Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    A hibrid fókuszrendszer előttiek nem kapkodósak, de némi rutinnal használható, illetve a 60-80ezres kompaktoknál jobb. Eleinte rutin nélkül az X10es lenyomta az X-E1-emet kevés fénynél. Aztán rájöttem pár dologra... Ne menjünk 27mm f/3,2 fölé lehetőleg, af fény-t hagyjuk kibontakozni (gyengus), statikus témára (igazán erre jó, mozgóra nem nagyon a régieknél) AF-C-re átkapcsolás, egy kis gyakorlás, és több mint ezer képből pl lagzin sem igazán lett ronttt képem fókusz miatt (nikon tükrös kint volt tartaléknak, de egyszer sem kellett). De erre nem ilyen gép (csak cdaf) való, meg nem fényerőtlen üveggel.

    EPL5 harapósabb az E1/M1/A1-nél; ezek kb az EPL3 szintjén vannak nagyságrendileg.
    X-E1, kitobi, egy izzó fényénél, ahova már illene fényerős fix inkább.
    Persze ha mozog a téma... az szívás, az sehol sem a belépő modellek pályája (esetleg a panáké, tán még nikon 1). A fujis kevés fényes AF-C-s érdekesség bővebben itt.

    Focus peaking: E2 megkapta a szinezést, hátha következől frissítésnék a régebbiek is...

    Akik próbálgatják, az elnevezés becsapós! Az alacsony azt jelenti hogy már alacsony kontrasztnál is pöttyöz, a magas csak nagy kontraszt különbségnél; azaz nem a segítség mértéket jelenti az alany/magas, épp ellenkezőleg!

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák