Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Pont felpörgött a topik? Becsatlakozok én is.
Podcast rész ajánló és kedvcsináló (meditáció, neuroscience, cessation, enlightened ai, stb):
Can you finally escape the Dopamine Treadmill? Neuroscientist @rubenlaukkonen
Általánosan az egyik legkedvencebb bármilyen podcast részem.TWIM-es könyvajánló (valszeg AI, illetve gépi felolvasott) hangoskönyvek:
- Audio -The Path to Nibbana - (Updated) Path through the Jhanas to Awakening By David C Johnson- Audio Book Pt 1: "Beyond the Edge of the Universe" by Indu Shakya
- Pt 2Előbbi a twim-es roadmap-et mutatja be, hatékony módszer, sokan "pikkpakk" elértek vele a megszűnésig.
Vigyázat, ellenzi a koncentráció alapú meditációt, így aki abban hisz az inkább ne hallgassa meg.(Kizáró összpontosítás helyett ellazítás segítségével figyelmen kívül hagyó jelenlétre alapul.)
Metta (ami aztán magától átalakul a brahma viharak többi tagjává) + ellazítas a meditációs mag. Megbocsájtással kiegészítendő.
(Kiadták magyarul, vipassana.hu árulja)Utóbbi könyv számomra arról szólt, hogy igazából mennyire "nincs" semmi. Jó átadja a buddhista létfelfogást, konklúziót szerintem. Bár gépi felolvasásban, angolul, szutta idézeteket hallgatni nem a legkövethetőbb dolog.
Leszögezném, hogy nibbana (nirvána) valszeg nincs mármint az is csak múló állapot, mint minden. Arahantok sincsenek. Ne legyenek illúzióink. Szerintem. Személyiségfejlődés van csak és gyakorlati tapasztalatok által megváltozó világ és önszemlélet.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
Lajmund
őstag
Rengeteg lehetőség van itthon is megtanulni meditálni. Mindegy melyik a lényeg hogy mantrás legyen amivel teljesen le tudsz menni a tudatalattiba ugy hogy elcsendesíted az elméd és kapcsolodsz az isteni lényeddel szellemmel vagy ki hogy hívja. Nem kell ehez keleti mester főleg nem olyannak aki életében nem meditált még.. Ez az alapja mindennek olyan mint amikor suliban megtanulsz írni olvasni. Innen jöhetnek a különböző modszerek tanulása amikor már ismered magad nagyjából.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Európában szerintem kevesen foglalkoznak meditációval jól (fiata a téma itt). Egyszer szívesen leülnék egy ehte keleti mesterrel pár szóra/órára. Én még ott tartok, hogy nem tudok meditálni, de próbálok.
#1adamssss: Köszi az infókat[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
AMD Power
titán
Sajnálom,hogy nem pörög a topic.
-
vajdaemi
újonc
Szia! Kiindulásképp érdemes lehet a realxációban gyakorlatot szerezned, alaptechnikákat tanítunk épp ezen a workshopon. Várunk szeretettel! https://fb.me/e/3y2nQiUyA
-
Kedves Fórumlakók!
A mai rohanó világunkban sokszor nincs időnk egy kicsit megállni, befelé fordulni meghallani a csendet, élvezni a békét amit bárki meg tud teremteni magának akár pár percre is.
Ebben a topikban a különböző meditációs technikákról lehet megosztani a véleményeket, tapasztalatokat. Továbbá ha már egy alapvetően IT fórumról van szó akkor a különböző telefonos appokról is lehet eszmecserét folytatni.
Ebből ajánlanék is kettőt:
Headspace (fizetős)
Insight timer (ingyenes)Jó társalgást kívánok!
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest