Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Raysen623 #16 üzenetére
Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz ameddig a véleménye törvénybe nem ütközik (pl. nem gyűlöletbeszéd). Lehet az oltásellenes vagy laposföldhívő vagy összeesküvés elmélet gyártó... tökmindegy. Ha nem tetszik a baromsága átpörgeted. Tetszik vagy sem, ez van és ez így is van jól. ¯\_(ツ)_/¯
Ezt meg csak úgy itt hagyom:
Analóg vén majom egy digitális világban
-
válasz
Foglalt név #96 üzenetére
Sok mindennel lehetne kezdeni. Egyáltalán, ha már a világon mindenki beszélet mindenkivel, és 1 nap alatt eljutsz kb. akárhova a bolygón, akkor minek vannak országok?
A másik, igen, de a felelősség nagy része a vezetőé. Ő az arc. Valahogy a világban nagyon ritka, hogy a valódi felelősök kézre kerüljenek.
És igen, a társadalomban van egy hajlam, de az főbenjáró bűn, ha ezt erősíti valaki. Itthon pedig ez folyik, a társadalom szisztematikus rombolása.Mutogatni való hater díszpinty
-
Egon
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2 #87 üzenetére
Hogy a moderációs szabályokon lazítanak, az még talán rendben van, de a tényellenőrzéses részleg megszűntetése már nem. Mert ha valaki tévinformációkat vagy hamis híreket próbál eladni igazságként, arról hulljon le a lepel min él előbb!
Jogos, bár annak is vannak veszélyei, hogy ki és mit azonosít tévinformációnak és hamis hírnek.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Foglalt név
addikt
Lehetne ott kezdeni a dolgot, hogy az interneten, nem cégek állítják ki a személyimet (Google, Facebook), hanem az ország, aminek a polgára vagyok. Rögtön túl lennénk ezen a behazudom a koromat kérdésen is.
A festőnél nem az a kérdés, hogy elítélendő-e, amit tett, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy a helyzet indukálta, hogy valaki megtetetthette. Nem lehet az egészet rákenni, nagyon sokan voltak sárosak, ahogy erről ítéletek is születtek.
Ahogy itt sem lenne elég csak a gázszerelő főnökének levágni a kezeit, szép nagy karéjt lehetni kihasítani a társadalom "krémjéből", hogy tisztább lappal lehessen kezdeni. -
-
Nyilvánvaló. Bemutattad egyébként amire vonatkozott a hozzászólásom, hogy egy személyt ragadta meg leginkább a figyelmed, ami tévútra visz az okokat illetően.
#80 arty Ez válasz a Trumpozásra is érvényes.(Amúgy ahol mindenki szósölmédiaagyhalott, ott jobb annak lenni, mert egyébként különössé válik
).
Az a megoldás hogy kiragadunk egy személyt és megoldás lesz annak a negálása ez csak egy törzsi ösztön, egy főgonosz mitológia. A probléma az hogy létrejöhetett, ami a társadalom működése, és a politikai ellenzék működésére utal első körben. Mint egy kártyajáték, jön a Biden kártya és az olyan hogy csak a Trump kártyával lehet ütni, de mi baja mindenkinek hogy ilyen szar kártyajátékot játszik? Politika már Rómában is a populizmusról szólt. Azt nevezzük popiluzmusnak amikor azt igérik jó lesz annak, akinek nem jó. De aki jól szituált, annak például a gazdaság karbantartása, a pénzügyek rendbetétele egy kellemes populizmus, mert a szükségletei biztosítva vannak, és jól viseli azt, hogy ez másokat kellemetlenül érint, de gyakran a gazdaság hangoztatott rendbehozatala ugyanakkora baromságokat takart, mint a látványos tönkretétele.A Tények Erdejében nincsenek faházak
-
Necroman_Mk2
őstag
Hogy a moderációs szabályokon lazítanak, az még talán rendben van, de a tényellenőrzéses részleg megszűntetése már nem. Mert ha valaki tévinformációkat vagy hamis híreket próbál eladni igazságként, arról hulljon le a lepel min él előbb!
"Az irányelvekért felelős csapat Kaliforniából Texasba és más helyekre költözik."
Érdekes váltás lesz a legliberálisabb USA államból a legkonzervatívabba átteni ennek a székhelyét. Kíváncsi leszek a moderálási elvek szemléletváltására, pl. a melegek pocskondizása helyett a keresztények pocskodnizásáért fog járni aban?
Illetve: vajon azt is cenzúrázni fogják majd, ha a közeljövő árnövekedéseit az elnök mellett Musk nyakába is varják? Mert az nem csak várható, hanem "élvezni" fogják a most Trumra szavazók, köztük a hithű republikánusok is"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
arty
veterán
a kiváltó okait nem vitatom, ismerem is azt remélem ( [link] )
az inkább az érdekes, hogy hitler hogyan tudott hatalomra kerülni..... nyilván igazságtalannak érezte volna minden idealista, ha ellenfelei megöletik mondjuk a börtönben, de utólag talán jobb helyzetre futott volna ki a történelem (vagy rosszabbra, igen
).
mindenesetre sokfelé levonták a következtetéseket, hogy a hitler féle hitlereket hogyan lehet gátolni a hatalomra kerülésben.... elég sikeresen, elég sokáig. aztán jött a szósöl, ami borít mindent és nem látni a megoldást.... mert minden "túlkapásnak tánik".... mint hitler megöletése tűnhetett egykor.
ráadásul annyira távoli a 2. vh, olyan régóta tart a "mostani" kellemes állapot, hogy el se hisszük, milyen könnyű ezt elveszíteni
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Foglalt név
addikt
Az utolsó mondathoz szeretnék annyit hozzáfűzni, hogy ez a kijelentést az emberek általában kifelé mutatóan használják.
Ha nem lenne a közösségi média közel minden felhasználója kapzsi és nem sajnálná a pénzt egy értelmes szolgáltatásra, akkor nem itt tartanánk.
De az elejétől kezdve ment ez a fillérb*szás, mert az internet ingyenes és aki beletolta az energiát, az egy idő után már nem szerette volna mások helyett finanszírozni. Így jött ez a torz világ, amit élünk, amit a reklám ural(t).
Az emberek nem veszik észre, mikor beszállnak egy spirálba, mert lassú a változás, ebben segíthetnének az elvek. -
-
Valószínű hogyha bárki más lett volna ott , akkor azok nem történnek meg úgy, de az hogy egy ilyen megjelenik, annak valóságban is megalapoznak, mint pl. a profitéhség, nyomor, nem csak az van hogy valami őrült jön és elbolondítja fél világot. Szóval nem ott kell ellene menni a saját terepén a szédítésben, hanem a realitásban, és akkor felszívódik.
A Tények Erdejében nincsenek faházak
-
-
arty
veterán
Már késő. Akik az elkövetkezendőkben hatalomra kerülnek, nekik jó ez a dagonya és nehéz meglátnom, hogy ebből hogy lehet utána kijönni.......
Ami mégrosszabb: nem látom, hova tudnám kimenekíteni a kölkeim....
Könnyebb életük lehetne, ha szósölagyhalottakká nevelkednek#56 nubreed
ez csak nyilvánvaló terelés, ill. a figyelem megragadására eszköz most.
grönlandal viccelődni jobb téma, mint a vámok következményeivel számolni, szembenézni putyival, stb stb stb.......[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Voltaképpen utána kéne nézned a 2. vh kiváltó okainak. Még a felületes narratívában is megemlítik hogy az 1. világháború befejezése. És akkor a gazdasági okokba ha elmélyedsz stb.Hitler kellemes bűnbak volt, mert megvan a rossz fog kihúztuk, nincs itt semmi látnivaló. A nagy hisztit is kiverte a they eat dogs például, hogy tudott. A mi kultúránkban hihetetlen hogy valaki megteszi, ezért nem is akarjuk feltételezni másokról, az rendben van, de az a helyzet hogy valahol meg esznek.
Mr K Nem identikus a 2 , nyilván az egyik mélyebben van, de nem elégséges a felső szint sem. És erre mindenki reagál, tehát ez már kor élmény, nem pedig a hülyék ügye. De ha nem hiszik el nyilvánvaló baromságokat és majd elhiszik a kevésbé nyilvánvalókat, szerintem nem lesz megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Telefonon alkalmazással is használhatatlan. Nekem sincs telefonon, PC-ről, böngészőből használom csak (illetve ha nagyon muszáj, akkor telefonon böngészdéből). PC-n meg azért elég jól el lehet szeparálni, és csomó feature-jük nem is működik, pl. a linkek követése az alkalmazásból
(+Ghostery, Adblock ofkoz.)
Amúgy be lehet lőni, hogy az ismerőseid cuccait lásd, időrendben, de az sem az igazi."Viszont sajnos a társadalmunk olyan alapvető része lett ez a facebook, hogy ha nincs, az megnehezíti a szabadidős programok szervezését, kapcsolattartást. "
Ez korábban is így volt, tehát pl. amikor nem volt MSN-em, de az összes ismerősöm MSN-t használt, akkor én maradtam ki dolgokból. Még korábban ugyanez mobiltelefonnal. Tehát ez sem Fb specifikus, egyszerűen az emberek azzal kommunikálnak, akivel az aktuálisan használt kommunikációs formájukon lehet, másra nem fordítanak energiát. Sőt, van, amikor egyszerűen azzal beszélnek, aki a legközelebb van hozzájuk
BTW a magyar társadalom függött rá ennyire a Fb-ra, máshol nem ilyen durva a dolog.Amúgy nincs szerintem ebben semmi rossz, ha elég tudatos az ember. Meg hát nyilván, egy iwiw-ben nem volt dark UX, nem függőségre volt tervezve. A Fb.arra van, és ez a baj.
@arty : Ja, ilyenkor már, jó'van.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
"Nincs hiteles újságírás, nincs hiteles ember, nem tud kitermelni olyat ez a kultúra, és ez a gazdaság."
Ez szerintem egyszerűen nem igaz. (Egy normális újság még mindig nagyságrendekkel hitelesebb forrás, mint a közösségi média.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
arty
veterán
hol állítottam, hogy csak szósölön jöhetnek be a képbe hitlerek?
sajnálom, hogy ennyire félreértetted a gondolatmenetemet
a szósöl csak egy ujabb veszély.... amire nem vagyunk felkszülve és nehéz is látni, hogyan lehetne.
-
.LnB
titán
Használom én is néha (alkalmazás nékül). Bár nálam szinte használhatatlan. Mert megpróbáltam mindent úgy beállítani, hogy ne legyen személyre szabott, ne profilozzon. Ami igazából megvalósíthatatlan tudom én is. De végül még is ér valamit, mert olyan érdektelen hülyeségeket, reklámokat dob fel nekem, hogy általában az első poszt után nincs is kedvem tovább görgetni.
Viszont sajnos a társadalmunk olyan alapvető része lett ez a facebook, hogy ha nincs, az megnehezíti a szabadidős programok szervezését, kapcsolattartást. Egy koncertről, sporteseményekről nem tudok máshonnan értesülni.. Bár sokszor így sem sajnos.
Közben szerkesztettél:
Igen, és régen ez jól működött is. Amúgy érdekes is, hogy én magam miért nem lettem függő. Pedig az iwiw, myvip, facebook, stb stb énykorában voltam tini. De valahogy fel tudtam mérni ezeknek a platformoknak a rossz hatását már korábban is.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
ben2
kezdő
A botok mit csinálnak? Off-topik üzenetekkel szemetelik tele a témákat.
Ergo a botok eltávolítása = off-topik szűrés.
Minden más fajta moderáció vagy a hatályos törvényeknek tesz eleget, vagy egyszerű cenzúra.
A cenzúra sem feltétlenül ördögtől való, ha az egy jól körülhatárolt közösség tagjai által elfogadott elvek szerint történik. Ha valaki belép egy antifasiszta platformra, akkor el kell fogadnia, hogy a "náci szemét" fogalmát az a közösség tágabban értelmezi, mint a törvény.
Egy több száz millió felhasználóval működő közösségi média platform viszont (tágabb társadalmi konszenzus hiányában) csak az illegális és az off-topik tartalmak szűrésére szorítkozhat, azaz hogy mit kell és mit nem szűrni, azt az adott ország jogalkotására bízza.
Akinek meg az a szólásszabadság halála, ha a másik IS megszólalhat, nos ... annak találták ki a blokkolást. -
Globális reklámfelületnek és dezinformációra használjuk a netet
@.LnB : Én használom, de nem szoktam "órákig nézegetni". Meg nem is kattintgatok mindenre. Van egy csomó barátom, akik több száz km-re laknak, velük teljesen jó kapcsolatot tartani.
Vannak nagyon hasznos funkciói, amiket nem profitorientált formában is jó lenne látni (találkozók szervezése, üzenetváltás, apróhirdetés, egyáltalán tartalom közlése az ismerősi köröddel), szóval nem lenne hülyeség az egész közösségi média dolog, de természetesen az emberiség képes volt rosszra használniSzóval itt inkább az emberi kapzsisággal van a baj.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
A hos Haugen elarulta a valaszt. Pontosan tudnak rola. A nepirtasrol is tudtak, vagy tudniuk kellett volna. Megsem allitottak le a minamari facebookot, hagytak, hogy ott radikalizaljak a lakossagot. Az algoritmusuk konkretan segitette ezt. A veres penzt valasztottak.
Buszke vagyok ra, hogy nem tartozom a facebook felhasznaloi koze. Szerintem, aki hasznalja a facebookot, az az adataival fizet a metanak, a meta azt penze teszi, aztan pedig ebbol a penzbol uzemelteti a szolgaltatasat, ami nepirtasokat segit elo es demokratikus valasztasok tisztasagat csorbitja. Szereny velemenyem szerint erdemes lehet atgondolni, hogy a facebook felhasznalok ilyen forman tartoznak-e nemi felelosseggel erkolcsi ertelemben...
-
andrisbandi
őstag
A magyaroknak csak a 6 százaléka képes igazán hosszú és összetett szövegeket értelmezni
telexA nép sokkal képzetlenebb mint hinnénk.
Nálunk 6% olvas a sorok között, az uniós átlag a duplája.
- Ha létezne propaganda mentes média, azt a többség nem lenne képes felfogni/elfogadni.Mint ahogy jelenleg pl szárnyalhatnak a káros szenvedélyek, stb baromságok.
Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
.LnB
titán
Egyébként igen. Bár itthon az még durvább dolgokhoz is vezethetne. Mert sokan akkor maradnának a közmédiánál, meg a kereskedelmi tévéknél.
Most legalább a lehetőség ott van a kezükben, hogy normálisan informálódjanak. Bár hiába.. Külföldön mondjuk általában jobb a médiahelyzet.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Nem is kell nagyban gondolkodni. Nem kell megtanulni nyelveket programozni. Csak olvasni, könnyű anyagokat, olyan témákban, amikhez teljesen laikusok vagyunk. Mindig egy kicsit. Nekem sokszor tök jól esik. Pedig nem vagyok én se az az atom eszes gyerek. Szóval ne értsetek félre, én se lettem sokdiplomás. De bakker inkább ez, minthogy a facebook-ot nézegessem órákat..
Mondjuk társaságban meg is van a hátránya amikor "Láttad, hogy ezek meg azok válnak", vagy "ismered ezt a celebet?", témakörök felmerülnek..
-
nubreed
veterán
Ahelyett, hogy az általános tudásukat bővítenék az internet által kapott szabadsággal.
Ezen én is gondolkoztam már, rengeteg tudás anyag, tutorial érhető el a neten, akár ingyen is, teljes kurzusok, bármilyen témában, mindenki minden témakörben meg tudná találni a neki kellő tudás anyagot, de ehhez képest egyre hülyébbnek tűnik úgy en bloc a társadalom világszerte.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
.LnB
titán
Eszméletlen, hogy a technológiát milyen rossz célokra használjuk/használják. Főleg annak fényében, hogy a társadalom egy ijesztően nagy része még függője is ezeknek.
Sosem fogom megérteni, hogy az embereket miért elégíti ki az, hogy az ismerősök életéről, hülyeségekről tömjék tele magukat. Ahelyett, hogy az általános tudásukat bővítenék az internet által kapott szabadsággal.
-
Ez már megtörtént. De nem valakik akarják. Az összes információforrás természetes módon így működik. A covid mikor bejött, már általános élménnyé vált hogy sem az okos sem a hülye nem hiszi el amit az újságok írnak, vagy a hírek mondanak. Tudatalatt általános élmény hogy az egy szemét, így próbálják kitalálni mi lehet a valóság, és ha valami megszólítja őket, ami reálisabbnak tűnik számukra akkor azt elhiszik, de ideig óráig azt is, azért kell maszírozni állandóan. Nincs hiteles újságírás, nincs hiteles ember, nem tud kitermelni olyat ez a kultúra, és ez a gazdaság.
[ Szerkesztve ]
-
-
nubreed
veterán
Hát nem tudom. Trump se mai gyerek már, lassan ő lesz abban a korban ahol Biden is van most. Bármikor beüthet a demencia nála is. Nem hiszem, hogy több ciklust kibír még. Szerintem az van, hogy most tolja ezerrel ami a csövön kifér. Ő így akar "emlékezetes" maradni az utókor számára, legyen az bármekkora böszmeség is.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
.LnB
titán
Nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan működik ez. Vajon az igazgató tanácsi ülésen konkrétan kimondják, hogy végtére is arra jutottak, hogy az emberek dezinformálásával sokkal több pénzt tudnak keresni? Vagy elvan ez még ott is mismásolva.
Vagy ez igazából csak annyi, hogy most Trump elnök lett. Az meg megbeszélte Zuckiékkal, hogy ha kormányon tartják több cikluson át, akkor ő kiszolgálja majd ezeknek a nagy techcégeknek az igényeit elnökként?!
-
andrisbandi
őstag
Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
nubreed
veterán
Igen, ezt én is láttam. Rohadtul nagy a baj a világban ha felelős beosztásban lévő emberek ilyet nyilatkoznak. Meg most úgy tűnik, Trump nem egyszerűen csak trollkodik Grönlanddal meg Kanadával, valószínűleg komolyan gondolja. Lesznek idén nagy bajok mindenhol.
-
-
Hadd terjedjenek az "alternativ tenyek"... Cuki mindig is nagy seggfej volt, most meg plane.
https://www.coreinfinity.tech
-
Eddig sem éreztem semmilyen forrásellenőrzést, pedig elkerültem a fb "széleit" (extrém csoportok/oldalak stb., ilyen tartalmakat megosztó ismerősöket töröltem) csak promótált tartalomként mégis folyamatosan elémkerülnek a féknyúzok, propagandaoldalak, AI-generált marhaságok.
Annyiszor jelentettem ezeket, és a marketplace csalókat, hogy engem (!) korlátoztak egy időre.
Tudom hogy wishful thinking, de szerintem erős lejtmenetben van a facebook, persze rajtunk nem segít, ha ők is már csak a mindent források és kétség nélkül hívő idiótákra optimalizálják a platformot "szólásszabadság" címén.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
jah. igen. nem visz félre akkor a legértékesebbekből. A fősodorral az orruknál fogva vezethető és szavazó többségből. Ezt csak azért találták ki, amit egyébként abből is látni hogy a jobboldalon nem használják ezt a kifejezést, hogy tényellenőr.
-
Bőven elég arra, amire való : baromságokat leleplezni.
@ben2 : "A tényellenőrzést könnyű félrevinni, mert elég felépíteni egy egymást körbereferenciázó "szakértői" hálózatot,"
Attól az még baromság marad, ha körbehivatkoznak is. (És nyilván nem csak száraz tényeket szokás nézni, általában összefügg az érveléssel is, ha ferdítés van.)[ Szerkesztve ]
-
ben2
kezdő
A felhasználók.
Pl. egy videó részleten valaki berúgja egy autó ablakát és a post kommentárként hozzáfűzi, hogy a környéken romokban a közbiztonság. A community note-ból viszont kiderül, hogy az illető gyereksírást hallott a kocsiból és megmentette a gyereket a hőgutától, bizonyítékként linkelik a teljes videót és a hírforrásokat.
Te meg eldöntheted, hogy ez mennyiben cáfolja a postban leírtakat.
Ez sokkal hatékonyabb módja a fakenews visszaszorításának, mint a komment áradatba linkelni a cáfolatokat. -
ben2
kezdő
Pontosan.
Az érvelési hibákat kell leleplezni, nem a "tényeket".
A tényellenőrzést könnyű félrevinni, mert elég felépíteni egy egymást körbereferenciázó "szakértői" hálózatot, és onnantól úgy tűnik, mintha egy adott kérdésben szakmai konszenzus lenne, pedig csak ugyanannak a hálózatnak a tagjai adják elő ugyanazt egymástól független forrásokból levezetett következtetéseknek álcázva. Ebben a kommunikációs zajban szinte lehetetlen kibogozni, hogy kinek lehet hinni és kinek nem, de ha nem hitkérdésként kezeljük, hanem magukra az érvekre fókuszálunk (és használjuk a józan eszünket), akkor rögtön lebukik a hálózat, mert kiderül, hogy csak ugyanazokat (a gyakran ezerszer cáfolt) hibás érveket visszhangozzák. -
paatrick
őstag
Amennyit láttam ezekből az X-en ott elég jól működik ez a hozzáfűzős rendszer. Leírnak valami baromságot és a közösségi hozzáfűzésben pár perc múlva ott van ténnyel cáfolva. Nem csoda hogy sok amerikai hírcsatorna felfüggesztette az X fiókját.
Főleg ha hirdetéseknél is lehet majd alkalmazni, na akkor lesz majd nagy sírás a Megaf...-nál.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nem érted egyáltalán. nem kell tényt ellenőrizni, mert az olyan mint a soros kapcsolás, végtelen a ferdítési lehetőség amit egyenként egyeztetni kell. Az általános módszert kell leleplezni, mert ezeket emberek találják ki, korlátolt gondolkodással, és tömegesen, oda nem találnak annyi észkombájnt.
A stílus, a módszerek, nagyon egyszerű trükkökkel informálnak. Teljesen érthető ha kinyitsz rándom 20-30 mindeféle szenzációs oldalat, mert abban a szélsőségben jobban kirajzolódik, és ha egy köztudott dolgot azzal a módszerrel mondanak el, mint a víz forráspontja, akkor is észreveszed, pedig az nem baromság, de a stílus leleplezése mindenre használható, mint arra néhány hivatalos híroldalra is akár, amit az adott országban tömegek látogatnak, szofisztikáltabb, de hasonló.
A tényellenőrzés egyébként csak egy politikai oldal, vagy csoportosulás és újkeletű fegyvere, amivel operál. Féligazság. Olykor bizonyítható tényekkel kiigazíthatnak valami, mint hogy esett tegnap börzsönyben, de máskor meg a kiigazítás csak egy nézőpont. Ez most megy amíg az ellenkező politikai oldal ki nem talál valamit, amivel negálja, de a valós tényeket hol tartalmazza hol meg nem.[ Szerkesztve ]
-
-
Tényellenőrzés Orwell óta a legbetegebb kifejezés. Tévinformáció mindig az, amit a domináns felekezetek nem szeretnének tárgyalni.
Az iskolában kell tanítani az általános rutinokat, amivel ki lehet szűrni az átverést. A legtöbb teljesen gyökéralapú trükközés, mint a facebook,elonmusk, trumputyibiden, porszívóügynök, teleshopping, clicbait. Ja csak akkor sem hírek, sem médiatartalom, semmi nem jutna át, és kéne valamit csinálni is mint csak hisztérikusan szopatni a fogyasztót.A Tények Erdejében nincsenek faházak
-
ben2
kezdő
"Bár furcsa itt is azt olvasom hogy *Csak higgadtan! 2025. január 1-jétől szabadságvesztés járhat agresszív kommentelésért" a hír szerint meg a Facebook ezentúl jobban fogja engedni az agresszív kommentelést? Eddig azt hittem Orbán és Trump egy oldalon van, úgy látszik ez ügyben nem annyira."
Dehogynem, mivel pont az a lényeg, hogy a törvény lépjen fel a közösségi média kommentek túlkapásaival szemben és ne a platform üzemeltetője politikai szimpátia alapján.
Ha valakit megvádolnak, hogy facebook kommentben valakit halálosan megfenyegetett, akkor bíróság előtt védekezhet. Ha meg a facebook törli az accountját, akkor sehol, akár jogos volt, akár nem. -
kilua
senior tag
Különben nagyrészt igazat adok neked, általában Kína mindig mindenben cenzorabb ami nem jó. Épp ezért inkább csak egy furcsa kivétel az hogy ez ügyben már kezdenek amerikai cégek cenzorabbak lenni ami szokatlan főleg hogy elvileg most akarnak szabadabbak lenni?
De belegondolva egy amerikai ha kiírja hogy nem tetszik neki amerikai cégek (nem állam hanem cég) cenzúrája és ezért japán/tajvani oldalon vásárol emiatt mi lesz vele? Semmi. Míg egy kínai írja ki hogy kerüli meg az állami cenzúrát mi lesz vele? ... Mondjuk lehet hogy ez ügyben semmi amíg nem politizálásról van szó.
Bár furcsa itt is azt olvasom hogy *Csak higgadtan! 2025. január 1-jétől szabadságvesztés járhat agresszív kommentelésért" a hír szerint meg a Facebook ezentúl jobban fogja engedni az agresszív kommentelést? Eddig azt hittem Orbán és Trump egy oldalon van, úgy látszik ez ügyben nem annyira.
-
Raysen623
addikt
Nem erről van szó. A saját még ép elmémet akarom megkímélni a sok szartól, amit rám akarnak önteni.
Az írott formátum sajnos alkalmatlan egy rendes véleményformálásra, főleg ha valaki tőszavakkal, azon belül is kizárólag jelzőkkel nyilvánít véleményt. Egyel jobb eset a tőmondat, még jobb a rövid összefoglaló, de ennél többet tényleg nem tudsz csinálni és akkor a helyesírásról még nem is beszéltünk. Annak örülök legalább, hogy a mindenféle linket tiltották. Nincs ugyanis ideje és energiája mindenkinek a mindenféle fake tartalom ellenőrzésére.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
ben2
kezdő
" hitlerek és elmerottyok mögé milliós tömegek sorakozzanak fel és tapossák sárba a gondolkodni képes EGYÉNEKET"
Ha azok a "hitlerek" betartják a hatályos törvényeket, akkor ugyanolyan joguk van milliós tömegeket felsorakoztatni maguk mögé, mint bárki másnak. Ahogy másoknak meg joguk van meggyőzni a milliós tömegeket, hogy ne azokat a bizonyos hitlereket kövessék.
"Az szabadon engedett gyűlölködés, uszítás mindig remek dolgokhoz vezet, növeli a pógárok életminőségét."
Ezért kell a szólás szabadságát is törvényekkel szabályozni méghozzá úgy, hogy az csak a megfelelő mértékben korlátozza az egyének alkotmányos jogait.
-
arty
veterán
-
-
arty
veterán
van arra szabályozás, hogy ahogy a szülő felelős érte, h a gyereke ne lopjon a boltban, ugy ne regeljen be kamuadatokkal se googleplayre?
én régesrégen hittem a teljesen liberális internetben, de mára jól látszik, hogy a google accounthoz "ügyfélkapus" személyellenőrzést (megfelelő GDPR szabályozás mellett) kellene bevezetni.... hogy legalább a KORODDAL ne hazudhass, mert lám, ez fontos.... a gyereknek meg regelhessen a szülő accot, ezzel átvállalva mindennemű felelősséget, ha ehez elég "jólneveltnek" tartja a gyermekét.
egy VALÓDI felnőtt meg ezután had játszhasson akár pornójátékkal is, hiszen .... felnőtt.
-
kilua
senior tag
Nem játszhatják gyerekek, pegi16os. Csak hát be kellene állítani azt a szülői felügyeletet (amit sajnos kevesen tesznek meg ... ilyen az amikor a szülőt is oktatni kellene)
Bár nem játszok a játékkal de ha jól látom fizetős skin, azaz alapból bankkártya kell hozzá ami gyereknek nem nagyon van.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
Márpedig nemcsak hogy hasznos, de igazán kívánatos, hogy hitlerek és elmerottyok mögé milliós tömegek sorakozzanak fel és tapossák sárba a gondolkodni képes EGYÉNEKET, akiknek egy efféle megváltó vagy szekta büdös.
Az szabadon engedett gyűlölködés, uszítás mindig remek dolgokhoz vezet, növeli a pógárok életminőségét.
#19 paatrick
a maszatolás, relativizálás veszélyes fegyver és lám, itt sem félt emberünk használnicsodálkozom, hogy nem lett moderálva, hiszen itt a világ borzalmasabb felén ez türhetetlen, ilyet max északkoreában és kínában engedélyeznek a honpógárnak!
#14 Raysen623
és ez majd megment a "fészbuktól kisujjat eltartó senkiháziak" elleni népharagtól egy szép új világban?[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
"Nem hittem volna hogy egyszer az amcsik cenzorabbak lesznek mint a ccp [link] "
Ez nem hogy a nap, de az egész év kommentje lesz.Szóval szerinted cenzorabb a Google amiért betilt egyértelműen túlszexualizált karaktereket egy játékban amit gyerekek is játszhatnak, annál hogy a CCP a fél internetet blokkolja Kínában: [link]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
ben2
kezdő
válasz
Raysen623 #16 üzenetére
A szólásszabadságba minden belefér, amit a törvény nem tilt.
Egy közösségi platform nem tartalom gyártó, hanem tartalom közvetítő.
Ha egy post mások dehumanizálásával és stigmatizálásával törvényt sért, akkor a platform üzemeltetőinek kötelességük eltávolítani a tartalmat. Ha nem, akkor nem a platformon kell számon kérni a cenzúrát, hanem a jogalkotókon a törvény szigorítását.
A platformon a moderációt lehet számonkérni, ami viszont nem valamiféle "közösségi értékek" képviselete, hanem szimplán az off-topik tartalmak eltávolítása. -
Raysen623
addikt
Szerintem ne erőltesd, mert nem fogja megérteni. Szerinte a szólásszabadságba beletartozik mások dehumanizálása és stigmatizálása, meg ami a csövön kifér. Ilyen világot építettünk. Hát akkor majd gondolom lesz lőfegyver osztás is és az utolsó talpon álló visz mindent.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Rage47
veterán
-
Raysen623
addikt
Jó ideje alig használom a facsét, akkora szar lett az idők folyamán. Legfeljebb teljes mértékben lejövök róla és ebbe a Messengert is beleértem. Cukiberg meg nyugodtan kirakhatja a jellemtelen szaralak vagyok plecsnit a mellkasára.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
doooo
veterán
Undorító, vérlázító, és legfőképp abszolút felesleges döntés.
-
-
kilua
senior tag
Gondolom. Nem régi hír hogy az amerikai Google cenzúráztatott karaktereket a kínai azur lane című játékban. Nem hittem volna hogy egyszer az amcsik cenzorabbak lesznek mint a ccp [link] (eközben Japánban Ken Akamatsu vezetésével otaku frakció alakult a kifejezés szabadság védelmében)
[ Szerkesztve ]
-
"Mark Zuckerberg azt mondja: olyan pontot értünk el, ahol már túl sok a hiba és túl sok a cenzúra."
Eddig is tudtuk, hogy a Meta egy q.va. Nincs emögött semmi, csak dörgölőzés.
Túl sok a hiba? Azzal együtt, hogy sz*rtok a csalókra, meg a jelentett tartalmakra, és nem adtok érdemi user supportot se?
Kösz...[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Micsoda? Trump egyik sarkalatos pontja a kampány témáiban az volt, hogy ha hivatalba lép betiltja a pornót az USA-ban. Ha ez igaz, nem hogy mastercard fizetési lehetőség nem lesz az említett felnőtt oldalon, de konkrétan le is húzhatják a rolót.
-
kilua
senior tag
Ha már ennyire a cenzúra ellen lettek az amcsi cégek, mikor kapja vissza a visa/Mastercard fizetési lehetőséget a PornHub és a DLsite? Bár a japánoknak ott van a JCB.
-
mepet
addikt
Ketrecharcos igazgato. Az IT antikrisztus vallalata ismet bizonyitott...
-
Victorio
aktív tag
Ekkorát csökkent a felhasználói létszám?
Úgy látszik nem csak a modern közönségnek szánt játékokra nincs kereslet...Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az irányelvek kapcsán 180 fokos fordulatot vett Mark Zuckerberg és a Meta, az igazgatótanácsba pedig Donald Trump egyik barátját is felvették.
- Nők, nőügyek (18+)
- Óvodások homokozója
- Videós, mozgóképes topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Parfüm topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EA Sports WRC '23
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Latitude 9420 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ZBook Firefly G10 16" FHD+ IPS i7-1355U RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- iiyama ProLite T2252MSC 22" Érintőképernyős IPS,Full HD Monitor,dobozával,újszerű,számla,gar
- Asus tuf amd rx6900 xt
- Thinkpad P53 15.6" FHD IPS i7-9750H T2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest