Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolt501

    nagyúr

    válasz wwenigma #28047 üzenetére

    Nem kell ahhoz 100 méter sem, nem rég futottam bele olyan CAT5e kábelbe (kínai) amiben az erek nem voltak összesodorva , csak simán bele voltak a kábel köpenybe húzva az erek, nem is ment rendesen rajta a net, de volt már olyan kábelhez is szerencsém amiben nem rézből voltak az erek, hogy miből azt nem tudom de iszonyat merev volt, van egy olyan gyanúm, hogy valami réz bevonatú fém volt benne, de hogy nem réz az is biztos, mert a kábel elvágásakor nagyon jól látszott, hogy a réz csak bevonatként volt rajta... ment is a kukába mind a kettő.
    Koax kábelnél szokták ezt a réz bevonatos módszert alkalmazni a meleg érnél, ott acélra viszik fel a rezet, de pár hónap alatt leválik az acélról, és az acél szépen korrodálódik, ami miatt elég csúnyán romlik a vétel, vagy a kábel net minősége, sajnos egy időben a digi is ezzel a réz bevonatos koaxal szerelt, volt is belőle probléma.

    Az még hozzá tartozik, hogy egyre ritkábban futok ilyenbe bele.

    [ Szerkesztve ]

    ''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Új hozzászólás Aktív témák