Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz vzsryl #15444 üzenetére

    Persze, sokkal több a hőterhelés, így a szükséges légáramlat is nagyobb, de nem a hőterhelés arányával nagyobb, hiszen ugyebár a nagyobb teljesítményű tápban nagyon kis mértékben nagyobbak a bordák. A nagyobb borda ugyanakkora légáramlat mellett (helyes méretezést feltételezve) nagyobb disszipált teljesítményt tud leadni.

    Továbbmegyek: tekintsük most elvileg másfélszeresnek a hűtéshez szükséges légáramlatot a nagyobb bordák ellenére is. Az hozzávetőlegesen másfélszeres elektromos teljesítmény a ventilátornál. Azonos lapátkialakítás mellett ez csak nagyobb fordulat mellett lehetséges, tehát a zaj frekvenciája magasabb. Az emberi fül kvázi logaritmikus karakterisztikája okán azonban a másfélszer nagyobb teljesítményű zajforrást alig halljuk hangosabbnak.

    Egyébként biztos, hogy többet kajál be a 2600K terhelve, mint 216W, valószínűleg közel van a védelem megszólalási küszöbéhez a felvett áramerősség. Prime nem fut azért stabilan pár másodpercnél többet, de Vantage-re OK.

    (#15443) Qru: HT-vel jobban fűt valóban. :D

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák