Új hozzászólás Aktív témák

  • Gondwana

    addikt

    válasz lapa #9009 üzenetére

    mennyibe kerül egy ilyen panel nagyságrendileg? ez ilyen 14" SXGA+, de legalapabb kijelző is jó lenne, nem tudom van-e alapabb.

    Ha T60 előtti gépben kijelzőt cserélsz, akkor LVDS kébelt is kell cserélned, illetve invertert is (ami nem lehet a csíkod forrása, mert ez a háttérvilágítás tápja, azaz ha az inverter rossz, lámpával belevilágítva a kijelzőbe látsz képet, egyébként fekete). Pontosabban SXGA+-hoz és UXGA-hoz ugyanaz az inverter kell, XGA-hoz nem, a szalagkébelben pedig (googlezható, hogy pont melyik) pinek vannak átvágva/rövidre zárva, hogy közölje a BIOSszal, hogy mekkora a kijelző felbontása. T60 óta a BIOS tudja olvasni a panelen lévő EDID chipet, ami tartalmazza a kijelző alapadatait, ezért csak egy féle LVDS kábel létezik.
    A szétszedett kijelzőpanelben rengeteg sor- és oszlopcímző flatkábel van a kijelző tetejénél, nálad jobbik esetben valamelyiknek a forrasztása elengedte, rosszabikban a hozzá tartozó kis IC-nek annyi. Én kísérleteznék azzal, hogy szétszedett kijelzővel bekapcsolnám a gépet és óvatosan masszíroznám ezeket a kábeleket - a DO NOT TOUCH feliratnál :D (szigorúan csak a kijelző tetején, mert az alja birkozógép: hozzányúlsz, földhöz vág)

    ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

Új hozzászólás Aktív témák