Új hozzászólás Aktív témák

  • Lidl

    senior tag

    válasz Zirowe #35005 üzenetére

    Nem a képességekkel volt a gond, hanem azzal, hogyha az extra router WAN portjára kötjük a T-Home routerének a LAN portját, akkor a második router külön hálózaton lesz. (Saját DHCP, más IP tartomány)
    Az alap T-Home-os routerben nem lehetett statikus route-ot beállítani, tehát a két hálózat között nem volt teljes az átjárás (a második hálózatról elérhető volt az első hálózat, de az elsőről a második már nem)
    Ha viszont nem a WAN portba csatlakoztattam (tehát LAN-LAN és a DHCP-t kikapcsoltam a második routeren) akkor meg az volt a gond, hogy az IPTV broadcast-olta a WAN porto(ka)t, és a második routeren is megtalálta (ami persze nem is volt bekötve) és emiatt 2-3 percenként megszakadt a TV (megállt minden).
    Természetesen minden azon múlt, hogy milyen eszközök vannak. Minden jó lett volna, ha a T-Home-os routerben lehetett volna statikus route-ot létrehozni. (nekem nem Cisco routerem van). Vagy ha a második routerben le lehetett volna tiltani a WAN portot, de a gyári szoftverben erre nem volt lehetőség.
    Most úgy sikerült megoldani, hogy felraktam a második routerre egy DD-WRT firmware-t, amiben le lehetett tiltani a WAN portot. (Amúgy egy TP-Link router a második)

    Csak erre gondoltam...

    Bocsánat a hosszabb off-ért ;)

    Lidl

Új hozzászólás Aktív témák