Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mad823
senior tag
Nekem a fogyasztás soknak tűnik a hűtési képesség mellé. Amúgy meg töltsenek bele folyadékot a levegő helyett...
-
Watchdog
aktív tag
Az ultrahangos membránnak a 21-24 dBA zaját hogy kell elképzelni? Halkan sípol? Ultrahangon visít, csak az "A" görbe (ami 20 kHz fölött nincs definiálva) kisúlyozza?
-
-
Patrik.Varga
tag
Azért én nagyon kíváncsi lennék erre 2xdb-re, milyen valódi frekvencián adja ki a hangot.
kb 2 éve Spanyolországban találkoztam egy nagyon hasonló kísérleti cuccal. Ott is hangzatos volt, hogy hallgató tartományon kívül esik a hangja, stb. (Egyébként egy kísérelti hűtőgép hőcserélője volt az)Fura hallásom van, éppenhogy a háttérben, egy nagyon nagyon vékony, végtelenül idegesítő sípolást hallottam folyamatosan. Azt hitték hülye vagyok, 1 órát kerestük a zaj forrását. Véletlenül kikapcsolták a masinát, azonnal megszűnt. Mondtam, hogy biztos, hogy ez az, nem hitték el.
Vakteszteket csináltunk ezután, háttal áltam és nekem kellett megmondani mikor kapcsolják be és mikor ki. 20 / 17 volt a siker ráta.Erre jött a védekezés, hogy de ezt az emlősök 98%-a nem hallja, csak kivétel vagyok.
Nah, mondtam fogd meg a söröm: :-D Behoztam a kutyámat. Mikor bekapcsolták a gépet, azonnal nyugtalan lett és nyüsszöggöt folyamatosan.
Kikapcsolátk, kutya nyugiban, bekapcsolták, hegyezte azonnal a fülét és diszkomfortossá vált.Szóval ölemben egy ilyen laptop, benne két jetcucc... Őszintén nagyon kíváncsi volnék az "élettani" hatásaira. (Nem kell félreérteni a kifejezést...)
-
zooly
tag
Kerdes meg, hogy a port mennyire szereti
Ill. tisztithato-e konnyen.
https://www.ratingraph.com/
-
ViZion
félisten
Háát, nem baj, h lassan haladunk, mert szerintem nem is jó az irány...
Jobban örülnék inkább kicsit vastagabb alu burkolatnak, ami passzívan elvezeti a hőt. IRL 2-6-12 hó használat után ez mit fog produkálni? Mondjuk prosin vagy reklámban menőn mutat, szal. biztos kell ez majd.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Watchdog
aktív tag
válasz
Patrik.Varga #5 üzenetére
Kicsit felmegy tőle a vérnyomás, kifárad az idegrendszer, fejfájás... rá lehet kenni a frontátvonulásra.
-
tlac
nagyúr
itt egy hosszabb videó róla
[link]én amúgy azt gondolnám, hogy tartósabb lesz, mint egy normál venti, azok nagyjából 5 év után megpusztulnak
ebben meg nincs az a fajta mozgóalkatrész, hogy elkopik csapágy, kiszárad az olaj stb. -
Mikor a múlt héten feldobta ezt a témát nekem a YT, az első kérdésem az volt, hogy mennyi a várható élettartama. A másik, amit a többiek is írtak, hogy milyen hangot ad ki. Igaz, én nem a működési frekire gondoltam, hanem a levegő surrogására. Bár a 30dB alatt az még mindig elég halknak számít. De valóban, az is érdekes lehet, hogy fütyül e.
Igazából elég sok a kérdés a témában, amit csak a gyakorlat fog megválaszolni, ha megéri a piacra kerülést. Bár az való igaz, hogy a jelenleg használt hűtési eljárásoknál már ideje lenne valami fejlettebbet kitalálni. Pl. a gyémánt és a szén nanocsövek igen jó hővezetők, csak hát egyik sem olcsó éppen. -
hardzsi2
aktív tag
tlac #9-es hozzászólásában linkelt videóban a cégvezető (Seshu Madhavapeddy
) 8:07-nél mondja, hogy ".. operating in silence, and in a dust-proof manner".
Persze a fentieket és a hatékonyságával kapcsolatos állításokat csak akkor hiszem majd el, ha ezzel szerelt, huzamosabb ideje működő laptopok tesztelése kapcsán ezt független források is megerősítik, minden esetre első blikkre ígéretesnek tűnik a cucc.
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
Dr. Akula
nagyúr
Jól hangzik, egy ULV procis notit simán elbírna. Nyomják csak az innovációt.
-
ONEFREE
aktív tag
De vártam már egy újító megoldást erre a problémára.Remélem reszelnek még rajta és még hatékonyabb lesz és vége lesz a heatpipe uralomnak ami papíron qvajó ,de a valóságban mindig alul van méretezve.
-
WhrlpoolMind
kezdő
Nekem furi, hogy az 5 W hőelvezetéshez 1 W teljesítményt vesz fel. 4 W szerintem egy fémburkolaton is kivezethető. Meg az is furi nekem, hogy a 8 W-ra paraméterezett processzor mellé betesznek egy 2W fogyasztású hűtőt. Komolyan, a pici méret meg a fancy reklám és a jó suska érdekében beáldoznak fél-1 óra üzemidőt?!
Daniel WhirlpoolMind
-
Alaaf Pi
tag
válasz
WhrlpoolMind #18 üzenetére
Plusz nem visít, mint a venti terhelésen. Ami szerintem olyankor szintén benyel pár Watt.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AirJet technológia ventilátor nélkül tenné hűvösre a melegedő komponenseket.
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest