Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz qnadam #96010 üzenetére

    40k környékére tenném, tényleg nagyon függ attól, hogy milyen állapotban van, és milyen kiszerelés. TN panellal, HDD-vel, 4 GB RAM-mal inkább a 40-hez közelebb, mint az 50-hez.

    Azt értem, hogy IPS-t írtál, de arra is figyelj, mikor hirdetik, csalni szoktak vele. Windows alatt AIDA64-gyel, Linux alatt read-edid segítségével rá lehet nézni az EDID infóra, amiből kiderül. Ha TLB-re vagy V-re végződik a panelkód, akkor az tuti TN, míg ha SLT-re, SLB-re végződik, vagy bármire, amiben S van, akkor IPS.

    Egyébként nekem is ilyen van, pont ugyanilyen i7-2620M-mel, csak én bővítettem benne 2×8 GB RAM-ra meg a HDD helyett tettem bele egy 525 gigás SATA3-as SSD-t. IPS panellal hirdették, de átqrtak vele, mert TN-es. Hiába dicsérik agyon, nem egy nagy szám gép. Azért a kora érződik rajta, teljesítményben is, és a TP-strapabíróság is csak legenda, reped, törik, mállik, kijelző tud csíkozódni vagy foltosodni, kijelző szalagkábele tud elnyíródni, stb.. Max. tényleg csak netbook helyett jó kis gépnek, régi programokhoz nyomkodni. Túl sokat ne adj érte.

Új hozzászólás Aktív témák