Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz Sinisi #41157 üzenetére

    Ne írd le az Arabicát, lehet idővel csak az kerül majd a gépedbe. :) Ha jó és friss a pörkölés, akkor olyan krémet kapsz, ami könnyedén megtartja a cukrot. gubabela által linkelt oldalt is érdemes olvasgatni, többek között. A kávé minőségét pedig nem érdemes a crema mennyiségében mérni. ;)

    És ha már kávé...legutóbbi zöld vásárlásom a Columbia Ace National Winner/ Cundinamarca fajtára esett a Brandonál, és elkezdtem sötétebbre pörkölni. Popcorn pörkölővel nehéz belőni, de City+ és Full City környékén lehet a legutóbbi adag. Gyenge az eszköz, hiányos a tudásom, de a kávé valami fantasztikus. Már zöldként is gyönyörű, méretes, egyforma, hibátlan szemek. Első reccsenés ilyen határozott, hangos még egyik kávénál sem volt. Ha lesz guatemalai kávéjuk, feltétlen kipróbálom azt is.

    A kezdeti nagy lelkesedéssel próbáltam világosra pörkölni eszpresszóhoz, de csak folyamatos csalódást eredményezett, nagyon nem ízlett. Ezzel a kávéval kezdtem sötétebbre pörkölni, és nagyon bejön. Párom nem kávézik, de most reggelente ragaszkodik az adagjához, ennél nagyobb sikerélmény nem kell. :) Lehet amit filternél kedvelek, espressoban nem jön be, de ez majd kiderül, még messze vagyok a céltól.

Új hozzászólás Aktív témák