Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz snowdog #5011 üzenetére

    A leírásból kimaradt egy nagyon fontos összetevő, a felbontás. Ez szintén kapcsolódik a data.zip-hez, branding.zip-hez és a skinekhez.

    Minden gép kijelzőjének van egy felbontása, ami azt mondja meg a kijelző hány pixelből (alap megjelenítő pont) áll. A PDA-k általában álló (portrait) módban, a PNA-k fekvő (landscape) módban használatosak. A pixelek számát is ennek megfelelően adják meg.
    Egy álló mód esetén ez így néz ki: 240x320 ami azt jelenti, hogy vízszintesen a keskenyebb oldal látható (240 pixel), függőlegesen pedig a szélesebb (320 pixel).
    Fekvő mód esetén ugyan ez: 320x240.

    A navi programok PDA-ra írt verzióinál a megjelenés programból forgatható, PNA-knál viszont erre nincs mód!

    Mivel a Primo jelenleg csak PNA-kon használható, ezért a továbbiakban csak ezek méretéről beszéljünk. Itt kell még megemlíteni a képernyő fizikai méretét (ezt coll-ban adják meg), ami részben független a megjeleníthető pontok számától: 3,5", 4,3", 5", 7", stb. A program működése szempontjából a fizikai méretnek nincs jelentősége, csak a megjeleníthető pixelek számának. Tehát ha van egy 4,3"-os és egy 5"-os méretű képernyő, de mindkettő felbontása 480x272, akkor azokon ugyan az a felbontású Primo működik.

    PNA-kon a legelterjedtebb felbontás a 480x272, illetve mostanában terjed az un. HD felbontás, ami 800x480 pixel. Mindkettő fekvő mód!

    Egy adott PNA-n bármelyik data.zip, branding.zip és skin csak akkor használható, ha a PNA felbontását ezek a fájlok tartalmazzák. Erről nagyon könnyű meggyőződni, mert csak bele kell nézni ezekbe a fájlokba, és azokban a felbontásnak megfelelő nevű mappának kell lenni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák