Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz #06658560 #2037 üzenetére

    Mi az, hogy előbb???

    Mindenekelőtt tisztázzunk vmit... nagyon jo dolog, ha vki hasznos dolgot ad hozzá vmihez, mondjuk teszemazt egy fórumon zajló éppen aktuális témához. Ellenben elég kiábránditó tud lenni, mikor vki csak ugy hipp hopp beleolvas vmibe, aztán mielőtt felfogná, hogy konkrétan mi is a probléma - annak ellenére, hogy többszöri hangsulyozást is nyert a lényeg - még a másikon kéri számon, hogy mi a téma valójában.
    Az itteni fórumra, lásd és értsd egy nagyon fontos szólás igaz: a szó elszáll, az irás megmarad. Mindezzel csak azt szeretném 'sugallni", hogy ha vmihez érdemszerűen szeretne vki hozzászólni, akkor tájékozodjon előtte a témáról - jelen esetben konkrétan a problémáról. (mellesleg erre még csak nem is lett volna szükség, mert külön hangsulyozva lett a probléma lényege. - #2007 - ami aztán plusz hozzászólásként ismételten kihangsulyozásra került - #2025)

    Ezek után pláne nem értem a többi hozzászólás indokát, annak ellenére, hogy még tovább ismételgettem a lényeget ujabb és ujabb posztban.

    Ezekből kifolyólag az 'eredeti problémára adott válaszod' alapvetően nem jó, hiszen nem az eredeti problémára keresi a választ.

    Másik: rossz a hozzáállás. semmiylen léptékről nincs szó. relativ különbségekről beszélsz. vagyis a teritett geometriának a vetitett geometriához képesti különbségéről. ez csigától függően változhat, lehet kisebb, lehet nagyobb. mérnök lévén nem matematikus hanem mérnöki megoldást keres az ember, vagyis egy jo közelités jo megoldás lehet. de egy rossz közelités rossz megoldást ad. ezt vagy belátod, vagy nem... (mellesleg elemi geometriáról beszélünk vagyis nagyon könnyen belátható különbségekről)

    Kedves vevő előtt nem tárjuk szét a kezünket. Senki nem mondott ilyet. Viszont az, hogy elgondolkozol a problémán, és megtalálod a helyes megoldást, nagy valószinűséggel a kedves vevőnek is jobban fog tetszeni, mint az, hogy kapásból legyártasz egy olyan terméket, amit nem fog megvenni, vagy ha meg is veszi, utólag leír téged. És hogy mi ebben a lényeg? az hogy szintén nem érdemes kapkodni... nem kell tökölni, ne értsd félre, de annak egyszerűen nincs értelme, hogy kapásból kiadsz egy sz**t a kezedből.
    Ergo, a kreativitás és a kapkodás szintén nem ugyanaz a fogalom...

    az utolsó bekezdésedre nem is válaszolok. aki nem látja a különbséget, az igen hebrencs munkát végez. gömb helyett gyártson kockát aki jónak látja...

    Mindezek után le is zárnám ezt a témát. meg van a teritésre egy jól müködő megoldás, ezt kerestük.

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák