Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Shufny #9037 üzenetére

    Pont az látszik, hogy nem volt szó arról, hogy egyáltalán miben kellene jobban szólnia, sőt az is, hogy az esetleges várakozások ellenére elsőre nem is tetszett.

    Csak azóta tetszik, amióta hosszabb XBMC használat után visszatértem Foobarra, és hallom annak hibáit, pont úgy, mint mikor visszatérek egy gyengébb erősítőhöz, DAC-hoz.

    Tehát ez alapján azt mondani, hogy nincs különbség, hiszen én csak beképzelem, elég vékony érv.

    Komolyan, egyre kevésbé tudom értelmezni ezt a "nekifutásból tagadok mindent, amit nem értek" hozzáállást. Kérlek, szánj rá pár percet, és hallgasd meg. Ha pedig hallgattad, és nem hallasz semmit, akkor mondd azt, az valami, akkor én is elkezdek kételkedni magamban annyira, hogy akár egy kettősvakot is megpróbálok.

    Azzal is tisztában vagyok, hogy azáltal, hogy esetleg hallod, még mindig nem érted (és persze én sem) az okokat, de akkor is még mondhatod, hogy hallok valamit, de placebonak érzem. Ekkor viszont magadnak kéne csinálni egy kettősvak tesztet, és az megmondja.

    De egészen addig az egész vita nem visz sehova, mert csak az előítéleteidet fejted ki (ne vedd sértésnek).

    Nekem az egészről az jut eszembe, mikor jópár éve valaki elkezdett nekem jitterről mesélni, én meg elküldtem a bús fenébe, mondván hogy a digitális jel az csak egy és nulla lehet, hagyjon a hülye dumával. Sajnos nem értett hozzá, és így nem tudta elmondani a jitter keletkezésének okát, én pedig szent meggyőződéssel távoztam, hogy ez hülye, de én jól megvédtem magam tőle.

    Nyilván nem tökéletes az analógia (bár azóta is verem a fejem a falba a saját ostobaságom miatt), hiszen a jitterről elég lett volna google barátom segítségét kérni, míg erről semmi értelmeset nem fog kidobni. Azt viszont látni kell, hogy ez (mármint a digitális jel útja egy operációs rendszerből, driverekből, különböző audió rétegekből, CPU-ból, memóriából, háttértárból, különböző vezérlő IC-kből és hangkártyából álló rendszerben) nemcsak nekem vagy neked túl mélyvíz (mint az SPDIF volt nekem akkor), hanem szinte mindenki másnak is.

    Na mindegy, ennyi, de ez kikívánkozott belőlem.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák