Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz madgie #5000 üzenetére

    Én azzal a felütéssel választottam az X-A1-et anno, hogy az X-Trans nem ér nekem akkora felárat (X-M1 még +80k volt akkoriban), na meg különben is majd jól jön a Bayer mikor a természetben fotózok. Na ez annyira összejött, hogy azóta is csak utcán használtam a gépet. Azóta csak X-Trans Fujit használó tájképelők beszámolóit olvasgatom és nekem nem úgy tűnik, hogy megbánták, legfeljebb leszoktak a Lightroomról.

    Teljesen jól használható tájfotóra is az X-Trans, csak az eddigi beidegződéseket kell elfelejteni. Erre pedig nagyon jó példa az a számtalan X-Trans tájfotós, akik remek fényképeket készítenek és mégsem panaszkodnak.

    Persze én nem vagyok tájfotós, nem tudom átérezni ezt a pixelkukkolós hevületet, mert engem ez sosem érdekelt, csak a fotó egésze. Szoktam fotózni középformátumra is, igaz csak analógot, de nem igazán volt rá példa, hogy a nagyméretű nagyításnak nekiestem volna egy lupével, hogy az utolsó fűszál is a helyén van-e. Ugyan így vagyok a digitális printekkel is, van egy elég jó Pixmám amivel galéria minőségben tudok 300 DPI-vel A4-ig nyomtatni. Ha ezen hibátlan valami, az nekem tökéletesen megfelel. De nem egy fotóm van ami D800E-vel készült, megcsináltunk a benti proof masinával őket A2 méretben, de engem csak a puszta méret nyűgözött le, nem az, hogy mit látok 5 centire belehajolva a nyomatba. :D

Új hozzászólás Aktív témák