Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    Sziasztok!

    Egy ismerősöm gépe kapcsán szeretnék segítséget kérni, hogy a hibát kiderítsük.

    LC Power LC6600 v2.2 (600W) táp van a gépben, 2 db videokártya (1 erősebb, 1 gyengébb, 2 monitorra van kivezetve), 120GB OCZ SSD, 500 GB WD Green HDD, Gigabyte USB3/SATA3 alaplap (pontos típusát nem jegyeztem meg), Core i7 proci, 8GB RAM, Win7 64bit rendszerrel. Külön hűtés nincs a gépben, vagy talán csak elöl egy venti, de ebben nem vagyok biztos.

    Már jó ideje panaszkodik, hogy időnként újraindul a gép, és az SSD helyett a régi HDD-ről bootolna be, de nem is tud, mert leakad valami hibával. Pedig be van rendesen állítva a BIOS-ban a boot sorrend, de úgy láttam én amikor megnéztem, hogy az újraindulás után a HDD-t rakja be elsőnek, mintha kitörlődne a BIOS beállítás. Ez azért is kellemetlen, mert rajta van a Teamviewer program, hogy távolról is elérje, de ha időközben újraindul, akkor nem éri el a gépet.

    Neten több helyen "nem ajánlott" tápként nyilatkoznak a fent említett LC Power modellről, és úgy általában a gyártóról, valamint azt is olvastam, hogy a nem stabil feszültség miatt lehet újraindulás erősebb konfigokon, főleg ha a videokártya jobban igénybe van véve.

    Pénteken próbáltam kideríteni a hibát, adatmentés, néhány program SSD-re átpakolás után lehúztam a HDD-t, és pár manuális (teszt) újraindítás után egyszer csak remegni kezdett a kép, nem lehetett az egeret használni rendesen, hogy leállítsam vagy újraindítsam a Start menüvel, így a bekapcsológombbal kinyomtam, bár leállt szabályosan, mert az elindította a Shutdownt. A következő indításnál valami hibát írt ki szövegesen, még a BIOS üdvözlőkép előtt, memória hiba vagy BIOS hiba miatt menti, majd visszatölti a BIOS-t.
    Ezután használhatatlan lett a gép. A BIOS üdvözlőkép után semmi sem jött be, nem lehetett a szokásos DEL gombbal sem bemenni a BIOS beállításokba.
    Elindul, jön a BIOS üdvözlőkép és eltűnik, leáll a táp, kis idő után bekapcsol a táp, újraindul a gép, és ezt csinálja egyfolytában.

    Kérem segítsetek, hogy mit lehetne ezzel kezdeni. Kedden megyek legközelebb oda, jó lenne tudni, hogy mit vigyek csere alkatrészt, mivel próbálkozzam.
    Elképzelhető, hogy a táp kinyírta az alaplapot, vagy maga az alaplap lehetett hibás, vagy mitől lehetett ez?

    Egyébként én már mondtam az ismerősömnek, hogy nem a legjobb ötlet egy ilyen erős gépbe az LC Power táp, mert nekem itthon XFX van, melóhelyen meg Chieftec, és semmi gondom, de ő azt mondta, hogy szerinte jó az LC Power, nem hiszi, hogy a táptól lehet a gond.

Új hozzászólás Aktív témák