Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • simi.esp.28

    csendes tag

    válasz fragola.6035 #37203 üzenetére

    Nem tudom honnan veszed, hogy nem formálok véleményt semmiről. Lehet ide nem irkálom le folyton a véleményem én ilyen vagyok, ilyen sz*rházi módon fórumozok.. Facebookra sem írom ki épp milyen könyvet olvasok, mit ebédeltem vagy hanyas lett az jelek2 vizsgám.. :D
    Az hogy a nép kikiáltott szakinak, erről nem tehetek, lehet lefokoztatom magam az általad ajánlott udvari szerelőre, mert gondolom nem dicséretnek szántad.

    Szerintem ez a milyen kávét lehet készíteni a Lelittel, nem egy akkora talány, amire mindenki vár hogy kiderüljön. Nem tudom erre mi lenne az egzakt válasz, talán a jó, rossz, gyök -1 vagy 1-től 10-es skálán meghatározni.

    Én akkor ott egy pides GC-vel tudtam összehasonlítani. Talán így lehetne meghatározni hogy jó, rossz stb.. Konklúziónak is valami hasonlót írtam, hogy azt a szintet tudja hozni. Régen volt, úgy emlékszem próbáltam egy egyszerűbb blenddel, asszem py spice italy volt meg egy yirgával. Mindkét géppel be tudtam úgy lőni az őrleményt, hőfokot dose/yield arányt hogy az én ízlésemnek megfelelő jó koffit kapjak. Baromira hasonló ízt hoztak, ami különbséget esetleg éreztem azt ráfogtam arra, hogy azért nem ugyanannyi őrleményt tudtam használni a más kosárméret miatt, meg a hőfokot se lehet pontosan ugyanazt beállítani a két gépen.. Nem vagyok kávétesztelő, nem úgy figyeltem az elkészült italt hogy a crema a cukrot hogy tartja, meg melyik csészében hogy vibrál az eper íze.

    De hogy legyen ilyen is, kerestem képet a kávéról amit csináltam vele, lehet virtuálisan is analizálni:

Új hozzászólás Aktív témák