Új hozzászólás Aktív témák

  • moha21

    addikt

    válasz tornas #61020 üzenetére

    3 db VGA-m "cicergett" eddig.

    2D alkalmazásnál ( ok tudom windows is már valamennyire HW-s ) semmi hangja nincs, de akármilyen 3D játéknál rögtön volt.
    Ugye vsync nélkül egy régebbi játék ( esetemben a swat4 volt, de mások is ) feleslegesen terheli. Arra gondolok, hogy a menüje is fut mondjuk akár 600 fps-el holott 60-is elég lenne.
    Na vsync bekapcsolásával ez a gond megoldódik és valóban majdnem eltűnik a cicergés teljesen.
    A gond az újabb játékokkal van, amik 30 fps-t is csak úgy érik el, hogy izzasztják a VGA-t rendesen, itt semmit nem ér a vsync ( alapból több, mint kétszerannyi a vertikális szinknron, mint ez az alacsony szám :D )

    És itt a tápcsere sem segít, én kipróbáltam mindhárom VGA-t 4 féle különböző tápegységgel. Ezek közül az egyikkel kicsit még rosszabb lett a helyzet, mert a tápból is jött ugyanaz a "cicergés", de a többivel változatlan maradt a dolog. Alaplapot nem tudtam cserélni, pedig azzal is kipróbáltam volna. Lehet valami szűrő segítene a dolgon, de igazából új játékkal nem játszom, a régiknek meg elég a vsync ezért nem is foglalkoztam vele.

    Ettől függetlenül nem értek azzal együtt, hogy szélsőséges eset kellene a "cicergéshez", manapság inkább ez egy átlagos probléma lesz sajnos.

    Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

Új hozzászólás Aktív témák