Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz harry #4970 üzenetére

    Reggelire ehetsz tojásfehérje rántottát, túrót, pufi rizst ,vagy zabpelyhet, Plus-ban van Morning Sun, 500g kerül 150ft-ba, nem drága, ebből reggelire mehet, hát esetedben nem tudnám megtippelni, legyen 100g,

    Reggelire ennyire fehérjedús táplálék nem megfelelő, még fogyókúrázónak sem. Úgy hiszem a műzli jó, de a tojás, túró helyett inkább felváltva a műzlit teljes kiőrlésű kenyérrel enném. Szintén a plus-ban kapható 1 kg-os kiszerelésben gyümölcsös műzli. Az tejjel jó reggelire, én gyakran eszem (és ettem akkor is amikor fogyóztam). Szénhirdátra is megfelelő mennyiségben szüksége van a szervezetnek, ráadásul ő iskolába is jár, ahol teljesítenie kell. 17 éves, ezt is vedd figyelembe.

    mivel ezekben van szénhidrát, amire este már nincs szükséged, marad a hús, soványtúró, zöldségek, esetleg kevés gyümölcs

    Itt van egy kis fogalmi zavar. Szénhidrátra a szervezetnek mindig szüksége van, ráadásul összességében cirka 60%-ban a többi tápanyaghoz képest, arányos leosztásban (25%-20%-25%-15%-15% öt étkezésre bontva). A szénhidrátoknak van több fajtája, pl. a gyümölcs és a zöldség is szénhidrát alapú élelmiszer, csak más fajta szénhidrátok találhatóak benne különböző arányokban a rosokkal és más dolgokkal. A gyümölcs és gyümölcs között ne tegyünk egyenlőség jelet, mert pl. egy narancsot én nem javasolnék estére, mivel a gyümölcscukor tartalma viszonylag magas, ellenben a rosttartalma nem, de egy zöld, savanykás almát akár bármikor.

    A zabkorpával és zabpehellyel, puffasztott búzával kis mennyiségben úgy hiszem nincs semmi gond, mivel olyan mennyiségű rostot tartalmaz mindegyik, hogy a szénhidrátnak csak egy része - és lassan tud felszívódni. Szénhidrátra mindig, este is szüksége van a szervezetnek, csak nem olyan nagy mennyiségben, mint mondjuk reggelire, hiszen nem vagyunk aktívak. Ráadásul pl. a zabkása zabkorpából tejjel készítve nagyon laktató is, 3-4 dkg-val jól lehet lakni + egy kevés zöldalma mondjuk.

    És azt se felejtsük el, hogy annak, aki nem body buildingezik és nem izmot akar építeni, nem kell annyi állati fehérje. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha már negatívumokat akarunk felhozni az update ellen, annak is az az egyik legnagyobb hibája, hogy túl sok fehérjét etet az emberrel (és az nem számít véleményem szerint az update ellen szóló indoknak, hogy sok fölösleges süteményt gyártat a Norbi, mert ez csak egy "kifogás", hogy legyen miért utálni). Természetesen ehet nyugodtan vacsorára húst, de mondjuk akkor ebédre ne azt egyen szerintem, mert ennyi fehérjét fel sem tud használni a szervezete. A főzelék például jobb választás szerintem ebédre.
    Az pedig merő hülyeség, hogy ne egyen vörös húst. Nyilván a diéta idején csökkenteni kell az ilyen étkezések számát, de köztudottan a vörös húsokban van olyan fehérje is, ami csak abban található és a szervezet számára hasznosak. Vörös húsból is választhat pl. disznó karajt, vagy marha combot, mindkettő meglehetősen sovány húsnak számít és egy hónapban egyszer-kétszer még egészséges is csirke és pulyka helyett ilyet fogyasztani.

    A zsíradéktól sem kell félve rettegni, ugyanis arra is szüksége van a szervezetnek. Nyilvánvaló, hogy kerülni kell a zsírban tocsogó ételeket, és az olajban sült dolgokat, de pl. a vöröshúsok zsírtartalmától még nyugodtan le fog fogyni, sőt annyi még kell is.

    Én pedig diéta alatt főtt rízsből maximum barna rízst ennék (és egyszerre keveset, max. 3-4 evőkanállal / étkezés), és a krumplival egyetemben csak ritkán, mert ezeknek magas a szénhidrát tartalmuk, ráadásul a fehér rízsben lévő szénhidrát viszonylag gyorsan felszívódik.. a keményítő egy fokkal jobb, de az se sokkal.

    A body.builder weboldala nagyon hasznos, én régebben sokat olvasgattam, de egy kezdő könnyen elveszhet a cikkekben és tanácsokban, ráadásul ez elsősorban testépítőknek készült, szóval szerintem óvatosan ajánlott egy olyannak, aki nem tud a témáról semmit.

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák