Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Hasaggymeg #251502 üzenetére

    3 bringám közül 1 hidrós tárcsás (Avid Elixir), 2 sima V, néha felváltva használtam őket (all-mountain terepen vs városi). Valóban jobban harap és finomabban adagolható a tárcsás, all-mountain bringámon éreztem is, hogy terepre nagyon is jól jön ez, de városi közlekedésben, amíg nem esik, addig nekem a V is elég volt. Sőt, a Stelvion le is V-vel csapattam, még az az alsó polcos Saccon fék és Spyral betét, amit kapott, még az is meglepően jól fogott (csak 8-10 ereszkedés után elkopott, de hát az elég extrém felhasználás).
    Cross-trekkingre megy, nem lesz nagy tempó, sem veretés, aránylag könnyű vagyok. Ami viszont fontos, hogy egyszerű legyen, megbízható, minél könnyebben javítható.

    Az előbb mintha válaszoltam volna Bardinak is, de most nem látom a hsz-t, lehet még elküldés előtt bezártam a lapot... Lehet, hogy most rosszat fogtam ki, de a montim hidrósán is betétcserével mindig légteleníteni, utántölteni kellett. Ez itthon még oké, amikor van szerviz a szomszédban, de a világ végén, amikor pár száz kilométerre van egy nagyobb város ahol már esélyes, hogy lesz alkatrész, és valaki, aki ért hozzá, ha hozzá kell nyúlni, az már nem ugyanaz. Ha út mellett pár kézi szerszámmal meg tudom csinálni, az nekem sokkal nagyobb előny.
    Ha kibír egy újabb hidrós is párezer km-t hozzányúlás nélkül, és nem kell minden cserekor már légteleníteni (és főleg nem utántölteni), az király, csak eddig nem ez volt a tapasztalatom.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák