Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
van valami olyan teszt program, ami egyértelműen kihozza, ha hibás a proci? megjelenés után 2-3 héttel vettem, undervoltolva van (természetesen), de jó lenne látni hogy tényleg minden rendben van-e. nem fagy a gépem, nem csinál érdekes dolgokat.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Busterftw
veterán
Alder Lake (12600K) utan ezekre nem ereztem kesztetest valtani, Arrow Lake + DDR5 valtas szerintem lesz launch kornyeken
-
Pioneer
senior tag
Túl van hájpolva ez az egész...
Amég hozza a gyári specifikációkat, addig nem kell aggódni. Igaz utána sem, mert 5 év gari van rá.[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Alogonomus
őstag
Az Intel maga mondta azt, hogy a legegyszerűbben úgy lehet tesztelni a hiba jelenlétét, ha folyamatosan újratelepítesz mindenféle drivert a gépre, mert állítólag az a terhelési minta tudja a leginkább kibuktatni a hibát.
Jelenleg ugyanaz a helyzet a Raptor Lake esetén, mint volt a 12VHPWR esetén, hogy az aktív ellenőrzéssel a hibás működést lehet detektálni, de elképzelhető, hogy pont a termék tervezett módtól eltérő használata (3 órányi folyamatos kritikus terhelés, illetve a csatlakozó napi többszöri leválasztása/visszacsatlakoztatása) okozza magát a hiba megjelenését. -
DudeHUN
senior tag
A nem a kereskedőhöz szóló gari azért annyira nem mókás. Mert ők az Intelhez fognak téged irányítani. Az Intelen keresztül jópofa lesz itthonról egy RMA-s ügyintézés a jótállási jegyen jelzett garancia idő után.
Ha meg nem magánszemélyként vettél ilyen CPU-t még jobb. 12 hó szavatossági idő után az ilyen nagy cégekhez sok szerencsét.[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Ablakos
őstag
válasz Alogonomus #5 üzenetére
Milyen jelenséget kap a felhasználó a hiba előfordulásakor? (Lefagyás vagy kétszerkettő néha öt)
-
tlac
nagyúr
itt az eredeti hír
[link]a cikkből két fontos infó is kimaradt szerintem
Warranty extension applies to new & previously purchased processors, if they are one of the Intel Core 13th/14th Gen SKUs listed above. This warranty coverage applies to all customers globally.
magyarul a frissen vásárolt procikra is vonatkozik az extra 5 év garancia
- Boxed Processors – please contact Intel Customer Support for further assistance
- Tray Processors – please contact your place of purchase for further assistance
- OEM/System Integrator Intel Core 13th/14th Gen-powered desktop system – please contact your system manufacturer for further assistance.
tehát csak a dobozos cpuk-nál fordulhatsz az intelhez, a többi esetben pedig oda, ahonnan vetted
-
Ribi
nagyúr
Nem az intel mondta ezt a módszert szerintem, hanem a videót készítő csávó.
-
Alogonomus
őstag
Homályos a kérdés, mert a Verge cikk vége viszonylag egyértelműen fogalmaz "Lastly, here is that Robeytech video that Intel is recommending to Redditors to potentially help them identify if their chip has an issue. Intel says it’s looking into other ways to identify that, too.", viszont a videóban már árnyaltabban fogalmaz a csávó.
-
Pioneer
senior tag
Látni, hogy tapasztalatlan vagy RMA ügyintésben... Intel oldalán nyitsz egy ticketet, a többit ők intézik. Küldik az UPS futárt (hozza-viszi) 1-2 héten belül nálad van az új proci (Hollandiából hozza a futár). Gari ügyintézésben az Intel a legkorektebb cég.
Ja és a kereskedőt is ki lehet nyugodtan hagyni az egészből, számla sem kell ha van rá még érvényes RMA garancia, az meg most 3-5 év.
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
wwenigma
Jómunkásember
Kár hogy kellett hozzá a Gamers Nexus mert a tálcás procikat ki akarták hagyni a buliból. Jók is ezek a senki jutyúberek, 1-2 követővel...
De ez igy korrekt, kivéve az az út ami ide vezetett.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
tlac
nagyúr
szerintem mindent elsunnyogtak volna
nagyon hosszú ez az út, közel sincsenek a végénmég várunk a mikrokódos frissítésre, meg arra, hogy mi helyzet laptopokkal (gondolok főként a desktop procis verziókra) vagy gyári oxidációs hibás cpu-k pontos listájára (még csak nem is ígérték)
aztán valószínűleg idővel dögleni fognak még ahogy haladunk előre az időben, kérdés, hogy bírni fogják-e kezelni
[ Szerkesztve ]
-
Arpi
csendes tag
Egyetértek.
Másfél év után léptek. Addig csak hazudoztak össze vissza. Volt akinek harmadjára is beszart a proci és már nem akarták cserélni.
Sosem voltam intel párti, de ezek után biztosan nem is leszek.
Ráadásul még mindig nem árulták el, hogy milyen serial range-t érint a hiba.
Mondjuk elég egyértelmű, hogy tevezési hiba, de azt ugye nem merik bevallani....Létezik élet cél nélkül?
-
Aljasvip
senior tag
Na, akkor haladunk egy megoldás felé a létező problémára...
Én erősen reménykedem benne, hogy megtalálják az útjukat egy stabil jövőhöz, mert a tőzsdei bukdácsoláson ugyan lehet kárörvendeni, de a végén családok ezrei szívnak ha egy ilyen nagy cég melléfog.
Ugyanez igaz az AMD-re is. Jó lenne sok erős, egymást a versenyre sarkalló CPU gyártó.Az Intel-nek már párszor a rossz gombot sikerült nyomni, így reméljük tanultak belőle a jövőre nézve:
-
anulu
félisten
12700KF-ről váltottam 14700KF-re, az a 8E mag valóban tud többletet hozni
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
a 12 voltos is olyan, hogy amikor beraktam a 4090-et, akkor rádugtam, utána volt egy tápcsere, akkor lett a 3x8-ból 1x12V, egyébként meg nem piszkálom...
-
Wilks
tag
Olvastam,(kulfoldi forum talan?Nem emlekszek ra teljesen.De megkeresem a cikket),h a vevo ugy latja,hogy a procija hibas akkor visszakuldes elott kerhet uj procit,amit a futar kiszallit neki,es elviszi a hibas procit bevizsgalasra.De az uj prociert fizetni kell,es csak a bevizsgalas utan teritik vissza az uj proci arat.)ha tenyleg a mostani gond miatt lett a proci halott)
Termeszetesen lehet azt is csinalni,hogy a vevo visszakuldi a hibas procit eloszor,ami utan megtortenik a bevizsgalas,es utana kikuldik a csere procit.(amiert termeszetesen nem kell fizetni)
Az,hogy most mind mondanak a bevizsgalasnal,hogy mi miatt lett a proci hibas.....jo kerdes.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Mi a probléma vele?
Gigabyte 3070 (2 év bolti garancia, 4 év gyártói gari regisztráció után) 3.5 évesen adta meg magát. A Gigabyte egy hét alatt megfordította a kártyát, javítva. A boltnak már másfél éve semmi köze nem volt a kártyához.
Pont az a jó, hogy nagy cég, ezért nem teheti meg, hogy nem foglalkozik a vásárlókkal.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Alaaf Pi
senior tag
Egy kis statisztika:
[link] -
BaJaZo
tag
Végre kiderült, hogy a 13500 nem érintett. Megnyugodtam...
Gondolom azért, mert ez mégsem raptor, hanem alder, hiába jelzi annak pl. a CPU-Z.
Abu85, ezen a procin ezek szerint nem a hibás mikrokód működik? -
Viktor81
senior tag
A "T-s" CPU-k vajon miért nem szerepelnek a táblázatban ???
-
őstag
Kérdéses hogy a plusz meleg mennyire tud gondot okozni, ha mondjuk van egy jóféle vízhűtés a procin, kapott egy delid/relidet, hogy jobban leadja a hőt, a kupak ki lett szintezve és bending frame vigyáz hogy ne hajoljon el a hűtőfelület. Szóval minden földi jó adott ahhoz hogy ne süljön meg. Akkor is elkezdhet behalni? És nyilván nincs a végletekig széthúzva.
izé
-
ddekany
veterán
Mi van a lényeggel? Hogy hogyan dönti el az Intel, és persze előtte az RMA-ztató vevő, hogy meghibásodott-e már kellő mértékben a CPU? Ez a driver telepítős módszer az akkora gyökérség lenne mint hivatalos megoldás, hogy lapozzunk is. Ha a kitömörítés hozza elő, mibe kerül összedobni egy tesztet, ami tetszőleges ideig a kitömörítő algoritmus futtatja, és figyeli hogy egyezik-e az elvárttal a kimenete? 1 nap?
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Video digitalizálás
- Óvodások homokozója
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- SSD kibeszélő
- Béta iOS-t használók topikja
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen