Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Vajon a Zen+-ra épülő, 3000-es Picasso APU-k is érintettek a támogatás megszüntetésében?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Busterftw
veterán
"Precision Boost Overdrive requires a compatible AMD Ryzen Threadripper, 3rd Gen AMD Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 7, or Ryzen 9 processor and a motherboard compatible with one or more of these processors. AMD 2nd Ryzen processors including the Ryzen 3200G processor are not compatible with Precision Boost Overdrive.
-
Valamivagyok
tag
A "régi" verzióval lehet piszkálni a Zen/Zen+ processzorokat. Ha jól emlékszem ott váltottak gyártót a Zen+ még a GF-nél készült a Zen2 meg TSMC. Ott volt az első nagyobb változás, csíkszélesség csökkenés, 6 magosról 8 magos CCD-re váltás. A Zen+ megkapta a TPM-et, de Bios-t kell frissíteni (nekem kellett). Lehet ezt már nem akarják egy programban menedzselni, azok voltak a teszt szériák, meg elég régiek is.
-
hokuszpk
nagyúr
ez ujdonsag valakinek ? meg a 3xxx idejen toroltem le, amikor az akkori 2700X procimrol azt bizonygatta, hogy nem supportalt cpu.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
slmSIG
tag
Ezt az 'izét' sosem használtam, számomra olvasatok alapján is megbízhatatlan, úgyhogy sose fogom használni a jövőben sem.
-
KROK640
veterán
Újabb eset amikor nem érdemes ész nélkül frissíteni a szoftvert. Régebbi Ryzenesek pórul járhatnak.
Egyébként vajon ki és miért dolgozik azon külön, hogy ezek már ne legyenek támogatottak?
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
veterán
-
Busterftw
veterán
A cikk amúgy kicsit rosszul fogalmaz kicsit mert nem erről van szó.
Az oldalon két branch van, az újak nyilván olyan funkciókat kapnak idővel amik a régieken nem mennek vagy nem támogatottak.Ettől függetlenül nem dropja a supportot, használsz egy régebbi verziót és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Mert sok új dolog kerülhet bele, amiket tesztelni kell minden támogatott cpu esetében, ha kivesznek 2 szériát, máris spórolnak a teszteléssel. Amúgy hiányozni fog valakinek? Nekem többször is eljátszotta, hogy nem támogatott cpu 3600 és 5700x esetében is pedig az akkori legfrissebb megoldás volt telepítve és már jó ideje piacon voltak a cpu-k.
-
KISDUCK
addikt
Mint hozzá nem értő én arra tippelek, hogy nem akarnak erőforrást költeni arra hogy a régebbiekhez igazítsák és ellenőrizzék a program frissítéseit.
Amúgy 2 program tölthető náluk, egy a 2xxx és a régebbiekhez és egy a 3xxx és újabbakhoz, annyi hogy az előbbi május óta nem kapott frissítést. -
pandras83
senior tag
Egyébként tud olyat a Ryzen Master, amit uefi-ból nem lehet beállítani? 3 kattintással és egy enterrel belőttem a CO-t uefiben azt jónapot.
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
KROK640
veterán
Költői volt a kérdésem, tulajdonkép a régi verziónál egy lezárt dolog van, az újabból meg kivették, hogy régin ne kelljen tesztelni, meg különben is, lassan itt a 9000-es széria, illene már az 1-2 ezreseket cserélni
-
Ja. Eleve a mai Ryzenek azaz a 7000-esek esetében ezzel a cuccal jó esetben nyersz 3-5% teljesítmény többletet. Rossz esetben annyit sem, vagy legrosszabb esetben úgy üti ki a géped, hogy újra sem tudod indítani, be sem tudod kapcsolni, volt akinek CMOS reset sem segített. Vannak horror történetek a topicjában. Vége van már azoknak az időknek amikor egy CPU-ban ideális esetben 15-30% tartalék is volt.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
veterán
válasz Dragon3000 #16 üzenetére
Mert illene. Az AMD szerint. A nem támogatás is óvatosan ezt jelzi neked
-
Nem feltétlenül, mert már elmúltak azok az idők amikor pár évente célszerű volt akkor is lecserélni a CPU-t ha valaki csak Facebookozott rajta.
Anyukám 7100U-val szerelt laptopja a mai napig jó neki, pedig egy Intel Core I7 7700K kb 4x gyorsabb nála miközben 2021 óta a 7700K is a Microsoft szerint nem Windows 11 kompatibilis, szóval cserélendő. A 2016-os i5 6600K is elég lenne bőven annak aki nem játszik. 8 éves CPU.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Na ugye! Nálam az van tervben anyum laptopjánál, ha még működik 2025. Októberében, amikor megszűnik a Windows 10 támogatása akkor kap egy Linuxot.
-
KROK640
veterán
válasz GoodSpeed #21 üzenetére
Intel 7100U gondolom. Igazából I7 7700(K)-t már nem vennék, mikor az I3 10100F fele fogyasztásból, vadi újan, fele árból, ugyanazt a teljesítményt hozza.
De mást mondok neked : netezni még egy 2nd gen I7, sőt megkockáztatom, hogy egy 4th gen I3 4170 (2C2T, de nagyon magas órajel) is elég lehet.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
veterán
nekem is ugyanolyan lapom van, egy E7500-al, de csak retro gép, netezésre nincs használva. Ahhoz tényleg nem ártana már egy Q8000-9000 minél magasabb órajellel, de meglepően drágák használtan, annyiért már 4th gen I5 van alaplappal együtt, ami meg már teljesen más szint.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen