Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz jjeahh #2149 üzenetére

    Előbb írtam:

    DxO és VSCO Film van ami igazán hiteles szimulációkra képes. A DxO-ból ha jól tudom elég a legfrissebbet megvenni és abban minden eddig megjelent típus szimulációja benne van, de a VSCO 01, 02, 03, 04 és 05 csomagokban eltérő a tartalom (nagy kár, mert mindet begyűjteném, igen tisztes kollekció lenne, de 120 USD darabja).

    Nekem egy DxO FilmPack 3 licencem van, amikor kijött a FilmPack 4, akkor rövid ideig ingyen lehetett igényelni CD-kulcsot a DxO-tól a kifutó szériához. Eddig nem sokszor használtam. Nekem a VSCO szimulációja jobban tetszik (ha nem húzod be a "Fade" csúszkát, akkor tud igazán hiteles lenni). De azért a DxO-val is el lehet szórakozni.

    De most megnéztem, az én DxO FilmPack 3 csomagom tartalmazza a Fujifilm Astia, Provia, Velvia szimulációkat (de van Fuji FP, többféle Polaroid meg egy tonnányi különböző Kodak Kodachrome).

    Nehéz lenne az összehasonlítás, mert szerintem default értéken ezek mind máshogy vannak hangolva. A Fujifilm szerintem a filmtípusok hangulatát akarja felidézni, míg a DxO nem csak hangulatra, hanem igazi szimulációra gyúr rá. Kipróbálom majd ha lesz rá időm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák