Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sticky35
tag
válasz tboldi #48771 üzenetére
Én kérdeztem, kíváncsian várom az eredményt.
Közben én is beszereztem egy készletet egy közeli márkakereskedésből, gyorsan ki is próbáltam, de nem lett olyan jó mint ahogy szerettem volna. Ha lesz időm nekifekszek komolyabban is, de kíváncsi vagyok neked hogy sikerül.
[ Szerkesztve ]
-
sticky35
tag
Sziasztok!
Mindig elkerekedik a szemem ezeken a fogyasztási adatokon amiket írtok, kíváncsi vagyok hogy hozzátok ki.
Épp ma jöttünk haza Horvátországból: Dunakeszi - Plitvicei tavak - Rovinj - Dunakeszi, 1397 km 95 liter benzin elégetésével, ~ 6,8 l/100km, és én ennek is nagyon örülök.
Mindez két személlyel, két bringa, csomagokkal, klíma ment végig, ahol lehetett autópálya (óra szerint 140-160 km/h), ahol nem, ott horvát csordogálós országút (70-110 km/h), egy 2012-es 9. gen 1.8-as Civic-kel.
A hétköznapokban is olyan 6,7-7,3-as fogyasztás az átlag, attól függ mennyit megyek autópályán, nekem ott többet eszik mint városban.
Ezt igazából csak azért írom, hogy ha egy új Honda tulaj nem az itt gyakori 5,x-es fogyasztást kapja, ne lepődjön meg (bár én nem sokallom a saját fogasztásomat). Persze azért érdekel az is hogy ti hogy éritek ezt el, lehet hogy csak én nem találtam meg a rejtett spórolós kapcsolót (az ECO gombbal ne gyertek, a múltkor visszakapcsoltam, fél percnél tovább nem bírtam azt a nyúlós gázpedált. )
[ Szerkesztve ]
-
sticky35
tag
válasz BlacKSouL #49807 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, hasonlóra gonoltam én is: speciális körülmények (túlnyomóan nyugis kisvárosi, országúti használat), előrelátó vezetés és óvatos gázpedálhasználat kell a 6 liter alatti fogyasztáshoz.
Én egyébként elégedett vagyok a saját 7 liter körüli fogyasztásommal, ahol lehet én is előrelátóan vezetek, de előfordul dinamikus haladás is.
Dízel nekem nem jön szóba, mert sokszor csak városon belül, rövid távra van használva az autó, de egyébként sem szeretem a dízelmotorok karakterisztikáját, semmi élvezetet nem adnak, talán csak a tankolás után a kasszánál, aki erre izgul. De én úgy vagyok vele hogy az az 1-1,2 l/100km fogyasztástöbblet nem olyan számottevő, hogy bevállaljam a sok dízeles szívást arra az évi 25000 km-re, amennyit átlagban megyek autóval.(Ez inkább OFF, nem akarom dízel-benzin vitába vinni a topikot.)
Az autópálya most 140 km/h-ra beállított tempomat volt (itt 3600-at forgott a motor), alagutak előtt kigurulva, néha tempósabban, óra szeint 160 km/h-val előzve.
Egyébként gyakran járok haza Egerbe az M3-on, ahol a tempomat teljsen felejtős, a külső sáv kamionok és 100-120-szal hasító Suzukik, a belső sávban 120-200 körül bármi jöhet, így itt sosen tudok egyenletes tempót menni.Az remélem átjön hogy szeretem az autót nagyon, lehet nyugodtan proszkálni vele, de ha úgy adódik 4000-6500 közötti fordulaton elég élénk tud lenni. Nyáron, jóidőben én elsődlegesen motorral közlekedek, nyilván nem ugyanazt a dinamizmust keresem az autóban, pont megfelelő a teljesítmény. Tele van praktikus megoldásokkal (teljesen nyitható hátsó ajtó, szintbe hajtható csomagtér, variálható hűtsó ülések). Nagyon jó volt most hogy a két bickli befért hátra a 2/3 üléssor lehajtásával, a csomagtartóba az álló üléstámla mögé ment a bőrönd és a strandcuccok, a hátsó ülésre pedig a gyorsan elérendő dolgok. Nekem a formája is tetszik, bár ez teljesen szubjektív, nem értem a sok fújolást internetszerte. Szóval most is ezt venném, így hogy ketten vagyunk teljesen kényelmes de szerintem még később egy gyerekkel is elég lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest