Új hozzászólás Aktív témák

  • Madara-san

    tag

    válasz RoboGuru #94007 üzenetére

    Köszi, W510-en megy is szépen a Win10.

    Ezek mellett felraktam az asztali gépként dokkolóval használt W520-amra is, ezzel kapcsolatban lenne néhány észrevételem, kérdésem:

    - Csempék nélküli, 2016-os LTSB változatot raktam fel, amiben nincs windows store (IMHO sokkal jobb, mint a "casual" win10). Vagyis az egyetlen választásom a power managementhez a régi power manager volt. Fel is ment a leírásod alapján, viszont úgy nem tud működni, mint win7 alatt - pl. profilokat nem tudok létrehozni. Ez normális így?

    - Alvás után ébredésnél egy áthúzott thinklight ikon jelenik meg középen. Ezt a thinklight ki-be kapcsolásával tudom eltüntetni, viszont mivel dokkon van a gép lecsukott állapotban, ez kicsit kényelmetlen.

    - Játékra (is) használjuk a gépet. Felraktam a legfrissebb nVidia drivert (GTX 450 - 385.69-notebook-win10-64bit-international-whql), viszont ebben se PhysX, se GeForce Experience driver nem volt. Azokat érdemes lenne egyáltalán beszerezni a Quadro 2000M-hez, vagy nem is támogatja?

    - Minden driver feltelepítése után maradt még egy "PCI SERIAL PORT" (VEN 8086 DEV 1C3D). Ehhez EZT a drivert kellett felrakni.

    - Ha bekapcsolom a BIOS-ban a VT-d opciót, egyszerűen képtelen betölteni a rendszer. Olvastam több helyen, hogy mások is belefutottak, de konkrét megoldást nem találtam, ráadásul volt, akinek nem működött. Nem tudom változtat-e a tényen, de ezt a BIOS-t használom: Lenovo_W520 v1.43 OAM NWL AES-NI MSR 0xE2 Unlocked memory speed vbios intel 2119.

    Bocsánat, ha kicsit hosszú lett. :U

    Kábelek, tartozékok konzolokhoz + egyéb: http://hardverapro.hu/tag/madara-san

Új hozzászólás Aktív témák