- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz Kacsakompot #40 üzenetére
Nyilván így van, de mire mész vele ha nem lesz hozzá nyersanyagod? Vagy olyan magas áron hogy nagyon magas lesz a késztermék ára? Jelenleg még csak ezzel játszik Kína, de egy 1.4 milliárdos népességű országot én nem fikáznék le. Emberi tudás nyersanyaguk rengeteg van, jelenleg technológiai hátrányuk van. Az autóiparuk se volt sehol se 40 évvel ezelőtt.
Apple: Vannak erényei is nyilván a cégnek, de mire is megy ezzel a nagy erővel? A mobilokon egyre kisebb a jelentősége ennek az erőnek. Sajnos az elmúlt évtizedben nem ők a trend meghatározói, ők csak követői lettek. Egyre inkább beszürkülnek a mezőnybe. Az iPhone bemutatón beígért újítások egy része nem jelent meg a usereknél. Pedig ilyent itt nem láttunk eddig.
Nekünk usereknek az lenne a jó, ha extra vámoktól mentesen szabadon dönthetnénk a termékek mellett. Sajnos egyre durvább a harc és egyre több az áldozat, az árak meg mennek felfelé. Az Apple-é is.
Hja, de szóval mi is a baj az Apple üzletpolitikájával?
Semmi, ugyanaz mint a droidos társaké. Mindent is lehet és adót sem kell fizetni a bevételekért, mert odavisszük a székhelyünket ahol nem kell.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
hapakj
őstag
válasz Emericus Max #45 üzenetére
Hja, de szóval mi is a baj az Apple üzletpolitikájával?
-
hapakj
őstag
válasz Emericus Max #45 üzenetére
Kína felajánlotta a munkaerőt, amiért gondolom a nyugat megfelelően fizetett is. Szerintem arról szó sem volt, hogy kína ellophatja a technológiát / saját céljaira használhatja, szóval persze hogy baj, ha ezt jogtalanul megteszik. Ez kb így van, ha bármilyen munkaszerződést aláírsz. NDA, versenyjogi megállapodás, a cég infrastruktúráját nem használhatod saját bevétel szerzésére.
Nem hallottam volna, hogy bármi ami már Kínában volt elvettek volna, a SMIC továbbra is tud relatív modern chipeket gyártani, s van lehetőségük továbbfejlődni, de ebben a nyugat nem támogatja őket ennyi.
Hát azért a második világháború vége eléggé más szituáció volt, meg 80 éve volt. Tény hogy egy agresszor ország eredményeit elvitték, illetve a tudósokat is elcsábították. Bár nem hallottam volna, hogy a USA bármikor is rosszul bánt volna velük. sőt elég presztizs projekteket is rájuk bíztak, mint pl a Holdraszállás.
-
dabadab
titán
válasz 7Heads Drago #39 üzenetére
És eddig mi ment? Elég sokáig nagy volt a haverság, akkor nem volt kommunizmus Kínában?
Akkor éppen kifele jöttek belőle. Most meg megfordultak és mennek vissza, miközben balhéznak a nyugattal.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Emericus Max #34 üzenetére
Mit kellene írni? Amiket leírtál, azok arról szólnak, hogy a kínaiak hogyan használnak fel más, külföldi beszállítóktól érkező high-tech cuccokat, nem arról, hogy nekik is lenni bármiféle high-tech fejlesztésük vagy gyártási kapacitásuk.
DRM is theft
-
Emericus Max
tag
Látom már a copy-paste is megy remekül
Persze, így gyorsabb.A technológiát, amit annyira védünk most azt mi vittük el nekik, amikor minden cég kb. odavitte a gyártását, hogy a profitját maximalizálja az olcsó munkaerővel. Most meg az a bajunk, hogy ők esetleg használják, lemásolják, meg ne adj Isten tovább is fejlesztenék?
Amit most ők csinálnak azt csinálta az USA a második vh után, amikor elvitte a technológiát, meg elszívta a tudósokat Európából. A Japánok is a másolásból indultak és azt fejlesztették tovább, így indult az ipari csoda. Dél-Korea ugyanaz a tészta. Igen, a kínaiak is ezt csinálják. Kicsit sem szeretem ezt, de attól még igaz. Meg tudjuk ezt akadályozni már, nem hinném...Írj még valami frappánsat és zárjuk le a témát. Amit akartam már elmondtam.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Kacsakompot #27 üzenetére
A szoftvert pont tudnak fejleszteni Kínában is. Talán nem véletlen hogy a VW is ezért állt össze velük, mert nekik ez nem ment. A droid meg amúgy úgy egy szabad fejlesztésű szoftver, mindenki azt csinál vele amit akar.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
hapakj
őstag
Ezt én is úgy érzem hogy jogos. Szerintem minden országnak joga van megvédeni a szellemi eredményeit, főleg akkor, ha azt akár ellenük vagy szövetségeseik ellen fenyegetően is fel lehet használni.
Azért az elég nyilvánvaló, hogy kína az utóbbi sok évben, idegen országok technikai / technológiai vívmányaira építkezve tudott "innoatív" / fejlődő lenni.
Most hogy vannak szankciók, legalább önmagukra vannak utalva, s függetlenül attól hogy ők Kína, minden elért eredmény dícséretes.
-
papp54
aktív tag
Van ahol Kina már lehagyta a világot és van ahol USA. De nem ez a megoldás semmiképp.
Xiaomi 14
-
Kacsakompot
kezdő
válasz Emericus Max #32 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudod milyen célt szolgálnak ezek az intézkedések.
Nem védem sem az USA-t sem pedig Kínát.De minden szabadalom, amivel egy adott ország rendelkezik az a saját tulajdona. És, ha egy ország úgy érzi, hogy azt ellenne fordíthatják, akkor jönnek ezek a lépések. Ha nem fájna annyira, akkor nem is lépték volna meg. Az Nvidia AI gyorsítóit innen-onnan megkerülve próbálják meg beszerezni. Azért mert technológiailag olyan magasan van a szint, amit nem tudnak meglépni.
Te meg lehagyásról meg diktálásról hablatyolsz itt. Hagyjuk már.
Meg az Apple gusztustalan üzletpolitikája. Hahó nem tűnt fel, hogy piacvezetők? Nem tűnt fel, hogy olyan chipet terveztek, amit még megközelíteni sem tud senki ARM vonalon?
[ Szerkesztve ]
"Azért mert a wear os órarendszer ennél többet tud, nem egyenlő azzal, hogy jobb. " Lami66
-
papp54
aktív tag
hapakj köztudot iphone fan. Minden friss fórum témába eljátsza ezt. Nem kell meggyőznőd hogy jobb a te általad kedvelt márka vagy márkák. De ő se győzkődjön meg mást hogy Iphone jobb. Használja mindenki amit szeret.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
-
hapakj
őstag
válasz Emericus Max #35 üzenetére
Ehh, értelmes hozzászólás volt. Köszönöm!
Egyetlen ellenérvet sem írtál, csak fikázol tőmondatokban.
-
hapakj
őstag
válasz Emericus Max #32 üzenetére
Mi a gusztustalan az Apple üzletpolitikájában?
-
Emericus Max
tag
Nem hinném, hogy elfogult lennék.
Nincs semmi hasznom, sem kötődésem a kínai dolgokhoz.
Csupán a tendenciákat nézem és ott vitathatatlanul zárkóznak, egyes területeken (nem fogom még egyszer sorolni, mert úgysem akarod megérteni, vagy nem is tudod) pedig már ők diktálják a tempót. Egyelőre még az üzletpolitikájuk sem olyan gusztustalan, mint az Apple amit csinál például. Azt meg nem is akarom tovább magyarázni, hogy éppenséggel az USA és az EU próbálja védővámokkal meg szankciókkal védeni magát ezzel a hatással szemben. Ha akkora a fölényünk, meg eddig a szabadpiac hívei voltunk, akkor most miért hozzuk ezeket az intézkedéseket?
Én pont leszarom Kínát meg Putyint meg bárkit keletről, de ami nekem számít, hogy itt Európában minden sokkal drágább, mint az USA-ban vagy máshol.
- Mobiltelefon? Mindenhol olcsóbb Európán kívül.
- Gépkocsi? Mindenhol olcsóbb Európán kívül.
- Üzemanyag? Dettó.
- Ruházati cikkek? Dettó.
stb.Miért?
És itt megyek vissza az eredeti posztomhoz. Mert már nem Európa találja ki, fejleszti és gyártja ezeket a dolgokat. Mi csak a balekok vagyunk, akik megveszik, mert itt relatíve jólét van még. Kb. minden gazdasági döntéssel mostanában lábon lőttük magunkat.
Pl. elektromos autó átállás kikényszerítése. Kinek lett ez jó? Nem is veszik a népek úgy ahogy várnák tőlünk, ráadásul szemérmetlen áron. A VW meg most sztrájkol, mert szar az élet. -
dabadab
titán
-
Ricardo
titán
"Most az, hogy valaki egy forkolt Androidot hegyezget meg csinosítgat, az megmarad Android alapnak."
A Huawei, most készül teljesen elengedni a droidot.
-
hapakj
őstag
válasz LosBlancosRM #26 üzenetére
Szóval neked a 3 felé hajlítás nem innováció,
- innováció lesz, ha meggyőz minőségre, megbízhatóságra, használhatóságra és elérhető áron fogják adni. Addig csak béta teszt és maradok a bevált dolgok mellett. -
Kacsakompot
kezdő
válasz Emericus Max #23 üzenetére
Ez pusztán elfogultság. Egy tokot nem neveznék innovációnak, amire alapozod, hogy elhúztak a többiektől. Az általad leírt bullshiteket meg hagyjuk.
De hiába tud valaki egy architektúrát összelegózni, ha a szoftver a lelke mindennek arra meg nagyon alternatíva sincs tudásban ez is tény. Most az, hogy valaki egy forkolt Androidot hegyezget meg csinosítgat, az megmarad Android alapnak.
De elnézhetünk az asztali szegmensbe is ott is ez a helyzet. Azt elhiszem, hogy elfogult vagy, de a tényekkel kardozni vakvágány.#26LosBlancosRM: A Samsung már 10 éve is demózott ilyen panaleket, de nem gond.
[ Szerkesztve ]
"Azért mert a wear os órarendszer ennél többet tud, nem egyenlő azzal, hogy jobb. " Lami66
-
LosBlancosRM
senior tag
Hát, tovább jutnak, mint a Samsung jutott a Tizennel... Autóipar is le volt nézve, aztán hol tartanak most. A Sony kamerák mostanság nem OmniVision-ök? Boe is fejleszti a kijelzőit, ott vannak az aksik is... Divat utálni Kínát, de attól még el kéne ismerni, hogy rohamosan fejlődik, néhol már eli is haladt a nagy nyugat mellett.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
hapakj
őstag
válasz Emericus Max #23 üzenetére
Persze világos, csak azt is el kell fogadni, hogy ezek nem nagyságrendbeli eredmények, vagy egyeseket egyáltalán nem érdekel.
Amúgy utánanéztem a hű de fancy 3-ba hajtható huawei milliós telefon hw-ének. Hát egyáltalán nem találom innoatívnak, hogy egy 4 éves iphone teljesítményével ér fel
A foldable érát is követem, de kb eddig kriminális béta tesztnek tartottam. Rendszeresen tapogattam meg a különböző készüléket, de valami borzalmas volt érzésre. Műanyagos tapintás, mint egy 8 éves 30 ezres kínai tableten
A mai generáció egyébként már sokat fejlődött, de még mindig ott a hajlat illetve a tartósságra is kiváncsi lennék.
[ Szerkesztve ]
-
Emericus Max
tag
Vannak a listában szerintem objektív dolgok.
Lehet hogy neked pl. a töltési sebesség nem érdemleges és lehet hogy tokért, töltőért stb is szeretsz külön fizetni, meg gondolom elvagy a minden évben ugyanúgy kinéző dolgokkal is...
Mások viszont nem biztos hogy egyetértenek veled, ahogy én sem.
Ez is világos, nem? -
Elk_hound
tag
A Huawei-be nem a telefonjai miatt álltak bele, hanem mert a hálózati infrastruktúra terén is versenyképessé váltak. Erre jött a "nemzetbiztonsági érdekből" tiltólistára helyezés, ami érintette az 5G licenszelést is.
Lassan azért szorulnak ezzel a "jól élek, mert szabadalmaztattam a wc-papír tartót" üzleti modellel. Akik tényleg meg is valósítják a gyártást, udvariasan de határozottan beintenek nekik.
[link][ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
válasz Emericus Max #20 üzenetére
szóval semmi érdemleges, vagy nem szubjektív. világos
-
Emericus Max
tag
Hmm, lássuk csak:
- Kamera (bizony)
- Töltési sebesség és technológia (iPhone, Samu muhaha)
- Akkumulátor kapacitás és energiasűrűség ugyanakkora telepnél
- Tartozékok alapból a dobozban
- User Interface (hülyét kapok az iOS-től, és a OneUI se a kedvencem, volt/van mindkettő)
- Teljesítmény vs. ár (bár ez kezd elszállni már ott is + a hülye adók, vámok)
- Dizájn innováció (iPhone ugyanaz kb. minden évben, Samu kb. ugyanaz, 0 izgalom)
- Foldable telefon innováció (lásd Motorola, Huawei, Honor, Oppo stb.)Most így első blikkre kb. ennyi jut eszembe.
-
hapakj
őstag
Lol. Ezt a szuperszónikus prototípus gépet hasonlítják a Concorde-hoz, meg erről szólnak a hírek [link]
Hát a Concore igazi repülőgép volt teherrel meg utasokkal a fedélzeten Ez csak egy papírrepülő. Sokkal inkább lehet hasonlítani az SR 71-es felderítő géphez, mint a Concorde-hoz. Valszeg ennek is inkább ez a célja. S az SR-71 50 éves és annak a hivatalos sebessége Mach 3.
-
Vtwo
senior tag
válasz Emericus Max #13 üzenetére
Aha...előrébb vannak...mint ahogy mi ojrópát előzzük a kanyarban
-
joey04
titán
Ott a huwei, jó példa, hogy mire képesek félig egyedül. Édeskevés.
Amiben mondjuk egy vivo vagy oppo jobb, az a kamera, az meg sony. -
hapakj
őstag
most tesztelik a szuperszónikus utasszállító repülőjüket
- s mire akarják használni? A szuperszónikus repüléssel a legnagyobb probléma a zajártalom volt. Mondjuk kb keresztül repülhetik vele a Csendes óceánt.Másrészt a repülés, meg a szuperszónikus repülés egy eléggé megoldott probléma, utóbbi évtizedekben inkább a hatékonyság fejlesztésén van a hangsúly a repülésben. S hát a kínai hajtóművek utóbbi években, még nem igazán voltak a legjobbak. Utasszállítóikban nyugati, vadászgépeikben orosz hajtóműveket használtak. Ma már használnak sajátot is és elhiszem, hogy fejlődtek azóta, de hogy a szuperszónikus repülést gazdaságossá tegye kétlem.
Persze presztízsből önthetik bele az állami pénzt, hogy milyen faxa gyerekek vagyunk, dehát az annyit is ér
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
A mobiltelefon iparban is jelenleg sok mindenben előrébb vannak már, mint a nyugat vagy D.Kórea.
Hol? Miben?
-
dabadab
titán
Szerintem ezzel csak azt érik majd el, hogy Kína felgyorsítja a saját kutatás-fejlesztés programját és előbb-utóbb lehagyja az USA-t technológiában
Nyilván, ahogy az oroszok is kiváltották a nyugatot a "globális dél" államaival, meg ahogy az angolok is kiváltották az EU-t a brexit után - ja, nem.
Mégis, miből és hogyan hagyná le, főleg úgy, hogy a Kínai Kommunista Párt rátelepszik mindenre?most tesztelik a szuperszónikus utasszállító repülőjüket
Az van az USA-ban is (kisérleti program), csak hát a szuperszonikus polgári repülés kb. teljesen elvesztette bármiféle gazdasági értelmét, azért nem tolonganak ezért a piacért a nagy gyártók.
Azt se felejtsük el, hogy nyersanyagban jobban állnak, mint az USA.
Nem állnak jobban. Működő bányák terén egy csomó területen igen, de amúgy egyáltalán nem.
A mobiltelefon iparban is jelenleg sok mindenben előrébb vannak már, mint a nyugat vagy D.Kórea.
Hol? Miben?
DRM is theft
-
Emericus Max
tag
Szerintem ezzel csak azt érik majd el, hogy Kína felgyorsítja a saját kutatás-fejlesztés programját és előbb-utóbb lehagyja az USA-t technológiában. Ez ugye már bizonyos területeken meg is történt, lásd akkumulátor technológia, meg most tesztelik a szuperszónikus utasszállító repülőjüket (USA is csak a kínai jobbnak tűnik jelenleg) stb.
Azt se felejtsük el, hogy nyersanyagban jobban állnak, mint az USA.
Elég szomorú sajnos, hogy mi európaiak már rég lemaradtunk és kimaradtunk a technológiai versenyből. Már csak felvevő-piac leszünk sajnos. Pedig évszázadokig mi diktáltuk az innováció, katonai technológia és a kutatás fejlesztés ütemét. Még a mobiltelefon iparban is mi kezdtük a meccset a Nokia, Siemens, Ericsson vonalon. Aztán elkúrtuk ezt is. Nem kicsit, nagyon... -
Kanczy
veterán
Rövidtávon fájni fog, aztán középtávon már megéri. Jó húzás
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
BoB
veterán
És a válasz is megvan rá: Kína tovább korlátozza a ritka fémek exportját.
Reuters
[link][ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
dabadab
titán
Nem igazán, Kína Micimackóval tényleg visszakanyarodott az államilag felügyelt és irányított gazdaság felé, meg ő volt az, aki nekiállt komolyan amperkodni az USA-val (meg úgy a nyugattal általában). Azt nem nagyon látom, hogy mit nyernek vele, viszont legalább tényleg megszívja az egész világ (aminek ők is részesei).
DRM is theft
-
ddaydome
senior tag
Azt hiszem eljött az ideje, hogy valami szigetet vegyek részletre és ott építhet bárki egy gyárat kikötővel, havi x millió dollárért.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Ennek megint mi isszuk meg a levét. (b+)
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
yanna
addikt
Nemzetbiztonságra mindent is rá lehet kenni...
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- Milyen videókártyát?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Nők, nőügyek (18+)
- Path of Exile 2
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...