Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz TRob1 #5009 üzenetére

    data.zip branding.zip skin
    Ezeket a kulcsszavakat a kereső használatának megkönnyítése miatt írom ide.

    Ne hibáztasd őket, elég zavaró lehet a sokféle elnevezés, és funkció. Nem árt összefoglalni pár dolgot, és akkor az ehhez hasonló kérdések kapcsán lehet erre a hozzászólásra hivatkozni.

    1. data.zip - ez a program legfontosabb összetevője, ez tartalmazza a programrészeket, ikonokat, indító képet és egyéb megjelenő grafikus elemeket. Lehet szerkeszteni (pl. ikonok cseréje, indító kép cseréje és hasonlók) de nem célszerű, sőt tilos. Ugyanis szerzői jog védi, tehát a módosítása, terjesztése illegális!

    2. branding.zip - ez az a fájl, amiben célszerű az ikonokat, indító képet, és hasonló grafikus elemeket cserélgetni, szabadon módosítható, megváltoztatása, terjesztése nem tartozik a jogilag tíltott dolgok közé.

    3. skin - mint a neve is jelzi (skin = bőr, azaz külső megjelenés) alapvetően a program ui (user interface, azaz kezelői felület) megjelenését szabályozza. Gombok elhelyezése, felíratok helye és hasonlók. A skin készítők azonban ennél sokkal tovább mentek, és általa nem csak a megjelenést, hanem a program működését is megtudják változtatni. Szabadon módosítható, terjeszthető.

    A prioritásnak is fontos szerepe van (nemrégen erről már volt egy kisebb vita, de itt sem árt tisztázni). Lehetőség van arra, hogy egy bizonyos grafikus elem, mint pl. az indító kép, vagy ikonok és hasonlók akár mindhárom összetevőben megtalálhatók legyenek. Tehát van egy indító kép a data.zip-ben, van egy a branding.zip-ben és van egy skin-ben. Akkor a program indulásánál melyik fog megjelenni? Ezt a prioritás dönti el.
    A legmnagasabb prioritással a skin rendelkezik, ezt követi a branding.zip, majd a sort a data.zip zárja. Vagyis ha van skin, és tartalmaz indító képet, akkor az jelenik meg. Ha van skin, de nem tartalmaz indító képet, viszont a branding.zip meg igen, akkor az abban található kép jelenik meg, és így tovább.

    Ezt a logikai felépítést (data.zip - branding.zip - skin) a program fejlesztői hozták létre.Van egy negyedik variáció, amit egy felhasználó alkotott meg, és az utóbbi időben terjed.

    4. branding skin - ez egy branding.zip és egy skin keveréke. Annak idején azért hozták létre, amiért én ezt a hozzászólást írom. Túl nagy lett a zavar a branding.zip és a skinek terén, és a felhasználók egy része már nem értette, és nem tudta kezelni a helyzetet. Ezért valaki arra gondolt, a skint beépíti a branding.zip-be, és akkor többet nem kell bíbelődni azzal, hogyan és melyik skint kell kiválasztani, ahhoz melyik branding.zip-et használja. Ennek a megoldásnak véleményem szerint legalább annyira hátránya, mint előnye, hogy ebben az esetben csak egyetlen skint lehet használni. A program indulásakor automatikusan a branding.zip-ben található skin indul el, megváltoztatni, lecserélni nem lehet.

    Remélem segítettem a tisztánlátásban, és nem kell ezeket a dolgokat újra és újra leírni, elég az érdeklődőt ehhez a hozzászóláshoz irányítani. :)

    Ha a Moderátor netán erre járna, és egyetértene vele, akkor ezt a hozzászólást be lehetne tenni a legelső hozzászólásba, és akkor mindenki könnyen megtalálná. :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák