Új hozzászólás Aktív témák

  • nTom

    aktív tag

    válasz nTom #43787 üzenetére

    .... tehát a Federation rank a Ceos - Sothis rendszerekben levő adat/ csomagszállítással növelhető. Itt elkövettem egy hülyeséget : az egyik szétlőtt kéregető után maradt matikat szedettem a limpetekkel, mivel ez a delikvens cargot is dobott ki (ami illegális lesz ha begyűjtöm), na akkor kihajigálok minden felesleget a hajómból a jobb panelon. Így is tettem. Utánna folytattam az utam, állomásról állomásra, ahol is az egyiknél le kellene adni csomagot is.... basszus, nincs csomag.. mindent kidobtam.. pedig a küldetéscsomagot jelzi is a cargoban. Volt 3 olyan szállító küldetés ahol 2 + 2 + 1 cargot vettem fel szállításra, ezek "láncos" fontos küldik voltak. Másnap folytattam a játékot, zárova volt minden az állomáson, nem tudtam mit csinálni addig míg ki nem fizettem a párezer credites bümtetést.
    Ebben a 2 rendszerben, mindig hallottam a figyelmeztetést hogy az egyik frakció által a hajóm (krait) 2000 Cr jutalom ellenében keresett lett.

    Amint elértem a Corvette vásárlási lehetőséget, már mentes hajót venni, körbejártam a mérnököket, de jónéhány dolog csak Grade4-ig volt fejlesztve mivel kifogytam a hozzá való materialokból.
    Úgyhogy irány ROBIGO. Robigo-ból utas-szállítás Sothis rendszerbe, Sirius Atmospherics kirándulópontra. Az első alkalommal pythonnal voltam, majd vettem egy Belugát, mivel L-es hajó, csak a Hauser's Reach állomást használhatom, itt veszem fel a küldetéseket. (a hajónak is ez az állandó garázsa, nem viszem másfelé). Viszont a küldetéseim között mindig van rizikós küldetés is, mert szállítok olyan utasokat is, akiket bizonyos rendszerekben körözhetnek. Ezeknél mindig van piros figyelmeztetés a küldetés panelen, valamint menet közben a műszerfalon is.
    Nincs pajzs rajta, utaskabinnal raktam tele, és azt hiszem csak ezen a hajómon van "supercruise assist", amit használok is a Sothis rendszerben. Visszafelé már nem. Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni : 4x voltam robigozni, még soha nem volt állomás szkennelésem, ami negatívan befolyásolja a küldetés sikerét. (szerintem a pajzs hiánya miatt)

    [link]
    Ellenben próbálkoznak kirántani SC-ből, amit könnyű kivédeni.
    Az egyik alkalommal fordult elő, hogy Siriushoz érkezéskor vártam a navpoint szkennelésre, nem álltam meg, lassan haladt a hajó. Pont a szatellit irányába. Majd lepattan, gondoltam, volt már ilyen hogy nekimentem valamilyen nav pointnak. Így is volt, lepattant, de vitte a hull 30százalékát is, amitől a rémült utasok azonnal rohantak a mentőkabinokba. Azért 2 csapat bírta a stresszt, de a többi küldetés nem sikerült.
    a Robigonál begyűjtött materialokt be lehet váltani a Sothis/Ceos rendszerben, van 2 material trader ehhez.
    Aki nem szeret bányászni, harcolni, próbálja ki ROBIGOt. Egy Pythonnal, utaskabinokkal már lehet kezdeni.

    Amint megvolt a hiányzó material, vissza a Corvette-re, befejeztem a mérnökölést, és kerestem további G5 material lehetőségeket. Az egyik ilyen ISINOR. Permites, meg kell szerezni az engedélyt Anotchadiae (asszem itt) rendszerben. ISINOR rendszerben van egy "unauthorized installation" építmény, wanted hajókkal, egy vagy több, változó, de elég mozgalmas hely, hamarabb lőnek mint én, lehet gyakorolni a harcot, viszont nem nagyon láttam G5-öt. Van egy rossz szokásom, előbb lövök, utánna sem kérdezek, ezért itt összeszedtem egy "notoriety: 1" -et. (a játékban már másodjára) Emiatt nem tudtam kifizetni az 5100 Cr-es büntetést, ekkor, hogy teljen az idő, hajót váltottam a felfedezőre (az ugrótáv miatt) és mentem RAW matit begyűjteni HIP 36601 és OUTOTZ LS-K D8-3 rendszerbe ~ 1500LY távolságra. A tapasztalt commanderek már tudják hogy itt Polonium, Ruthenium, Tellurium, Technetium, Yttryum, Antimony bányák vannak, ezekből hamar tele lehet rakni a raktárt.
    A Technetium a legnehezebb, a többség hegyoldalon van, ezt a helyet utálom.
    Viszont a Selenium, ami egy másik fontos mati, már körülményesebb, ezért én ezzel kezdem, mellete jön egyéb más material, így mire a Selenium fullos, az előbbiekből kevesebb kell, hamarabb végzek.
    Vissza a corvettre, kifizettem a büntetést, SC-ben kerestem tovább a HighGrade matikat, meg felvettem egy legális cargot is, de mielőtt vittem volna az állomásra, elmentem a rendszer Navigációs pontjára. Ez a QUATOR rendszer, és a navpoint egy "compromised navigation beacon". Sok hajóval, és mind a cargot akarta, ami sikerült is nekik, mert jöttek a lopó limpetek, "point defense" meg nincs ellenük. Itt szórakoztam egy jót, gazdagabb lettem 4,5millióval, combat rankból meg 12%-al.

Új hozzászólás Aktív témák