Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnny_vT

    senior tag

    válasz Johnny_vT #64508 üzenetére

    Tegnap csináltam egy rövid tesztet, hogy összehasonlítsam a ProDVR-t és a ROTG01-et (FPV View appon keresztül). Nos, nem a várt eredményeket kaptam, de azt hiszem megvan a hiba.

    Konklúzió 1: a ProDVR felvételének összehasonlíthatatlanul jobb képe van. Továbbra sem valódi 720p (mert maga a kamera elmarad tőle), de pl. az OSD feliratai tökéletesen olvashatóak, míg a ROTG01-nél sokszor csak tippelni tudtam a magassági értéket vagy a repülési időt.

    Konklúzió 2: egyszerűbb a kezelése, mint a mobilra kötött ROTG01-nek. Megnyomod a gombot és elindul a felvétel, majd megnyomod a gombot és leáll. Mindezt tudod vakon is amíg a fejeden van. A másiknál először lehajolsz, megnyomod a felvételt, felegyenesedsz, felteszed a szemüveget és csak azután tudsz indulni.

    Az összehasonlítással az volt a gond, hogy a ROTG01 a telefonommal együtt a földön hevert, a szemüveg pedig ugye a fejemen. Na most ha olyan facsoportok körül röpköd az ember, amelyek lombozata mellmagasságban kezdődik, akkor nem meglepő, hogy a szemüvegen lévő antenna gyengébb jelet fog mint a földön lévő, amelyik továbbra is közvetlenül rálát a drónra. :D Persze mondhatnátok, hogy "hát máskor sem a fejeden hordod a telefont", de mivel én kizárólag a képminőségre koncentrálok, így muszáj lesz megteremtenem az azonos feltételeket.

    Ma megismételem a tesztet. Nemsokára lesz róla videó.

    - És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Új hozzászólás Aktív témák