Új hozzászólás Aktív témák

  • Pro Cambarus

    csendes tag

    válasz grHawk #20843 üzenetére

    Sok dolgot eddig is abból tudtak, hogy scannelték a hajót, talán letöltik az adatbázisból. Én most nem tudtam még megnézni az új fejleményeket, de a kihívás éppen ez: különösebb új eszközök nélkül, a kevés jelenség megfigyelésével eljutni a megoldásig. Ez pedig a legnehezebb, egyben a legizgalmasabb.

    Az általános játékok receptje ilyen: megtalálod az UA-t az űrben. Kiugrik a következő aktív waypoint: menj el ide és ide, keresd meg a Mirákulum 2000 szupertudományos AI scannert / dr. Memoriter világhírű tudóst. Őket épp kalózok rabolták el, de visszaszerzed/kiszabadítod, odaviszed az UA-hoz és csodák csodájára megmondják, hogy ez bizony egy inszektoid számítógép és 12 nap múlva világvége indul a Capricorn rendszerből. Egyébként gulyásleves cipóban lesz vacsorára nálatok. Felhívod az asszonyt, igazolja, majd felhívod az uralkodót, hogy baj van. Megkapod az Imperial merit of ethernal wisdom-ot és 10%-kal nő a mana pool-od.

    Az E:D receptje ilyen: van egy valami az űrben. Ha odamész, nem túl izgalmas, ha felveszed, összepiszkítja a rakteret. Ha kidobod és odébbálsz, akkor ennyi volt a kaland. Ha megmakacsolod magad és elkezded megfigyelni, akkor látod, hogy egy idő után megmozdul, valamit sípol. Mirákulum 2000 még mindig nincs, ezt bizony meg kell fejteni. Mi a rendszer a mozgásában? Mi a rendszer a sípolásban? Utólag derült ki, hogy egy megfigyelésből ezt lehetetlen lett volna megtudni, mivel a különböző rendszerekben a Galaxis egy pontja felé álltak be az UA-k. (Ennek megfigyelésére, számszerűsítésére azonban nincs külön műszer.) Hasonlóképpen a sípolásról sem lehetett semmit tudni. Ehhez hangelemzők, volt spectrum tulajdonosok, stb. kellettek, hogy bináris értékeknek feleltessék meg, abból morze kódot készítsenek, majd abból kihámozzák a tartalmat. (Keresni is azért kellett a barnaclest, mert műszerek pontos értékei hiányában még nagyszámú megfigyelés után is csak hozzávetőleges pozíciót tudtak meghatározni a Galaxis végtelenjében.)

    Bár az eddigi tapasztalatok fényében már rohamléptekkel halad az új jelenségek megfejtése (sokkal többen, sokkal több tapasztalattal végzik), de nagyon messze lehetnek még a végső megoldástól. Lehet, hogy ezúttal már a crafting mechanika is fog segíteni a megoldásban, de minden lépés egy rengeteg elméletet és közösségi erőfeszítést igénylő kutatási kihívás lesz. Nem hiszem, hogy minden ki fog derülni a barnacles-ről öt perc alatt.

    A legjobban egyébként egy felfedező kolléga kommentje tetszett, ami maga is mutatja az egész hangulatát és bizonytalanságát: "Tüzet nyitottunk egy tucatnyian az objektumra, melyről különböző anyagú részek válnak le, de mindig regenerálódik. Ha ebből háború lesz, egyértelműen mi kezdtük."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák