Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alevan

    őstag

    Sziasztok.

    Egy kis irodában dolgozom, szűk költségvetéssel (magyarán SEMMIT nem vásárolhatok).

    Ez a jelenlegi hálózati diagramm:

    Az GPON internet DIGI, 45/10, az ADSL Telekom, 10/0,5 (jobb napokon) sebességgel.

    Az egész hálózat jelenleg is gubancolás, eddig 3x volt 3 cég megbízva a rendbetétellel, a harmadik után 2 napomba telt, mire kihoztam a jelenlegi rendszert, hogy kb legyen net mindenkinél + a hálózati nyomtatás.

    Viszont megint gond van, a Telekom egyre szarabb. Szóval kaptam a parancsot, hogy pénz nélkül (nem lehet elszámolni) huzzak rá minden gépet a Digi-re. Kaptam 3 swich-et, amit a raktárban találtunk. Limitálva vagyok a netkábelekkel, mivel régi épület, a falakban vannak a kábelek. Az alábbi rendszert gondoltam ki:

    A swichek 10/100 TPlink swichek.
    A WLAN router 1 egy TPlink WR740N.
    A WLAN router 2 egy Netgear WGR614.

    Kérdésem: így ránézésre állni fog a hálózat? A TP-Link router nem valami izmos, de az egyedüli a hálózati ezközök között, amely a PPPoE-n be tud jelentkezni.

    Már volt korábban egy stressz terhelése, akkor 4 PC és 4 noti volt rácsatlakozva egyszerre és nem bírta. Viszont így fizikailag csak a két swich lenne rácsatlakozva illetve két noti WLANon keresztül. Szóval elvileg így koncentráltan már nem lenne gond.

    Az elmúlt 6 hónapban gyorstalpalóban tanultam netről a hálózati ismereteimet, szóval elnézést ha ködös.

    [ Szerkesztve ]

    "Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

Új hozzászólás Aktív témák