Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • grHawk

  aktív tag

  Hali!
  Nem tudjátok, összeírták már valahol a 10.-i livestream válaszait? Már lassan egy órája keresem telefonról és nem találom.
  Köszi előre!

 • grHawk

  aktív tag

  Csak nekem tűnik úgy, hogy a böngészőben folyton beugráló felnőtteknek szóló hirdetésekben az új Cuttert próbálják a vevőre erőltetni, vagy -be? ;]
  Egyébként én például azért csípem a Corvette (vagy akár a 'conda) teniszpályáját, mert - ha még oly messze is járunk ettől - csillagrombolóra emlékeztet. :D
  Köszi a válaszok linkjét, telefonról kicsit bajos visszanézni a videót.

 • grHawk

  aktív tag

  Két FD fejlesztő beszélget:
  - Te nagyon jól néz ki ez Fördelansz, és megmondom őszintén nagyon élveztem vele a repülést, igazi ütőképes gépezet, az ára se rossz, de valami... valami hiányzik...
  - Hm, mire gondolsz?
  - Egy merevítésre! Egy fölösleges merevítésre!
  Sokadik hülyeség után csak így képzelem el őket a képernyő előtt.

 • grHawk

  aktív tag

  Basszus, most láttam a tegnapi streamet(reggel 6:00) itt melóban. Még sosem néztem végig egy részt sem ebből a sorozatból, de halván azokat srácokat(és Araent :D), ahogy tornázzák felfelé a frakciónk reputációját az Elitenél, nagy büszkeséggel tölt el, hogy SSL pilóta vagyok :D

 • grHawk

  aktív tag

  Arról nem beszélve, ha egy kétségbe esett bounty hunter menekülés közben felkenődik a 'conda szélvédőjére, megint csak a tulaj a hibás. :P Lehetne valami holtösszeg, ameddig csak fine-ként kapjunk bírságot, fejpénzt a kissebb rangú pilóták miatt. Bizonyos rang felett meg ez a lehetőség megszünne és maradna a lefizetés a körözési összeg sokszorosának kifizetésével. Ez olyan alapnak tűnik, vicc hogy nincs.

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Hali!
  Kérdésem lenne, ismertek-e olyan rendszert, ami körül több RES(mindegy milyen, csak ne low) vagy CNB-el rendelkező system van, mert meggyorsítanám a fed.rank farm aratását. Eddig SOL-ban szedegettem fel 40-50 pirate hunt melókat a környező rendszerekbe szólóan, de kalózfarm hiányában ezek teljesítése (folytonos USS és SSS ugrándozással) közel 6-7 órát vett igénybe egy rang. Kéne egy fed minor frakciókkal teli rendszer, amit körbevesz pár kalózfarmos rendszer. Köszi előre! (gugli nem volt a barátom :( )
  U.I.: megnézném egy Rear Admiral mikor vezet corvettet IRL.

 • grHawk

  aktív tag

  HIRES - High Intensity Resource Extraction Site: Zsúfoltabb bányászhely, korrekt kalózfészek.
  HAZRES - Hazardous Resource Extraction Site: Eggyel intenzívebb mint az előbbi, itt nincsenek rendfenntartók, több szabad préda.

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Örök hálám! Ha egyszer lesznek pubok a játékban meghívlak egy sörre ;)

 • grHawk

  aktív tag

  Én is épp most olvastam, de ez most azt jelenti, hogy videóban válaszol majd, vagy ott redditen? Amennyiben videóban teszi meg, lesz ennek dokumentált írott változata 17:00-18:00 előtt? Melóban vagyok, de semmi dolgom és tűkön ülve várom, hogy információkat tudjak meg :D Amúgy mégegyszer köszi a múltkori Arexe-Orrere tippet, hála neked még 2 rangot húztam be az elmúlt 2 napban ;)

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Na most láttam, hogy kirakták: GMT 16:00-kor lehet majd újra loggolni és tölteni a tartalmat. Már, ha persze nem adódik közbe valami.

  Egyébként nem nagyon értek a reddithez, ha jól tudom már elkezdődött az AMA, mégsem látok semmit popuppolni, van valami trükkje, hogy szűrjem a sok kérdést, lássam mire válaszolt már?

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Én még nem láttam az új trailert, de a képen, amit linkeltél nem egy piramis alakú dolog látszik zöld fényekkel, ami kifejezetten jellemzi a régi Elite Thargoid hajóit? Sosem játszottam azokkal az Elitekkel, ezért nekem csak ilyen egyszerűen tud felrémleni a képekről, amit láttam.

 • grHawk

  aktív tag

  Ha nem lennének a linkjeid és a folyamatos információ osztásaid komolyan nem tudom mit kezdenék itt a melóban. Ne hagyd abba :D

 • grHawk

  aktív tag

  Kis észrevétel:
  Most már ugye látom a reputációm, és a rang küldetésemhez szükséges xp-bart is. Érdekes módon a nem rég elért, de azóta azért rádolgozott Lt. Commander rangom 0%-on áll(tehát úgytűnhet nullázták), ellenben az ezer éve elhagyott Serf rangom a birodalomnál 9%-on áll, úgy, hogy hónapok óta nem adtam le IMP bountyt vagy csináltam IMP minor missiont.
  A fenti két tényszerű információból következtetek, hogy itt bugról van szó, mivel az a bár mutat fals adatot, ami éppen változni akarna. Egyébként máshol is olvastam hasonlót, hogy tegnap óta 10 fed küldetés sem emelte a rang %-át.

  A fentiek fényében mégis kíváncsi vagyok, akad-e olyasvalaki, aki nem tapasztalt ilyen problémát és éppen reput húz, mert érdekelne mennyiben változott meg a naval rank húzás menete a köztes mission grindelést illetően. Eddig a Solo/Open cserélgetéssel csináltam kalóz vadász melókat Arexéből Orrerebe, de igazából a neten talált infókkal meg vagyok lőve, melóból meg nem tudok tesztelgetni. Esetleg valaki próbálkozott már?

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Mind tudtuk, hogy egyszer eljő ez a nap. De szerintem jobb is lesz így. Mondjuk könnyen beszélek, úgy, hogy én már letudtam...

  Van azonban egy anyagilag is kifizetődő módja a gyors rank farmolásnak. Ezt még Gigafun-tól hallottam, ha jól tévedek, le is vésem ide, talán valakinek hasznos lehet:

  1. Dokkolj egy felszíni állomáson, lehetőleg olyan rendszerben, ahol minnél több a Fed frakció.
  2. Vegyél fel Sentry lövöldözős és - ami a legfontosabb - O. Escape Pod gyüjtögetős Mission of Mercy-ket. Lehetőleg minél többet mindkét fajtából, open/solo váltogatással ez kb. 5 perc.
  3. Ugorj SRV-be és keress tárgyakat védelmező Sentry jeleket a radaron, egy idő után nagyon könnyen azonosítod majd ezeket és teszel különbséget jel és jel között, addig is Sylc képes útmutatója elég korrekt segítség.
  4. Sentryket lődd ki értelemszerűen (nyilván csak wantedeket), az Escape Podokat pedig szedegesd össze. Minél nagyobb raktér a hajón annál nagyobb a farm egyszerre. Ha eléggé belejössz 200-300 OEP-el térsz vissza a felszíni állomásra, ott pedig solo/open váltogatással leadogatod őket, darabját 100-200 ezer Kreditért + 1% körüli rank XP-ért (rangja válogatja).

  Tehát a Sentry gyilkolós küldit csak azért veszed fel, mert mért ne. A Mission of Mercy pedig addig dobálja eléd az EOP-os jeleket, amíg van rá küldetésed, így akármennyit összeszedhetsz. Az ok, amiért több MoM-t kell fölvenned az az, hogy még létezik a bug, miszerint ez a küldetés egyszer csak Failed lesz, hiába van rá mondjuk 5 órád még. Ezzel egy hosszabb, kb. 6 órás expedícióval összeszedsz akár 2-3 rangot és közel 50 millió Kreditet. Persze én most egy legalább 300 tonna férőhellyel rendelkező hajóról beszélek.

  Szóval Íjász ezt nem feltétlen neked címzem, hanem azoknak, akik érdekeltek a témában :D

  Személyes tapasztalat, nekem bevált.

 • grHawk

  aktív tag

  Én sem kezdőknek, sem pedig haladóknak nem ajánlanám a küldetésezést. Az elite az egyik legrosszabb küldetésrendszerrel rendelkezik a játékok történelmében. Szerintem.

  Ha pénzt szeretnél keresni, a legjobb lehetőség a grindelés;
  - Akciódús: fejvadászkodj, persze, ha tűröd a buta AI-k bugos viselkedését.
  - Unalmas:
  A-B trading. Ha közben filmet nézel, zenét halgatsz, még gyorsan is telhet, kis kockázat, hosszú távú pénzkeresési lehetőség.
  - Nyugis:
  Felfedezés.

  A küldetéseknek jelenleg két értelmét látom:
  - Ha nem lenne helyenként bugos a háttérszim., akkor a frakciók terjeszkedése miatt van értelme.
  - Rang szerzés Major frakcióknál.

  Véleményem szerint minden küldetés nagy kockázattal kéne járjon(a küldetésre nézve, nem a hajód épségére) és ennek fejében 1-től 5 millió Cr-ig terjedő jutalmazással átlagosan. Persze pilot federation rankhoz mérten(mindegy, hogy mely típusban).
  Jelen helyzetben a nagy értékű csempész küldetéseken kívül egyik típus sem tesz eleget ennek a dolognak. Kár, mert így a fent említett két okon kívül nincs értelme a küldetéseknek. Szerintem. Vicc, hogy valószínű FDev döntéshozói nem igazán játszanak a játékkal. Még mindig: Szerintem.

  Bár talán még lehet egy oka a küldetésezésnek: ha eltűröd a küldetés lore meggyilkoló randomizálást, és azt, hogy a játék meg se próbálja elhitetni veled, hogy van értelme annak amit csinálsz, akkor a... áh, mire ennek a mondatnak a végére értem el is szállt az értelme.

  Bocs a mindent átható negativitásomért, de miután megszereztem a fullfittes Corvettet és még 300 milla költőpénzt, a játék értelmét vesztette számomra. Be kell valjam, hogy a jó társaságon kívül a játék semmit nem nyújtott számomra. Így erre jöttem rá. Na mindegy, élvezzétek ki, míg van nektek cél benne :D

  (Amúgy reménykednék, hogy lesz változás, csak az a baj, hogy alapvetően minimum egy tucat dolog akadályozza meg a játék fejlődését.

  P2Peer - nem lesznek óriási player űrcsaták.
  A jelenlengi küldetés rendszer sikernek való elkönyvelése a fejlesztők által - nincs affinitás a fejlesztésére.
  Braben Online/Solo hozzáállása a játékhoz - nem valószínű, hogy player IRÁNYÍTOTTA(nem player támogatta) frakciók közti háborúk legyenek, de ha valami csoda folytán mégis, akkor Solo ráhatással még mindig undermineolhatnak a nem túl tisztességes, beszari népség.
  ...és a többi...

  Nem az a bajom, hogy néhány dolog rosszul van megoldva, hanem az, hogy ezen dolgokat a fejlesztők sikerként könyvelik el. A most érkező feature csomagok pedig nem változtatnak a gyökeres grind alapú céltalan játékmeneten, még ha magát a játék lehetőségeit bővítik is. Reneteg lehetőség értelmetlen elszalasztása olyan nevetséges érvek mögé bújva, mint, hogy nem akarnak még egy ilyen vagy olyan játékot.

  A most és a jövőben érkező fejlesztések gyönyörű macskakövek egy zsákutcában.)

  Ha valaki megtudna győzni az ellenkezőjéről vagy vissza tudna rángatni a hypevonatra, akkor kérem tegye meg! Szeretném látni a játék jövőjét, de jelenleg valahogy nem megy... :P túl komolyan állok hozzá mi? :D

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Igen, ez is érdekes dolog.
  Ugye amit fentebb írtam, hogy megteremtik a lehetőséget, de senki sem fogja használni. Ez akkor tudatosult bennem miután kijött a Horizons.

  Halgattam a sok negatív véleményt, amik azok voltak, amik most az enyém, és úgy voltam vele, hogy már maga a bolygóra szállás elég lesz nekem, nem értebb miért hőbörögnek az emberek. Mekkora élmény lesz már leszálni!

  Aztán kijött a kieg. és leszáltam a bolygóra. Kipróbáltam pár dolgot, 3-4 órán át keresgéltem, miközben ugyanazon 20 dolog váltakozva bukkant elém mindig. Megcsináltam néhány küldetést, na persze nem a pénzért, mert az nevetséges volt, inkább csak olyan teszt képpen. Azt hagyjuk, hogy teli volt buggal, mert megértem. Nem ezzel volt a bajom. Hanem azzal, hogy eme pár érdekesség végigfutása után már le se száltam a bolygókra. Adott kb. 3 nap elfoglaltságot, hogy megnézzem, oszt' helló. És itt egy elég nagynak számító featureről beszélünk. Akkor meddig fog tartani egy multicrew vagy SLF? Kipróbálod, és mivel a játék nem ösztönözöz kihívásokkal a használatára, így a roleplayereken kívül senkit nem fog érdekelni. Pedig tényleg fasza dolog, de a játék nem akarja, hogy használd. Hacsak... áh hagyom elmenni a vonatot. :P

 • grHawk

  aktív tag

  Na jó, csak eljátszok a gondolattal...:

  Multicrew:
  Ami szerintem itt a kiemelt dolog, az a fegyver kezelés. Felvet pár kérdést, mint pl. miért jó nekem, hogy játékos irányítja a fegyverzetet, miért jó neki, mit változat ez meg? Erre én tudatlan arra gondolnék, hogy kéne egy kifejezetten Wing csoportra fölvehető küldetés PvE oldalról. PvP oldalról majd később. Tehát van ez a Wing speckó küldi, amit csak wingben lehetne fölvenni, és leadni is, az eredeti tagokkal.
  A küldetés kifejezetten egy vagy több signalra szólnának, amit csak a küldetésezők látnak. A jutalom 5-6 millióra rúgna fejenként, és, hogy ne lehessen szétfarmolni ezért mondjuk óránként egy lenne leadható. Nyilván arányosan nagyobb reputációval is járna. Tehát az ösztönző meglenne, mi kell még? Az, hogy megérje a haveromat alkalmazni az elsütőbillentyű mögött, ahelyett, hogy mondjuk én lövöldöznék a Corvettel fixen. Ezt úgy oldanám meg, hogy a játékospajtás a fix fegyvereinet tudja irányítani. Ez szembe köpné a fegyverek háttérjellemzését, de játékmechanikailag más okom nem lenne, hogy alkalmazzam. Mert nem áldozom be a fix fegyverek erejét csak azért, hogy ne én, hanem ő lövöldözzön. Nem lennénk hatékonyabbak, mint külön hajóban, sőt... Tehát megérős speciális - valóban nehéz - küldetések signal specifikusan, játékos által kezelhető fix erőssègű toronyfegyverek. Eddig oké. Így már megéri, hogy legyen lövészem, mégse borítom fel a játék egyensúlyát, se combat, se pénzkeresést illetően. És itt jönne szóba a SLF, azaz a hajóról indítható kissebb vadászok. Mint tudjuk ezek elég könnyen a szélvédő áldozatává válhatnak, ezért nagy kockázat a használatuk. Ezért nem nehezíteném meg olyasmivel, hogy az anyahajóra az indító hangár + masst tegyen, vagy energiát fogyasszon. Megmagyaráznák, hogy ebbe eleve volt már ilyen modul. Így megint csak alkalmazhatok egy + wing embert, megéri neki is, és nekem is, amúgy sem kell feltétlen használni a fightert, csak ha szükséges. Addig pedig modulokat kezelhetné, energia elosztást, akár részletesebben, modjuk preset-ekkel, navigációval foglalkozhatna, szintén részletesebben, stb...

  De kétlem, hogy ennyire foglalkoznának majd vele.

  Hypevonat megálló.

 • grHawk

  aktív tag

  Akkor a részemről is némi Pro:
  Ami tény, - és egyetlen játék a tapasztalataim szerint - hogy baromi pontos a határidőkkel. Vagy ügyesen rádomnak pár hetet a belső becslésekre, vagy profik a határidők terén, vagy csak én kerülöm el a csúszàsokat, de valóban jók ebben.
  Abban igazat adok Flynth, hogy a játék lebilincselő a maga módján, de személy szerint nálam ez a önmagam kompenzálásának vágyakent tudom be, ezért volt mindenáron elérendő cél a leghosszabb legvastagabb legfeketébb hajó... :P

 • grHawk

  aktív tag

  Amennyire az ED már messze ál a szívemtől az SC még annyira távol és ebben az álláspontban mégis Diopapa mellé állok. 1. Nem beszélhetünk optimalizáltságról egy még nem kész játékról, 2. Az a grafika alacsony szinten is élmezőnyös. Érthető az igény.

  Az ED mégis csak egy "kész" játék, mégis elmarad a részletességgel, de nem csak az SC-t illetően. Bármely más sandboxot illetően. Sajnos :(

 • grHawk

  aktív tag

  Egyébként az ED részletessége már csak azért is érdekes mert ellentétben a rokonaival ő nem a player szimbólumra épít. Tényleg nem akatok offolni de ezt csak így tudom példával alátámasztani:
  Az SC-ben van egy karaktered. Neki kezdésként van hajója, de az egy elveszthető tulajdon. A karakter viszont megmarad és rá lehet építeni.
  Az ED úgy eleve úgy kezdte - ez hülyén fog hangzani -, hogy te egy hajó vagy. És mikor lecseréled a hajót gyakorlatilag a külsőd és az attribútumaid változnak. Ha a részletességét és az ebben rejlő lehetőségeket nézed, akkor igen nehéz elképzelni, hogy nagy jövő állna előtte. Amit az ED alkotni tud szerintem jelenleg csakis a tartalomra korlátozódik. De még mindig szerintem, és vége az offnak :D

 • grHawk

  aktív tag

  Én sem szeretem az előre megírt történetet. Egy ilyen lehetőségekben gazdag játékban nem eljátszani akarok egy szerepet, hanem megélni. Azt pedig úgy lehet, hogy a játékosok kezébe adják a galaxis sorsát. Első lépés: klánrendszer. Második lépés: állomások, bolygók, így rendszerek elfoglalhatósága, persze a háttérszimuláción keresztül, ami nem ártana ha nem lenne bugos. Ha ez megvan, akkor hagyják, hogy a játékosok megvívják vagy éppen megtárgyalják a világ sorsát. És tüntessék el az ilyen belemagyarázott powerplay figurákat a játékból. Legyen elpusztítható egy állomás(persze elképzelhetetlenül nehezen, de ez is legyen opció). Igen legyebek rohadékok, akik szemétségből ölik a gyengébbeket! Tudod mért? Hogy legyen oka színrelépni a jóknak, és bumm; kész a játékosok által alakított NEM ELŐRE MEGÍRT sztori. Elképzelni nen tudom mik kerekednének ki ebből. Mindent megbocsájtanék a játéknak.

  Amúgy még a jelenlegi instanszolt szutyok rendszerben is megoldható lenne ez. Ha pl. két player frakció közt háború alakul ki(lehetne egelé befolyásolni a BS-t), akkor megjelenne egy CZ ahová NPC nem megy be csak játékos. Ugyanolyan alapon, mint a mostani CZ-ben menne számolás. Aki többet öl a másikból a hét végére az nyer. Belehet várni az ellenfelet a CZben. Ha meg nem jön akkor olyan mintha harc nélkül feladná. Full logikus és baromi egyszerű.

 • grHawk

  aktív tag

  Amúgy srácok imádok veletek beszélgetni: ész érvek vs. ész érvek. Ritka az ilyen, úgy hogy megbecsülöm ;)

 • grHawk

  aktív tag

  Értelek, csak én pl. igényelném, hogy az SSL logó rajtam, mellettem, felettem, akárhol, csak díszelegjen. Nem a chaten akarom bizonygatni ha megölöm az egyik ellenfelünket hogy hé én SSL-es vagyok hanem azt, hogy én az SSL vagyok, mert most én képviselem. Ez olyan mintha nem tudnánk nyomot hagyni a játékban. Pl. az sem a kedvencem, hogy a játék klánrendszer hiányában nem különböztet meg játékost és játékost, ezért előnyőket sem ad a terjeszkedésünk. Egyetlen gyümölcse az maga a tudat, hogy mire vagyunk képesek, pontosabban csak lenne mert mint mondtam amellett, hogy a sötétben tapogatózunk a BS működését illetően még bugos is. Így mire alapozzuk a tapasztalatainkat? Sajnos ez így nem éri meg. Azt akarom, hogy legalább legyen valami szimbolikus ösztönzés, jelképes effektekkel. Pl. ne legyek wanted ha lelövök egy betolakodót a saját rendszerünkben. Mert a játék nem tudja, hogy a célszemély kártékony én viszont igen. Ha megkapnám a kis diplomácia mentességem mindenre, akkor a jàték elismerné, hogy az aktuális player frakció uralja a helyet, ő fekteti le a szabályokat. Kalózfrakcióknak ez nagy mozgásteret adna. Terjeszkednének, mi meg összekéne hogy fogjunk, hogy megvédjük, amit lehet. És erről és ezekről a lehetőségekről beszélek, amiket az ED nem hogy nem aknáz ki, de az interjúkból és Q&Aból következtetve nem is akar kiaknázni. Ez az ami elszomorít.

 • grHawk

  aktív tag

  Hát akkor ebben nem értünk egyet. :D Bár mivel nem valószínű, hogy jelentősebb mértékben felmegyek inkább a te dolgod valósúljon meg :D ;)

 • grHawk

  aktív tag

  A birodalmi tervezők találtak egy formát, ami az egyik kisvezérnek bejött és mivel évszázadok óta ez az első eredeti ötletük, hát csak lemásolták a birodalmi Eaglere és később Cutterre is :D Szerintem úgy voltak vele, hogy ha már meghalsz legalább szép hajóval csináld. ;) Mondjuk miket is beszélek, mintha tudnám, hogy néznek ki, hiszen eddig csak hátulról láttam őket. :D

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Ma oda nézek, FDL-t még nem lőttem a Corvettel, meglátom mi a reakció.

  Duí mielőtt megszólalnál :D nem szeretem a direkt dueleket, szóval csak ellenfélre lövök! :D

 • grHawk

  aktív tag

  Most őszintén, egy olyan képpel illusztrálod, ahol egy Anacondával egy NPC van elpusztítva? Van egyéltalán olyan NPC, amit 1v1-ben, de akár wingjével is nem tudsz Anacondával lepörgetni úgy, hogy még pajzs alá sem esel? Értem én ha fikázunk egy hajót, de legalább valami többetmondó képpel... pls

 • grHawk

  aktív tag

  Flynth én is hozzá szólnék a témához, mert eddig nem tettem, és ki kívánkozik belőlem;
  Az EDHU ts-re még az éles játék legelején csatlakoztam, hetente legalább 3x feljártam ált. több órára. Ott voltam mikor a saját frakcióról ötleteltünk, mikor nagyban keresgéltük a rendszert, amelyik megfelelt az akkor ismert szükségleteknek. Láttam, ahogyan a hozzád hasonló kiemelkedő alakok miképp segítik a frakciót és ott voltam mikor Anto' feljött spanolni a bandával. Hallottam a konfliktusaidat, megismertem a stílusod. És miután tudomást szereztem az eltávolodásod* körülményeiről arra a következtetésre jutottam, hogy az egyik legrosszabb döntést hoztátok meg, akárki(k) szava is volt a mérvadóbb. Az SSL "vezetőségében" úgy gondolom mindenkinek meg volt a nem papírra vetett szerepe. Bizonyos emberek a PR-ért dolgoztak, voltak akik a BS-t tesztelgették, tanulmányozták, sokan voltak olyanok mint én, akik a gyakorlati direktívákat csinálgatták, és ott voltak az olyanok, mint te, akik in-game vezetőkként emelkedtek ki. Képes voltál több winget egyszerre türelmesen irányítani és közösségi eventben tökéletes parancsnoki vonalat alkottál. És ez itt most nem felnyalás, sőt, ez az oka amiért úgy gondolom, hogy már nem szívesen járok fel az SSL-ért dolgozni.

  Én személy szerint hiányollak, mint vezető és mint arc a közösségből. Látom, ahogy az EDHU-s leaderek, akiket anno. sokkal többször láttam fenn, már kevésbé tudnak, vagy akarnak(nem bíráskodom) foglalkozni a vezetéssel és rábízzák a dolgokat olyan emberekre, akik nem feltétlen alkalmasak erre. Az az SSL, ami annyira felcsigázott anno. számomra már nem létezik... sajnos. :( Ettől függetlenül a társaság nagyon jó, mai napig feljárok eszmecserékre, és jól érzem magam, de mindemellett úgy gondolom, hogy a hiányod meglátszik. Néhány ember szava buzdító, néhány emberé nem. Van aki így értelmez egy poént, van aki úgy. Ha nem látszani akartunk volna egy hálátlan fejlesztő brigádnak(igen, a FD-ről beszélek), hanem létezni, mint egy komoly, de nem túl komoly banda, akkor szerintem még ma is ott lennél, és talán én is gyakrabban, a hozzám hasonló véleményt vallókkal.

  Bocs, de ezt szerettem volna kibökni.

  Hawkyn

 • grHawk

  aktív tag

  Tudomásul veszem, de pl. én mint a vezetői direktívák egyik követője, úgy látom, hogy ezt a békát az SSL hosszútávú érdekeit tekintve le kellett volna nyelni. Nem az incidens elbírálásának módját, hanem azt ami érint, a végeredményt neheztelem. Sőt az SSL érdekében ezt a döntést mihamarabb újra elővenném. De ezzel befejezem az offot.

 • grHawk

  aktív tag

  Mindenesetre, ha ez a frakció rendszer kiépül, akkor szívesen támogatnék egy stabil vezetőséggel rendelkező frakciót. Nincs sok elvárásom, csak annyi, hogy üsse a szintet :D

 • grHawk

  aktív tag

  Jó reggelt pilóták, egy gyors kérdés így koránra:

  Egyfolytában vadászom a fórumokat sneakpeakeket, dev posztokat, vagy úgy egyáltalán bármi hivatalos új híreket keresve, de telóról ez baromi macerás dolog, és a kérdésem az; nincs esetleg egy olyan oldal, fórum vagy blog, ami azzal foglalkozik, hogy az elite újdonságait osztogatja meg? Mert ObsidianAnt tegnapi(vagy az előtti, nem tudom) videójában pl. van egy kép az új képhozzárendelt contract mission boardról, amit redditen postolt valaki, de OA fantasztikus angoljából nem tudtam kivenni a nevét és nem ez az első harmadik kézből látott sneakpeak, ami valahogy elvész a posztok rengetegében. Minden hír érdekelne, ami változást takar, ilyenek az alian dolgok, játékmechanikai, dizájn, vagy bármi egyéb hírek. A GalNet-es belemagyarázós marhaságot inkább nem sorolnám ide, de ha az általam keresett oldal azzal is foglalkozik, azért túl tudom tenni magam rajta. :D Köszi előre!

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  http://m.imgur.com/a/3bdUA

  Időközben rátaláltam az ObsidianAnt említette linkre, ez csak egy player kezdeményezés, ötletelés... már azt hittem lemaradok valamiről.

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Fúú most, hogy így ezt megemlítetted, indokolatlan kedvem támadt felfedezni Imp. Courierrel (jó kilátás, fasza hangok, stílusos vadászgép feeling), Serf vagyok, de belehúzok, összességében mivel kell felszerelnem a gépet? Márhogy úgy kérdezem, hogy életemben nem fedeztem még fel. :D

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  A Couriert választom mindenképp, tetszik a kis gép :D

  Megnéztem a linkeket, összeraktam egy fittet úgy, hogy belevittem az én stílusomat is, jöhetnek a kritikák! :D

  http://coriolis.io/outfit/imperial_courier/04D3D3A1D2D2D3C-------402t0dv62i2f.Iw18UA==.Aw18UA==

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  A HSL használatát kiküszöbölhetem, ha zérón vagyok jump előtt, nem? Tehát így biztos nem ugrok olyan közel, hogy megsüssön a nap :D Vagy de?

  Az a baj, hogy most nagyon vacilálok. Tetszik a Courier mint hajó, de hatékonyságra abszolút veri az ASP és így, hogy nem akadály a pénz kicsit kihasználatlannak érzem, ha Courierrel mennék... :( Basszus ez a dilemma.

 • grHawk

  aktív tag

  Itt az updateekkel kapcsolatban is vannak infók? Még mindig telóról vagyok de próbálom felfedezni, köszi! ;)

 • grHawk

  aktív tag

  Közben összeraktam az Asp fittemet. Mivel még sosem fedeztem fel, gondolom jobb ha felkészülök a legrosszabbra, úgy hogy nem a Courierrel megyek, ráadásul ennek jobb a kilátása. Vélemény?

  http://coriolis.io/outfit/asp/05D5D5A4D4D5D5C2626----020202023c4a0j02v62f2i.Iw18WQ==.Aw18WQ==

  Felpakoltam HSLel, mivel a 4-et kicsit kevésnek tartom, ha már viszek. A MultiC-k azért vannak, mert nem szeretem, ha abszolút nincs fegyverem, és amúgy is szintéziskedhetek bele ammot, ha elfogy. Próbáltam mindent D ratingre rakni, hát így sikerült. :D

  Az ugrótávval a célom csak a 30Ly fölött maradás volt.

 • grHawk

  aktív tag

  Köszi!
  Az AMFUt a mennyiség miatt választottam, de szerintem átváltom A-ra.
  Szándékosan fix :)
  Az energiával nem lesz gond mert csak egy HSL lesz aktív mindig.

  Próbáltam rájönni, hogy lehet telefonról így linkelni, de itt nincs meg rá a lehetőség, a teljes verzió valamiért nem tölt be. :(

 • grHawk

  aktív tag

  Hát igen komikusra zártam a tegnapi nagy explorer vágyamat. Felfitteltem az Asp-et, kifogástalan felszerelés, hatalmas kíváncsiság eme általam még nem próbált műfajhoz...

  300Ly után rájöttem, hogy ez nem nekem való, visszamentem, leépítettem az Asp-et, vissza a Corvette-be, irány a RES. Az FD legkedveltebb felhasználó ideálja vagyok: tartalmat nem fogyasztva grindelek a semmiért. :P

 • grHawk

  aktív tag

  A játékban elég furcsa a bünti rendszer.
  A legenyhébb a Fine, azaz bírság, amit a helyi rendfenntartó hatóságoknál ki tudsz fizetni. Ha aktív Fine-od van azt a Bal panel, Transaction alatt, Fine címmel találod. Írja a frakció nevét, akinek fizetned kell. Ez a határidő(melette írja) leteltével átvált Wanted-ra, azaz már körözni fognak. Ezt nem tudod kifizetni, de továbbra is a Transaction menü alatt írja majd Wanted címmel a Finehoz hasonló módon. Erre is kapsz egy határidőt, ha az lejár, akkor átcsap a bünti Legacy Fine-ba, azaz amolyan elévülős bírságba. Ezt már nem mutatja a Transaction menü, ellenben, ha dokkolsz egy olyan frakció állomásán, akinek tartozol a Legacy Fine-al, akkor a Contacts > Bounties and ... menüpont alatt kitudod fizetni az állomáson. Tudtommal az adott frakcióval (és persze a mögötte álló nagyhatalommal) való viszonyodat befolyásolja a ki nem fizetett Legacy Fine. Egyébként azzal már nem szükséges foglalkozni.

  Ha valamit rosszul tudok javítsatok! :D

 • grHawk

  aktív tag

  Valahogy arra emlékeztet ez, mikor Thor kalapácsa a földbe zuhant és megjelentek körülötte a redneck ifjak és vének, partizgattak, próbálták "magukévá tenni".

  Amu elszomorít a dologban, hogy tudom mi a folytatás. Írnak valami belemagyarázós sztorit rá és adnak még valamit, amit meg kell keresni. A legrosszabb, hogy ezt játékos frakciók alájátszása övezi (CRG Zoltánnal karöltve), ahelyett, hogy valami minigame szerűen integrálnák a játékba a kutatás lehetőségét. Basszus de nem ezt vártam volna... :(

  Most a kutatás mit is jelent? Találj meg valamit, az FDev meg majd a szádba adja a szavakat, amiket modani fogsz...

 • grHawk

  aktív tag

  Egyébként csak, hogy ne a levegő beszéljek:

  Úgy csinálnám, hogy a Barnacles "körül" a környező rendszer bolygóin lehetne találni ritkán valami idegen eredetű mintát. A szintézis rendszeren keresztül pedig ismeretlen mintákat párosíthatsz, de akár ismerteket is és ezzel új anyagtípusokat gyárthatnál. Ezeket nem tudnád valójában felhasználni, mégsem vagy tudós és ezért lekellene adnod azt az éppen hypeolt kutatólabornak. Aztán erre már lehetne belemagyarázós sztorit írni mert van egy minigame, ami alárak valamit, nem csak úgy van mert valaki leírta...

  Ez akár CG-n keresztül is menne. Mennyi időbe telne megoldani, hogy az ammo kreálás és társai mellett megjelenne 10 másik funkció:
  Alian Samples unite with Iron
  Alian Samples unite with Vanadium
  ... és így tovább...

  Nem is gondolkoznak ilyesmin?

  Mindegy, akkor addig lövöm a RES-t... ;(

  Amúgy TÉMA: tippek, hogy mi lesz ma a hírlevélben? Remélem nem valami sejtelmes, minden konkrétumot nélkülöző infómorzsa egy hónapok múlva esedékes változtatásról, vagy megint egy "Szeretnénk emlékeztetni, hogy ez és ez jön majd az évben még", amit már az utóbbi 4 levélben is megírtak :D

  [ Szerkesztve ]

 • grHawk

  aktív tag

  Folyhatna egyszerre 5-10 CG is. Kedvünkre/lehetőségünkre dönthetünk melyikben veszünk részt. Legalább haladna a sztori is... :D

 • grHawk

  aktív tag

  Erről megmondom őszintén nem tudtam. Ezesetben sztornó a véleményem a dolog "ürességéről". Viszont erre kíváncsi vagyok, mégis miket kutattak? Mik voltak a hipotèzisek amiket teszteltek? Mert mivel ez egy játék, ezek csak programozott dolgok, így számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy valós kutatás folyik. Mert az addig tiszta, hogy a GalNeten dobálóznak a szakmai fogalmakkal, de valahogy mégsem találtam rá ezeknek a dolgoknak a menetére, megmagyarázására. Igazából alig tudok róla valamit, amit igen az az: Az UA-k hanglokátor szerűen a közeli hajóról alkot képet, ha a megfejtett számokat koordináta rendszerbe pakolják. A Barnaclesről meg annyit tudok, hogy van valahol és az emerek meg elkezdték keresni, valaki meg véletlen rábukkant. Szóval, ha nem túl nagy fáradtság akkor valaki feltudna világosítani a mi nyelvünkőn, hogy mi a helyzet az Alien dogokkal itt az EDben? Azt hiszem most jöttem rá mennyire tudatlan vagyok a témában.

 • grHawk

  aktív tag

  CSELLENDZS ÁKSZEPTID

  Hol érdemes kezdeni? Azt ne mond, hogy az elején :D

 • grHawk

  aktív tag

  A 400 oldal előtt, az eredeti posztban folyton frissítve írják le az összes dolgot, amit eddig tudnak összegezve. Úgy hogy felzárkóztam a témából és azt kell, hogy mondjam:
  Aztaq..!

  Nem kis melót adtak a hozzáértőknek :D Egyetlen furcsaságot véltem felfedezni, hogy - amint írják - a felszínre deployolt UA a bolygó nevét morzézza, vagy valamit elolvastam. Remélem nincs így mert az kicsit fura lenne, mert az egy dolog, hogy mi így nevezzük a bolygót, na de az idegenek ezt honnan tudnák? :D

 • grHawk

  aktív tag

  Oké: meggyőztél.
  Basszus és fel is csigáztad a scifi őrült énemet. :D

 • grHawk

  aktív tag

  670/170 Mbs nettel is ézékelem a laggokat. FD oldali a probléma.

Hozzászólok Aktív témák