Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows - A start után máris több mint 1 millió játékos
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Június végén érkezik a System Shock 2: 25th Anniversary Remaster
- Mozgásban a FBC: Firebreak
- Free Play Days 12. hét: Shin Megami Tensei V: Vengeance, Bassmaster Fishing
-
GAMEPOD.hu
Amit a Coffee Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sati01
csendes tag
Sziasztok!
i9 9900K ra van valami jó általános be állitás.
Hágy Ghz-et lehet kihozbi belölle? ( tudom vannak különbségek, nem mindegyik bírja ugyanazt) -
-
GAbre
veterán
válasz
Sanchez638 #27556 üzenetére
"Minden más hiba kizárva,tesztelve,itt a cpu-ban van valami gond."
Igazából megpróbálhatom,de azzal nem vagyok előrébb,ha mag/ok haltak be,akkor maradhat a régebbi is,ha neki állok tiltogatni.
Ez is kb 1 alap cpu csak.
De köszönöm tippet. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Sanchez638 #27556 üzenetére
Nem érted...
A WD40 egy rakás f@s. Hártyavékony olajos, taknyos lerakódást képez bármilyen felületen, amire rákerül, és azt sima zsepivel nem törlöd le. Kontaktot simán megakadályozza.
Sebbenzin/alkohol lemossa, próbáld csak ki, hátha feléled. -
-
GAbre
veterán
válasz
vezeralmos2 #27552 üzenetére
Mintha attól megjavulna.
Ha lenne itthon bármelyik azzal csináltam volna.
Azért meg külön nem veszek,hogy 5-10 évente 1x ha kell.
kzolee216:
Wd előtt is ugyanúgy nem működött,és nem először használom erre is.De mind1 -
GAbre
veterán
válasz
vezeralmos2 #27550 üzenetére
Wd 40-el,és zsebkendővel,de csak azért mert foltos,talán pasztás,de nem használt.
Amúgy látszólag nincs külsőleg baja.De ilyennel se találkoztam még,hogy így nem működik.
Nyílván az ilyen alapokat meg szoktam csinálni.
De köszönöm,hogy írtál,és rákérdeztél erre. -
GAbre
veterán
Üdv!
Vettem ph-n 1 cpu-t eladó szerint működött rendesen nála,antizacsi,bubiban érkezett,szóval szállításkor nem hiszem baja lett,tökéletes állapotban van látszólag.
De windows-ban kék halál,és memtesztben meg megfagy.5 sec és 5 perc között kb.
Minden más hiba kizárva,tesztelve,itt a cpu-ban van valami gond.
Gondolom nem lehet vele kezdeni semmit? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sanchez638 #27546 üzenetére
GigaByte lapoknak is volt ilyen fícsöre ; ott a shift + F1 vagy a ctrl + F1 ( már nem emléxem melyik ) kombóra tünt elő néhány rejtett opció.
-
Sanchez638
addikt
válasz
vezeralmos2 #27542 üzenetére
Vagy ha egyszer szembe jön az eladott Phantom Gaming X-em..
-
Chapel
addikt
Hahó!
Anno költség csökkentés végett egy AsRock Z370M Pro4 lapot vettem. Enyhén mókás a bőszme cpu hűtő és a masszív 3 ventis vga, de müködik, minden kellően hűvős.
Viszont, most vettem észre, hogy ugyan a lap támogatja természetesen a K-s procikat (I79700K), benchmark alatt tűnt fel, hogy nem emelemi meg az órajelét, marad 3.6Ghz-en.Kb fél éves M2 és a win 10 pro, korábban minden gond nélkül felhúzta magát a proci.
Biosba viszont nem tudok belépni...újra indítom a gépet, képernyő off, nyomokodom a gombot, visszajön a képernyő már win töltő képernyő és windowsban vagyok. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Sanchez638 #27541 üzenetére
Vegyél alá egy z370/z390 herot, és mehet a game
-
Sanchez638
addikt
válasz
vezeralmos2 #27540 üzenetére
"Újabb" platformot nem szereték. Csak a kezeim közé került egy 9700k és megfogott a kérdés, hogy van e bármi értelme átmenni rá.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Sanchez638 #27539 üzenetére
Hali
Mindenhogy erősebb a Skylake kávémag, de csak kb. 20-25% al.
Érdemes lenne megfontold a 10900k-t. -
Sanchez638
addikt
Üdv. srácok. Egy érdekesnek mondható kérdésem van. Adott egy I7 9700K. Most egy I7 7820X-et hajtok. Szerintetek van értelme kávézni így?
Lehet kisebb házba költöznék, de csak ezért nem biztos, hogy átépítkeznék.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #27537 üzenetére
És? A 9900k is lassan 7 éves, nincs semmi baja, napi használatra alkalmas.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
vezeralmos2 #27536 üzenetére
Máris? Azért eltelt legalább három év. Plusz egy éve vettem magamnak utoljára valamit, ami egy VGA volt. Más hobbim nem nagyon van.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #27535 üzenetére
11. gent minek akarnál máris cserélni?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
kzolee216 #27534 üzenetére
Én is most cserélek. Tápot éppen nem, de egy 8 terás hhd-t muszáj vennem, amit meg is rendeltem, mert az új intel lapokon amikkel találkoztam, már csak 4 sata foglalat van a régi 6-al szemben.
11. generációt használok, amit akkor vettem amikor a 12-es megjelent. Semmi más nem késztet, csak most arra van szükségem, hogy újra portalan legyen az alaplapom. A cpu hűtésem sem kompatibilis. -
kzolee216
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #27532 üzenetére
Igazad van. Már hetek óta azon töprengek, hogy lépjek vagy még várjak. Igaz mindent cserélnem kell, még tápot és gépházat is, mert egy 420-as Aio-t néztem ki. Csere után szerintem ezekkel úgy mint a 9700K-val 5 évet tuti el leszek.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
kzolee216 #27531 üzenetére
Nekem inkább szokásom hullámokban cserélni. Vagyis nem egyszerre. Én cserélnék, ahogy meg is tettem. Lehet az 5080-al már lenne limited. Plusz, lehet - bár talán nem nagy az a különbség - hogy jobb pénzt kapnál most a hardverekért, ahhoz képest, mikor már egy évvel öregebb lesz. A minimum fps-eid biztos nőnének, ezáltal az áltag fps is.
-
kzolee216
senior tag
Szerintetek megéri egy 9700KF procival és egy 3080-as kártyával megejteni egy teljes konfigcserét úgy, hogy csak a VGA-t tartom meg?
A jelenlegi felső kategóriába lépnék (alaplap + CPU + memória + AIO + PSU) , de már nem lenne lóvé a VGA cserére, így lehet tök felesleges lenne a fejlesztés, annyit nem adna és a legjobb, ha maradok a jelenlegi felállásbanCélzott felbontás a jelenleg is használt: 2560 x 1440, 7680 x 1440
(eddig nem nagyon tapasztaltam CPU bottleneck-et, csak maximum minimálisan 1440p alatt)Lehet meg is válaszoltam magamnak: maradjak amíg nem lesz lóvé egy 5080-ra
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Baryka007 #27529 üzenetére
tRFC 400 alatt már ki kell tennem az ablakba, hogy lehűljön jó fagyosra, akkor stabil.(TM5 nem dob hibát de játék laggolt)
Ilyen feszes időkkel játszani erős hűtéski körülmények kellenek, egyelőre meguntam.
3600c14 és 4000c14 közt van teljesítmény különbség, de nem sok. -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #27528 üzenetére
Előkerestem a Coffe Lake-s tuningom.
Nekem itt ment full stabilan.
Próbáld meg ezeket az időket:
-
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #27525 üzenetére
Egész jó, de ahogy látom azok Single Rank memóriák, nyugodtan tedd át CR1 re... nyersz vele egy rakat Latencyt és sebességet is.
Viszont harmadlagos időknél valami el lehet menve, mert lassú a tempó... Egy 60gb/s körül hoznia kéne ha jól be van lőve !
Plusz a trfc-d biztosan magas -
vezeralmos2
senior tag
válasz
vezeralmos2 #27525 üzenetére
Kieg: sajnos a december eleji frissítéssel(Unreal Engine update ch6) másfélszeresére nőtt a játék GPU igénye, így nem mindig van teljes CPU bottleneck.
-
vezeralmos2
senior tag
AIDA64+ játékteszt:
i9-9900k 8c/8t + G. Skill TridentZ Royal 4266c19@1.4v
Cooler: Thermalright Assasin King 904000MHz 14-15-15-35 @ 1.55v
tRFC 550
tREFI x2
Cache ratio: stock 4700MHz
4.9 GHz allcore vCore auto (1.25v max)
SA/VCCIO 1.25v
DRAM 1.55vFORTNITE FPS teszt
Battle Royale, Chapter 6
Battle Royale, OG -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Baryka007 #27522 üzenetére
Amúgy a 8086k miért is jobb mint a 9900k? Gyakorlatilag centire "ugyanaz", csak kettővel kevesebb magod van.
Épp most vettem 4266 TridentZ Royalt a 9900k mellé. Mivel a kit amit használtan vettem itt aprón(4000c18), néha hibázik, időnként crashelt a játék is vele. Gondolom előző tulaj fh0ssá húzta őket, na ez az amit nem szeretek. Meg 1.5 volt 'biztonságos' dailyra, aha persze, max. ha gyárilag 1.5 voltos kitet veszel akkor lehet.
Ezzel az új B-Die kittel one-click indult 3800c14 1.45 volton, 1.2v SA-val, és 40ns késleltetést tud minimális piszkálással, az előző kit nem érte be ennyi fesszel sem.
A 13700k-t inkább meg sem említem, az csak szét feszelve megy 3600 fölé pedig jó szilíciumom van. Ezért írtam hogy 9900k egyik legjobb cpu. De írhattam volna 10900k-t is, még az is Skylake magvakat használ.
DDR5-höz én biztos hogy hozzá nem nyúlok amíg ilyen 70-80ns a baseline rajta. -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #27521 üzenetére
Ezzel nem értek egyet, de szubjektív véleményként elfogadom.
Szerintem még generáción belül is az i7 8086k sokkal nagyobb húzás volt mint a 9900k...
De ha ki akarjuk sarkítani a Comet Lake -t minden szempontból jobb gennek tartom a Coffe Lake-nél... Persze ez is szubjektív....
Annak idején a Haswell is nagyot szakított ! De még a sokak által utált Skylake is szerintem egy nagyon jó gen volt...
11.-gentől valóban érzek némi zavart az erőben (amióta van G2 mód az IMC frekijére) ... De az már a DDR5 re való felkészülés volt... Majd kiforrja magát..
BTW, más topicban már írtam hogy 2025 től jönnek a CAMM2 memory modulok, na az megint nagy szakítás lesz... Akkor most az Ultrákkal jöttek a CKD memory modulok...
Én nem hibáztatom a CPU gyártókat hogy nehéz ehhez a sok változáshoz igazodni....
A HT kukázása szerintem jó ötlet volt az Inteltől, csak megint egy olyan architektúrába fogtak bele, aminek még a fenekén a tojáshéj
"A fejlődéshez elengedhetetlen átélni a kudarcokat" -- Garri Kasparov -
perecKING
senior tag
Koszi mindenkinek. Kozben megtalaltam g3220t
£155 remelem ebay normalisan visszafizet. -
perecKING
senior tag
Ezer even nem jartam erre. Kis segitseg kellene. Ebayen vettem a gyerek gepebe egy procit
Nem az erkezett amit vartam.
Azt latom hogy a kupak nem jol van vissza ragasztva, es vissza is kuldom, de kivancsi lennek milyen procit lehet a kupak alatthatha valakinek van otlete a kepek alapjan. Nem szedem szet a gepet azert hogy megnezzem mi lehet.
-
Pioneer
őstag
Lehet processzor hiba is, illetve alaplapi CPU foglalatban elhajlott érintkező is.
Alaplapi foglalatban a CPU érintkezőket nézd át egy nagyítóval/mikroszkóppal és egy lámpa segítségével. Ha van olyan érintkező amin máskép csillan meg fény, mint a többin, akkor az tuti elhajlott.
A proci alját is érdemes atnézni nagyítóval/mikroszkóppal, hátha vannak rajta apró sérülések, elszíneződések. Pl. leszakadt SMD alkatrész, sérült, megégett kontakt pont, stb...
-
nido
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Vettem egy h310 alaplapot és i9100f processzort más-más személytől.
A probléma, hogy csak a B memória slotban rakott memóriával hajlandó működni.
A gyanúm az volt, hogy alaplap probléma, de más hirdetésben hirdetnek olyan 9400-as processzort, ami csak az egyik memória csatornát tudja használni!
Lehetséges, hogy nem alaplap, hanem processzor hiba?
Egy memóriával hibátlanul üzemel a gép, ha A slotban van memória el sem indul.
Sajnos nincs másik proci, amivel tesztelhetném!
Ha valakinek van tapasztalata, légyszi ossza meg. Köszönöm! -
Gabady
aktív tag
válasz
kispal87 #27507 üzenetére
Az a fura, hogy 2 egyforma 21:9es monitorom van. Ha HDMI-re kötöm akkor jó a felbontás, 2560x1080, ha DP-re akkor csak 1920x1080. Illetve az Intel drivel fel is ismeri a monitort, írja hogy LG ultrawide...
Egyébként az interneten több ilyen hiba is van, nem csak én küzdök ezzel az anomáliával.
Meg ami kibaszott fura, hogy bios post, windows telepítő, kimegy 21:9be. Az asztal pedig már csak 16:9. -
Gabady
aktív tag
válasz
kispal87 #27498 üzenetére
HDMI-vel hibátlan, de kettő monitort hajtanék.
Próbáltuk már DP-HDMI kábellel is, sima HDMI kábel is volt már legalább 3, a hiper szuper szőtt kábeltől kezdve a legócskábbig, illetve az egyik átalakítóm egy kb 15ezres átalakító, ami a másik gépemen hibátlanul átvitte a 4K@60-at is...Szóval full vakon vagyok hogy mi lehet... Arra is gondoltam már amit a másik kolléga írt, hogy korábbi driver vagy korábbi windows telepítése...
Vagy a másik, hogy teszek fel macost.... volt már ezenen a gépen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Gigabyte 500W
- Új utángyártott 19.5V 4.62A töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest