Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz #72961024 #115074 üzenetére

    Mert nem az ásványi anyagok összepakolása cél, hanem a megfelelő vízkeménység és PH biztosítása. Annyira kevés ásványi anyag kerül bele a vízbe, hogy annak az ízét úgyse fogod kiérezni miután lefőzted a kávét. Ezért nem is az a cél, hogy a víz ízét befolyásoljuk. Azt akarjuk befolyásolni, hogy a víz hogy viselkedik amikor átengeded a kávén. És ezt leginkább a PH és a vízkeménység befolyásolja.

    Ezeket lehetne más ásványi anyagokkal iis elérni, csak a szódabikarbóna és a keserű a legkönnyebb elérhető és a legfelhasználóbarátabb alternatíva, mert gyógyszertárban / háztartási boltban simán kapható és egyik kezelése és tárolása nem igényel speciális eszközöket vagy körülményeket.

    A szódabikarbónával belövöd a PH-t (desztillált víz PH-ja 6 körül van, szódabikarbónáé meg 8-9 között), keserűsóval meg kiegészíted ami kell ahhoz, hogy elérd a kívánt keménységet. De ezt el lehetne más vegyületekkel is játszani, lásd pl. a linkelt excel táblát, keserűsó helyett lehet kálium-bikarbonátot is használni szódabikarbóna helyett, vagy kalcium-klorid-ot keserűsó helyett. Csak míg a keserűsó teljesen ártalmatlan (ilyen mennyiségben, nagyobb mennyiségben hashajtó hatású), addig a kálcium-klorid tisztán erősen irritáló hatású és célszerű védőkesztyűben / szemüvegben dolgozni vele (meg nem belélegezni). Szóval egyszerűbb a keserűsóval dolgozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák