Új hozzászólás Aktív témák

  • matyi94

    senior tag

    válasz CaNNa3IS #25007 üzenetére

    A dehogyist arra mondtam, hogy nem 100%, mert van benne egy kiszámíthatatlan emberi változó.
    Bemenni bemegy, de nem biztos, hogy ráteszik. Az én 1 dolláros cuccomat azért tartották bent (szerintem), mert nem hitték el, hogy olyan olcsó.
    Mondok egy példát, hogy jobban megértsd: egy ismerős rendelt egy hamisított biciklit, aminek az eredeti ára kb 2 millió forint, de az övé 200.000 volt kb. Mivel a vámon nem hitték el, hogy ilyen olcsó ki kellett volna fizetnie a kompenzációt a teljes összeghez és az arra szóló áfát+vámot.
    Ergó ha te rendeled a cuccot, akkor kétféle lehetőség van első körben: bemegy a vámra vagy nem.
    Ha bemegy újabb két lehetőség lehet: megnézik a számlát vagy a szállítót, de nem néznek bele, hanem az ott olvasott összegre vámolják (+áfa).
    Azonban ha nem hiszik el, hogy az annyiba kerül, mondjuk a fent említett biciklis eset, belenéznek a csomagba majd utánanéznek a terméknek és összehasonlítják az általad, számlán megjelölt befizetett összeget a kereskedelmi forgalomban megjelölt árával és innen megint a biciklis eset menete.

    Egyébként ha nem vagy biztos a dolgodban: a NAV-nak van egy tök hasznos GYIK-ja és az ügyfélszolgálat is tök segítőkész, legalábbis mikor én kerestem őket azok voltak.

    [ Szerkesztve ]

    Legyen szép napod!

Új hozzászólás Aktív témák