Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz Poultier #134601 üzenetére

    Szia!

    Hány évig maradna a födémed? Ha jól tudom akkor akarsz a házra még épülni.
    A megfelelő rétegrend az hogyha kerül párazáró fólia, az átlapolások le vannak ragasztva.
    Hogyha jobb minőségű gyapotot veszel, mondanám hogy azt feltudod majd használni később akár a tető szigetelésénél, de nem. Ezt a rengeteg gyapotot le kell majd szedni és valahol tárolni kell, és nagy odafigyeléssel kell pakolni, mert azért nem nehéz összecseszni.

    Hogyha később tudnál hol tárolni ennyi gyapotot míg elkészül az új tető, akkor én Rockwool Multirock Super-t vennék. Ki kellene számolni hogy az új tetőd hány m2 lesz, és valahogy ahhoz igazítani jelenleg a födémszigetelés vastagságát.

    Én 2x15cm Rockwool kőzetgyapotot tettem le, szerintem érdemes ilyen vastagságban gondolkodni, ez a hőszigetelés hamar meg fog térülni. Szerintem sokkal jobban megéri, mint a homlokzatot szigetelni, teljesen más a hőérzet, meg persze a gázfogyasztás is lényegesen mást mutat. Én Dörken Delta-Dawi GP fóliát használtam és Multiband-al ragasztottam az átlapolásokat. A fólia széleit ha tudod akkor le kellene ragasztani a betonhoz vagy a talpszelemenhez. Viszont így, hogy gondolom csak pár évre szólna, így nem költenék ezekre a ragasztókra, mert elég drága mulatság. Én csak fóliát vennék, és gyapotot a helyedben, amennyiben 5-10 éven belül meglesz az új tető, vagy ráépítés, vagy akármi.

Új hozzászólás Aktív témák