Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz Per Degaton #59046 üzenetére

    Bodz +1

    Szoftveresen nem. Rosszul lehet beállítva a treshold-szintje. Ezt fix ellenállással szokás beállítani (vagy az IC-n belül van beállítva, de akkor nem lehetne rossz), de előfordulhat, hogy egy kis trimmerrel van megoldva.

    Csatornánként két trimmert látok: a bemeneti áramtükör szimmetrizálására és a DC-szervó threshold szintjére (minden biszonnyal). Igazából nem csak a fejesvédelem (DC-detector), hanem ezen két fokozat bármelyike is lehet hibás. Ekkor az erősítőn belül, a poti után születik meg a DC, így nincs sercegés, mikor a potit tekergeted.

    Na most azt nem javaslom, hogy műszerezettség, kapcsolási rajz, képzettség és a kapcsolás működésének megértése nélkül ezeket tekergesd! Ellenben egy szervízben 5 perc alatt megoldják.

    Először is ki kell mérni, hogy tényleg DC-gond van-e. Leírhatom, hogy házilag ezt hogyan kell, de igazából mindegy is, hiszen a problémát lokalizáltad az erősítőre, innentől meg szervíz.

    Felteszem, DAC nélkül is kattan az a relé, igaz?

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák