben eléggé sokat vitatkoztam netszerte bányászokkal, és akkor eléggé belefolytam a kriptó témába (mint említettem még volt is kriptóm) és pont azért írom azt amit. Egyébként én is kerestem vele, de azért nem árt tisztába lenni vele, hogy itt az ember mire bankol.
-
Rossz vicc
friss újonc
-
BaLee
addikt
válasz
Rossz vicc #49 üzenetére
Nagyon nem jól sejted, mivel 2020 végén kezdtem belefolyni és 2021-ben kezdtem csak vele foglalkozni a gyakorlatban, kellett jó 1 év amíg az ember megérti kicsit az összefüggéseket. Elkövettem egy csomó kezdő hibát amit már legközelebb nem fogok, de amit az emberek többsége elkövet, tanulópénzek is megvoltak, de találtam számltalan jó lehetőséget.
Én személy szerint hosszútávon csak a bitcoinban hiszek ill. még valamennyi ethereumot is tartok, előbbit tartom hosszútávú értéktárolónak. És közel sincs bent annyi, hogy ha az egészet elveszteném ne tudnám kiheverni.
Új hozzászólás Aktív témák
it Nagyon súlyos per elé néz hatósági oldalról a Binance az USA-ban. Eközben letartóztatták az egyik nagy, elbukott kriptopénz mögött álló kriptovállalkozót, az USA és Dél-Korea is kéri a kiadatását.
- Apple iMac 24" M1 kék üzletből, Apple gyártói garanciával 8 magos GPU, 8 magos CPU-val, magyar bill
- HP EliteDesk 705 G4 SFF / Ryzen / DDR4 / NVMe M.2 SSD / USB Type-C / HDMI / 27% áfás / több darab
- -47% HP ZBook Firefly 14 G8 (840 G8) workstation:i7 1165G7,16GB,500GB,Nvidia T500,vil.MAGYAR bill.
- Dell 1 gbit/s hálókártya (4 port, PCIe, low profile)
- Új DELL G15 GAMER Tervező Laptop -45% 15,6" i5-10500H 8/512 FHD IPS MATT 120Hz NVIDIA RTX 3050Ti 4GB
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest