Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz g_g_g #20015 üzenetére

    18-55mm f/2.8-4-ről jókat szoktak írni, viszont amit írsz konkrét tervezett cserét hogy miről váltanál (25/1.7, 45/1.8) ezzel nem kiváltanád hanem mást kapnál. 25ösből nekem az 1.4 van így a 25/1.7ről nem tudok nyilatkozni, az Oly 45/1.8-ról igen és azért nincs azzal nagy baj @1.8on sem. Beszúrok két lerekeszelés nélküli képet teljes nyíláson (valamint egy-egy teljes crop-ot a végső kimeneti 1920px magas képből) , nincs ezzel gond (persze a Noctricron jobb de nem is annyiba kerül :) )

    Az 55/4 az ekv 83/6, ehhez képest az Oly-t f3-ig még lehet rekeszelni (közelre mondjuk már az 1.8-on is tud túl szűk lenni a DOF hacsak nem direkt ez a cél, nagyobb tárgytávnál ha a hátteret sem teheted a "végtelen messzeségbe" ott azért már számít ez a különbség ha leválasztani szeretnél )

    Másrészt viszont persze lesz a fixek helyett egy korrekt zoom-od, pl. utazásnál az nagyon kényelmes. Meg attól is függ akarsz-e még Fujira más objektívet/objektíveket, stb. De az tuti hogy ezzel a cserével nem lépsz át semmi olyan mérföldkövet hogy ahogy írod sok-sok év múlva is jó lesz ránézni és a korábbinál meg ne ez lett volna a helyzet.

    [ Szerkesztve ]

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák