-
GAMEPOD.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #299 üzenetére
Hú, ez nagyon patent lenne. Szerintem itt tuti elmenne 5-10 darab, röhögve
.:. bl4ze .:.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Most találtam rátok és kíváncsian olvasom a posztokat. Az összefoglalóban levő videóval ellentétben eddig 2/5. alsó magasságban kő nélkül sütöttem a pizzát 280 fokon pizza funkcióval (alsó sütés és légkeverés), de eddig így volt a legjobb. Otthoni 1-2 pizzához a kövön kívül érdemes valamit beszerezni? Kamado ezért panelba nem nagyon hozható össze.
-
cSuwwi
aktív tag
válasz fragola.6035 #260 üzenetére
Jo topik!
Sutottem en is egy ilyet (500g BL80, 350g viz, 130g kovasz (50% teljes kiorlesu, 50% feher liszt), kerek jenaiban fedovel mezei gazsutovel (max. 230 fokot tud).Nekem 35 perc kellett hogy szepen megsuljon, de hiaba liszteztem ala/fole, szo szerint ki kellett vesnem a jenaibol, vagyis a talpa ott maradt
Megerositem, hogy jenaiban sutve tenyleg puhabb a talpa/kerge hiaba van meg a szine, de atsult es finom is.
Van erre valami nepi bolcsesseg, hogy megmaradjon a talpa? Esetleg sutopapir? Vagy amit irt itt valaki, hogy elomelegiteni, aztan ugy?[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
addikt
válasz fragola.6035 #299 üzenetére
benne vagyok
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
cSuwwi
aktív tag
válasz fragola.6035 #308 üzenetére
#306, #307, #308: oks, koszi. 4 fele megoldas, majd vegigzongorazom a kovetkezo sutesnel
-
soldier2
őstag
Na jó, akkor én is:
Volt egy kis huncutkodás a smokerrel (porchetta), a kenyér bent sült a villanysütőben (odatapadás ellen sütőpapírt használunk, de próbáltam korábban csak a pizzasütő kövön natúran kis lisztel arról is simán elvált. Mindkettőt előmelegítve használtuk)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Mersant_le
csendes tag
en is csak kiprobalasra vettem 1x ugyhogy nagy tapasztalatom nincs vele. 0,5kg liszthez szerintem 1 fel zacsko eleszto mehet, + kb. 1 csapott kaveskanal sot raktam meg hozza.
hetvegen baguettet sutottem, eleg jo lett, csak sok ido, macera. fenykepezni termeszetesen elfelejtettem mint mindig
#287 paljoc: nagyon szep lett. kemenceben sult?
-
adp
őstag
válasz Mersant_le #316 üzenetére
En csinaltam belole kenyeret es nem lett rossz. Nem kell bele eloszto ha hagyod egy ejszakat kelni. So viszont mindenkeppen kell plusszba
-
paljoc
tag
válasz Mersant_le #316 üzenetére
Szia, igen, egy ilyen Ytong-ból készült kemence van, amiben a rácsos részen pizzatálcában sütök /a samotton nem lehet mert szénné ég egy pillanat alatt/ és a pizza fölé van betolva egy 15kg-os vaslap. A lángot hátulról tudom neki adni úgy-ahogy, de ez ilyen, ez nem kifejezetten pizzasütő kemence, de azért egész jól működik, 500 fokig pár fadarabbal fel lehet fűteni, de 430-on szoktam sütni benne.
-
paljoc
tag
-
PeterAgos
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni: kezdőként felkészültem a pizzázásra. Van duplanullás liszt, San Marzano konzerv, vaslap, minden kutyafüle. Igen ám, de Asszonka kizárólag teljes kiőrlésű liszből sütött kenyeret, stb. eszik.
Létezik olyan pizzarecept, melyben a tészta legalább 70 %-a teljes őrlésű?
Az is érdekelne, hogy aki kovásszal készíti a tésztát, milyen kovászt használ, milyen arányban? (Kenyeret csak kovásszal kelesztünk.)
Előre is köszönöm! -
paljoc
tag
válasz Warloo93 #324 üzenetére
Ez még jó is lehet, hisz a neve is pizzasütő😎, ez formára olyasmi mint a nápolyi kemence, nem olyan magas belterű mint az enyém, meg nem alul ég a tűz. De legjobb lenne olyantól tájékozódni aki ilyesmit hasznàl. Ránézésre nekem jónak is tűnhet, de ez nem sokat jelent.🙃
-
PeterAgos
csendes tag
válasz mézespálinka #328 üzenetére
Köszönöm, majd próbálkozom😃
-
kozsy18
tag
Én idő közben elég messzire tűntem Budapesttől, de az új helyen örömmel fogadtam a 270-re alkalmas elektronyos kemansziét a pultban.
Már csak a pizzás motyómat kell leszállítania a költöztetőknek, addig a hétvégén próbálok egy kenyérkét a friss rozskovásszal meg valami szedett-vetett maradék liszttel, amit éppen össze tudtam csomagolni. Wish me the best of luck...[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
paljoc
tag
Megemeltem a vizet, 75%-os tésztát csináltam az eddigi 67-68% helyett, hát a sütés nem lett a legszebb mert volt közben némi borozás, de a széle lufiszerűen jött fel, érdemes megnyomni a vizet kicsit, bár nehezebb dolgozni a tésztával a lágysága miatt, de amúgy meg nemigen lesz ilyen vagy még ilyenebb “úszógumija”.
-
adp
őstag
Ti milyen sajtot, paradicsomszószt használtok?
bbuffy: itt mit történik?
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Kelesztés.
Sajtot, sokfélét. Alapból mozzarella, vizes, vagy pizzamozarella, de van hogy van otthon többféle, összemixelem őket és hajrá. Legutóbb, fehér cheddar/eidami/gruyere ment rá. Adta
Paradicsom rengeteg olasz van, jobbnal jobbak, konzerv hámozott, lehetőleg san marzano vagy vmi hosszúkás húsosabb fajta.
De rámentem a lidl hosszúkás pari konzervre, nem volt rossz az sem....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
adp
őstag
Huuu valami konkretabb markakra gondoltam. Nekem mozzarellabol a sparos es a szarvasi ami bejott. Konzerbol pedig a Luigi nevezetu, [link] De ezt is ugy keszitemi, hogy olivan picit megpiritom az osszevagott fokost es radobom a konzervet so, bors, cukor, bazsalikom, osszerottyan, es megvarom meg picit kihul.
-
fragola.6035
aktív tag
Ma megyek a vasakért, hétvégén postázom.
https://caffe35.webnode.hu/
-
kozsy18
tag
Legutóbb nem tudtam szerezni Muttit, ezért "ha már úgyis mindegy" akkor Lidl-ben vettem fűszeres, aprított paradicsomkonzervet. Kapott egy kis cukrot, sót, borsot, olívaolajat és annyira hú de rossz sem lett a végére.
Mozzarella nálam általában Aldi vagy Lidl terméke.Ha pöpec, friss olasz holmira vágytok, akkor [Gastronomia Da Nandin]
vagy [Sarki Fűszeres] . Utóbbinál a mozzarella di bufal veszélyesen finom (ha van...)."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
adp
őstag
Aldis nekem nem jött be annyira, mint a Sparos vagy szarvasi... Pont tegnap készítettem aldisból. Igaz light-ot vettem most, lehet az a baj...
Muttit nem éreztem annyival jobbnak mint egy fele annyiba kerülő random olaszt. Talán egy fokkal jobb volt, de a fentebb linkelt Luigi nevezetűt picit tuningolva már semmiképp[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Paradicsomból ami jó minőség, és árban is teljesen rendben van, nekem bejött :
[link][ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
Mai kenyérke. 500 EPM BL80 100 Mami világos rozs, 400 Viz 200 kovász 17 só.
3 hajtás 45/45/60 p. Formázás után szakajtó két óra 27 fokon, sütés 20p 240 gőzzel, 22 perc 205 simán.
tetszik.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
kozsy18
tag
Kenyeres figura: [Foodgeek]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.