Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Vegyesek az első benyomások az xe2+18-55-ről, de összességében pozitívak. A gép azt hozza, amit vártam tőle, jóleső érzés használni. Nagyon gyorsan kiismerhető, kezes, gyors, klassz. Az AF vegyes képet mutat, megfelelő fényben abszolút OK, beltérben, kevesebb fényben komótosabb, mint az Oly volt, de nem lassabb (vagy nem sokkal lassabb), mint a nikon volt a Tamron 17-50-nel. Használható.

    Júzer error, hogy a képeim egy jó része nem tökéletesen éles. Látom a hibát, egyelőre nem megy a kapáslövés (az így készült képeim életlenek), tanulni kell.

    Tény, hogy érdemesebb rawozni, mint jpg-zni, különösen akkor, ha sok az árnyék, vagy portréról van szó. Nem tudom mi az oka, de (-2 zajszűréssel, -1 élesítéssel is) vízfestékesnek, elkentnek, furcsán foltosnak hatnak a képnek azon részei, ahol bőr van (pl. arc). Ellenben raw-ból ez a jelenség teljesen eltűnik. A fuji színprofilokkal pedig a színek káprázatosak, az embernek kedve támad megtapsolni a végeredményt... És a rawok minimális erőfeszítést igényelnek, pedig még ki sem ismertem. Nyílván lehetne napokat (heteket) tölteni az ideális feldolgozási metódus megtalálásával, de kb. egy órás ismerkedés után is el tudtam jutni oda, hogy másodpercek alatt kidolgozhatók a rawok nekem elfogadható módon. Persze itt még fogok kísérletezni.

    Meg kell tanulnom emellett leszokni arról, hogy szempillákat és/vagy fűszálakat számlálok. Ez az én hülyeségem, monitorméretben ott a pazar kép, én meg belenagyítok, hogy pixelkukkoljak. Fujinál nem érdemes, a teljes végeredmény eyecandy, oszt kész.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák